Hyppää sisältöön
2.3.2020
Saana Tapojärvi,

Ísland: osa 2

Matkamme Islannissa jatkuu. Lauantaina 22.2.2020 lähdimme kolmestaan Reykjavikin keskustaan turisteilemaan.

Tapasimme Hallgrimskirkjan edustalla. Saana saapui paikalle sähköpotkulaudalla, Eetu bussilla ja Matias reippaana kävellen.

Hallgrimskirkjan alttari
Hallgrimskirkjan alttari

Kirkko oli kaunis sisältä, vaikkakin hyvin paljas. Kirkossa ei ollut juuri lasimaalauksia, freskoja eikä edes varsinaista alttaritaulua. Silti se oli vaikuttava. Kirkontorniin oli mahdollista päästä hissillä, mutta tällä kertaa sinne oli niin pitkät jonot, että päätimme suosiolla jättää sen toiselle päivää.

Kirkolta suuntasimme taas Reykjavikin vilkkaimmalle ostoskadulle Laugavegurille jota kävelimme pitkästi molempiin suuntiin ikkunashoppaillen. Söimme myös viihtyisässä ravintolassa hampurilaisateriat. Hinta-laatusuhde oli hyvä.

Konserttitalo Harpa
Konserttitalo Harpa

Laugavegurilta käveltiin rannassa sijaitsevalle konserttitalolle, joka tunnetaan myös nimellä Harpa. Rakennuksen ulkoseinät on tehty lasitiilistä. Harpassa on konserttisalien lisäksi kahvila, matkamuistomyymälöitä ja näköalatasanteita, joihin on vapaa pääsy. Harpassa kuvattiin kaunista valoa joka sinne tulvi ja heijastui peilikatosta.

Käveleskeltiin sitten rantakatuja pitkin vanhaan satamaan ja hämmästeltiin kauniin turkoosia ja kirkasta vettä. Ilma oli puolipilvinen ja kohtalaisen lämmin sekä tyyni.

Harpan sisätiloja
Harpan sisätiloja

Tämän jälkeen tiet erkani Matiaksen kanssa ja Saana ja Eetu jatkoivat matkaa kaupan kautta sähköpotkulaudoilla Saanan asunnolle iltaa viettämään.

Sunnuntaina sää oli melko myrskyinen, joten emme sinä päivänä mihinkään viitsineet lähteä. Maanantaina kuitenkin lähdettiin käymään yliopiston kirjakaupassa, joka sijaitsee Saanan asunnon lähellä. Kirjakaupassa oli todella hyvä englanninkielisten kirjojen valikoima, mutta tällä kertaa mukaan lähti vain postikortteja ja muistikirja.

Sattumalta oli myös laskiaispäivä ja Saana osti testiksi islantilaisen version laskiaspullasta. Pulla oli enemmänkin tuulihattumainen leivos, jonka välissä oli kermavaahtoa ja päällä suklaakuorrutetta.

Sähköpotkulaudoilla kulkeminen on helppoa ja mukavaa kun tiet ovat suurimmaksi osaksi sulia
Sähköpotkulaudoilla kulkeminen on helppoa ja mukavaa kun tiet ovat suurimmaksi osaksi sulia

Viikon aikana on koulunkäynnin lisäksi käyty mm. Hard Rock Cafe:ssa, kauppakeskus Kringlanissa ja pyöritty kaupoissa keskustassa. Saana on sairastellut ja Eetu on tutustunut oman asuinalueensa lähiympäristöön.

-Eetu & Saana