Hyppää sisältöön
6.3.2020
Saana Tapojärvi,

Ísland: osa 3

Tiistaina 3.3.2020 klo 8:15 Eetu aloitti reippaana koulupäivän Saanan sairastaessa asunnollaan. Koululla keskusteltiin opettajan johdolla kuuluisasta koronaviruksesta ja ohjeistettiin pesemään käsiä usein sekä käyttämään käsidesiä, jota löytyy koulun jokaiselta käytävältä.

Käsidesiä tarjolla heti pääaulassa
Käsidesiä tarjolla heti pääaulassa

Tiistain valokuvaustunneilla aiheena oli liike. Tunnilla kuvattiin ryhmissä eri asioiden liikettä, kuten veden, valon ja ihmisen liikettä. Kyseinen kurssi on ensimmäisen vuosikurssin oppilaille ja siellä käsitellään valokuvauksen perusteita.

Valon liike -harjoituskuva
Valon liike -harjoituskuva

Keskiviikkona kävimme kahdestaan Skeifanin alueella, jossa on monia outlet-myymälöitä. Löysimme sieltä jopa pikkuisen kauppakeskuksen, jonka ruokakaupassa myyjä nosti maskin naamalleen nuhaisen Saanan tullessa kassalle. Skeifanista löytyi muutamia tuttuja liikkeitä, kuten Jysk ja Gigantti, mutta eri nimillä.

Skeifanista lähdettiin bussilla Kópavogurin kaupunkiin, joka kuuluu Suur-Reykjavikin alueeseen. Siellä sijaitsee Smáralind-ostoskeskus, joka oli päämäärämme. Suurimmaksi osaksi siellä oli samat kaupat kuin muuallakin, mutta löytyi sieltä pari uuttakin. Söimme Serrano-nimisessä meksikolaisketjuravintolassa burritot, eikä Saana maistanut siitä yhtään mitään.

Samat vaatteet löytyy Suomestakin
Samat vaatteet löytyy Suomestakin

Torstaina Eetun valokuvauskurssi jatkui kuvien editoinnilla. Koululla meillä on käytössä Adoben ohjelmistot ja Applen tietokoneet, kuten Lybeckerilläkin. Opettaja kertoi perjantain olevan vapaa henkilökunnan koulutustilaisuuden vuoksi. Joten päätimme ostaa itsellemme liput Golden Circle -turistikierrokselle perjantaiksi.

Tekstin kirjoittamisvaiheessa Islannissa on todettu 43 koronavirustartuntaa sekä satoja on karanteenissa. Varsinaista paniikkia ei ole kuitenkaan syntynyt, mutta lähes joka paikasta nykyään löytyy käsidesiä, esimerkkinä bussit, kauppakeskukset ja jotkin liikkeet. Koulut ovat vielä auki normaalisti, mutta yleisten uimaloiden sulkemista on harkittu.

Torstaina oli nätti sää. Näkymä Saanan asunnon ikkunasta
Torstaina oli nätti sää. Näkymä Saanan asunnon ikkunasta

-Eetu & Saana