Hyppää sisältöön

In English

Anne-Mari

Anne-Mari "Ankki" Engman, klinikkaeläinhoitaja

Olen Anne-Mari Engman Oulusta. Opiskelin 2023–2024 Ruukin luonto- ja hevoskeskuksessa klinikkaeläinhoitajaksi, josta valmistuin vuoden 2024 alussa. 

Tällä hetkellä työskentelen klinikkaeläinhoitajana Oulun Eläinklinikalla. Toistaiseksi teen keikkatöitä, mutta jo loppukesästä olen pidemmän jakson siellä töissä.

Päädyin kouluun oikeastaan vahingossa, kun huomasin kaverini Facebook-sivulta koulun ilmoituksen. Olin miettinyt alanvaihtoa, ja tämä koulutus tuntui kiinnostavalta. Olen työskennellyt Yliopistosairaalassa jo yli kahdenkymmenen vuoden ajan, joten klinikkaympäristö tuntui luontevalta valinnalta. Lisäksi olen ratsastuksenohjaaja sekä ratsastuksen ammattivalmentaja, joten eläimet ovat minulle hyvin tuttuja.

Koulutuskeskus Brahen opinnot olivat mielenkiintoisia ja monipuolisia, opettajina toimivat alan ammattilaiset. Sain paljon uutta tietoa, ja kokonaisuus oli mielestäni kattava ja selkeä. Erityisesti pidin käytännön harjoittelusta Eläinlääkäriasema Kamussa sekä mahdollisuudesta opiskella oman työni ohella.

Klinikkaeläinhoitajana pääsee näkemään monenlaisia ”potilastapauksia” ja mukaan useisiin eri toimenpiteisiin, klinikasta riippuen. Hyvä klinikkaeläinhoitaja on mielestäni reipas, maalaisjärkinen, itsenäinen ja nopea oppimaan. Klinikkaeläinhoitajan työssä vaaditaan tarkkuutta, joustavuutta ja yhteistyötaitoja. Parasta työssä on nähdä eläinten nopea kyky parantua, sekä tietysti söpöt koiranpennut.

Tulevaisuuteni on vielä auki, katsotaan mitä elämä tuo tullessaan. Ainakin haluan vielä oppia paljon lisää tästä kiinnostavasta mutta vaativastakin alasta.