Hyppää sisältöön

In English

Heini Fingerroos, luonto-ohjaaja ja luontoalan ammattitutkinto-opiskelija

Heini Fingerroos, luonto-ohjaaja ja luontoalan ammattitutkinto-opiskelija

Olen Heini Fingerroos ja työskentelen lemmikkitarvikealalla esimiehenä. Vapaa-aika kuluu opiskellessa, perheen kanssa ulkoillessa sekä koirien kanssa touhutessa. 

Valmistuin tammikuussa 2024 Ruukin riistalinjalta luonto- ja ympäristöalan perustutkinnosta luonto-ohjaajaksi. Olen toiminut nykyisessä työssäni lemmikkitarvikealalla kohta 20 vuotta, joten kaipasin uusia tuulia ja mahdollisuuksia. Luonto ja eläimet ovat aina olleet iso osa elämääni, ja metsästyskoiraharrastus toimi luontaisena kimmokkeena hakeutua opiskelemaan alaa. 

Monimuoto- sekä etäopiskelu on ollut minulle mahdollistava tekijä, koska suurimman osan opinnoistani kuitenkin olen suorittanut työni ohella. Opiskeluajalta ovat jääneet mieleen äärimmäisen mielenkiintoiset käytännön harjoitteet ja opintomatkat, kuten esimerkiksi Ruotsin Kalmarin hanhijahti, sekä uudet samanhenkiset ihmiset, ystävät ja kontaktit alalla. Opinnoissa olisi ollut myös mahdollista lähteä työssäoppimaan ulkomaille mutta tämä oli kohdallani mahdoton toteuttaa perheen ja työn vuoksi. 

Valmistuttuani jatkoin suoraan opiskelemaan luontoalan ammattitutkintoa riistanhoitajaksi Ruukin luonto- ja hevoskeskuksella. Koin tämän luonnollisena jatkumona täydentää osaamistani. 

Riista-alalla täytyy olla sopivasti seikkailunhaluinen! Positiivisella asenteella ja sosiaalisella luonteella pääsee pitkälle, vaikka ei tällainen introverttikaan kyllä jalkoihin jää. Alan opinnoissa on kiehtovinta uudet ihmiset, kohteet ja luonto. Yksikään päivä tai reissu ei ole samanlainen! 

Aika näyttää, millaiseksi tulevaisuudensuunnitelmani muotoutuvat. Seuraavat kaksi vuotta menee ainakin ammattitutkinnon parissa, ja eipä yrittäjyyskään ole pois suljettu vaihtoehto.


Riista-alan opintoihin haetaan jatkuvassa haussa. Lue lisää luonto- ja ympäristöalan perustutkinnosta ja luontoalan ammattitutkinnosta.