Hyppää sisältöön

In English

Johanna Järvi, graafinen suunnittelija ja kuvataiteen korkeakouluopiskelija

Johanna Järvi, graafinen suunnittelija ja kuvataiteen korkeakouluopiskelija

Olen Johanna Järvi, ja opiskelen kuvataidetta tutkinto-opiskelijana Lapin ammattikorkeakoulussa. Tein opiskeluaikana Brahessa kuvataiteen väyläopinnot Lapin ammattikorkeakouluun, ja siirryin suoraan perustutkinnon jälkeen korkeakouluun tutkinto-opiskelijaksi. Opiskelun ohella teen osa-aikaisesti hoitoalan töitä. Valmistuin alkuvuodesta 2024 Koulutuskeskus Brahesta media-alan ja kuvallisen ilmaisun linjalta graafiseksi suunnittelijaksi.

Valitsin väyläopinnot, koska mielestäni se oli hyvä tapa varata opiskelupaikka haluamaltani alalta ja saada hyvä alku AMK-opinnoille jo ennen tutkinto-opiskelijaksi ryhtymistä. Väyläopinnot oli helppo toteuttaa etänä ammatillisten opintojen ohella, eikä tehtäviä ollut mielestäni liikaa. Opettajilta sai aina apua tarvittaessa, ja oppitunteja oli noin kaksi kertaa viikossa. Osa kursseista oli täysin itsenäisesti suoritettavia, eikä deadlineja ollut turhan tiuhaan.

Mediakeskus Lybeckerille hakeuduin, koska haaveilin ammatista luovalla alalla. Tunsin suurta tarvetta päästä toteuttamaan itseäni tekemässäni työssä. Graafinen suunnittelu tuntui juuri sopivalta, vaikka minulla ei mitään aiempaa kokemusta alalta ollutkaan. Tutkinnon sisältöä katsoessani innostuin siitä, että pääsen opiskelemaan hyvin laajasti kaikenlaista graafisen suunnittelun lisäksi.

Opiskeluajalta on jäänyt mieleen erityisesti mahdollisuus päästä toteuttamaan oikeita asiakastöitä jo ensimmäisen opiskeluvuoden aikana. Pidin myös paljon siitä, kuinka paljon omien opintojen etenemiseen voi vaikuttaa ja mistä opinnot koostuvat. Valinnaisten tutkinnon osien ansiosta löysin oman tieni kuvataiteen pariin. Opettajien kannustavat kommentit ovat myös jääneet hyvin mieleen.

Suunnittelen oman yrityksen perustamista lähikuukausien aikana. AMK-opintojen jälkeen tavoitteenani on päästä Lapin yliopistoon opiskelemaan kuvataidekasvatusta ja sitä kautta kuvataiteen opettajaksi. Toivon myös pääseväni järjestämään lisää omia näyttelyitä.

Johannan verkkosivut


Lue lisää graafisen suunnittelijan opinnoista >

Lue lisää väylä- ja polkuopinnoista korkeakouluun >