Hyppää sisältöön

In English

Marina Berzina, valokuvaaja

Marina Berzina, valokuvaaja

Nimeni on Marina. Olen valokuvaaja, yrittäjä ja sisällöntuottaja. Valokuvaus antaa minulle mahdollisuuden luoda visuaalisesti kiinnostavaa sisältöä yrityksille. Tykkään keksiä uniikkeja ja luovia tapoja kertoa tarinoita valokuvilla.

Aloitin valokuvauksen opintoni Koulutuskeskus Brahessa vuonna 2020, ja valmistuin tammikuussa 2023. Valokuvaus on aina ollut minulle harrastus ja tapa ilmaista itseäni. Hain Braheen opiskelemaan valokuvausta kolme kertaa peräkkäin, ja vasta kolmannella yrityksellä sain paikan. Olin onnellinen!

Nautin jokaisesta opiskelupäivästä, oli se sitten teoriaan syventymistä tai sen soveltamista käytäntöön. Olen syvästi kiitollinen opettajille, jotka olivat aina avuliaita ja huomaavaisia, luottaen ja tukien minua omissa projekteissani. Jokaiseen ideaan tai kysymykseen sain kannustusta ja apua.

Lisäksi sain mahtavan mahdollisuuden osallistua Erasmus+ -ohjelmaan. Vaihtokohteeni oli Italia, missä opiskelin ja harjoittelin valokuvausta perheomisteisessa valokuvausstudioissa kahden kuukauden ajan. Kokemus auttoi minua kehittämään valokuvaustaitojani ja saamaan vankan ymmärryksen yrittäjyyden perusteista. Siitä oli hyötyä oman valokuvabisneksen käynnistämisessä. Lisäksi ihastun Italiaan ja olen opiskellut italiaa jo muutaman vuoden, joten kahden kuukauden oleskelu siellä on ollut yksi elämäni ikimuistoisimmista ajoista.

Valmistumisen jälkeen lähdin yrittäjäksi. Toteutin ensimmäisenä yrittäjävuotenani onnistuneesti suuren kampanjan suomalaiselle rekrytointiyritykselle, ja ilokseni näin omia valokuviani julisteissa eri kaupungeissa Pohjois-Pohjanmaalla. Järjestin myös Christmas Minies -valokuvaprojektin kahdessa kaupungissa yli 100 tyytyväiselle asiakkaalle kahdessa viikossa! Nyt kasvatan yritystäni etelässä, pääkaupunkiseudulla.

Uskon, että menestyäkseen valokuvaajana täytyy tehdä kovasti töitä. Pelkkä luova visio ei enää riitä. Nykyään, kun joka ala on niin kilpailtu, menestyvä valokuvaaja tarvitsee luovuutta, kykyä tarjota ratkaisuja asiakkaiden ongelmiin, kykyä tehdä teknisesti ammattimaista jälkeä, neuvottelu- ja yhteistyötaitoja, kykyä kehittyä ja proaktiivisuutta. Myös muun muassa markkinointi ja talousosaaminen on tarpeen.

Parasta työssäni on nähdä onnellisia ihmisiä, asiakkaita jotka ovat niin tyytyväisiä työni tuloksiin, että he taputtavat käsiään! Se tuo minulle puhdasta iloa ja innostaa eteenpäin.

Näen loputtomasti mahdollisuuksia edessäni. Tulevaisuudessa haluan työskennellä suurten yritysasiakkaiden kanssa, syventää liiketoiminnan ymmärrystäni ja hioa valokuvaus- ja editointitaitojani.

Marinan yrityksen verkkosivut


Lue lisää video- ja valokuvaajan opinnoista >

Lue lisää kansainvälisyydestä ja vaihtomahdollisuuksista opiskeluaikana >

Lue lisää Brahen tarjoamista yrittäjyysopinnoista >