Hyppää sisältöön

In English

Sonja Hänninen, tuotantoeläintenhoitaja ja agrologiopiskelija

Sonja Hänninen, tuotantoeläintenhoitaja ja agrologiopiskelija

Olen Sonja Hänninen. Valmistuin tuotantoeläintenhoitajaksi helmikuussa 2023. Suoritin Ruukissa maatalousalan perustutkinnon eläintenhoidon osaamisalalla. Lähdin opiskelemaan kyseistä alaa, koska olen eläinrakas ja luonnossa viihtyvä ihminen. Tykkään enemmän toiminnallisesta kuin teoreettisesta työstä. Halusin vaihtaa alaa aiemmasta ammatistani enemmän itseni näköiselle alalle.

Eläintenhoitajan opinnot olivat hyvin kytköksissä työelämään, ja työllistyin opintoihin kuuluvan työelämäjakson kautta heti valmistumisen jälkeen alalle. Suoritin osana opintojani Oamkin 15 opintopisteen Highway-opinnot eli kolme kurssia luonnonvara-alan AMK-tason opintoja. Sain highway-opintojen kautta suoraan opiskelupaikan Oamkista, ja jatkoin valmistumisen jälkeen ammattikorkeakouluun. Olen ollut koko ajan töissä osa-aikaisena korkeakouluopintojen ohella.

Väyläopinnot tein varmistaakseni paikan ammattikorkeakoulussa, jonne olisin hakenut joka tapauksessa. Olin myös utelias ammattikorkean opintojaksojen sisällöstä. Väyläopinnot olivat suurimmaksi osaksi itsenäisesti suoritettavia, mikä helpotti tekemistä muun opiskelun ohella.

Opiskeluajalta mieleen ovat jääneet monet positiiviset onnistumisen kokemukset opinnoissa, mukavat opiskelukaverit, ihana opiskelumiljöö, kannustava ilmapiiri ja se, että opinnot oli mahdollista suorittaa henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti, jolloin opiskelu oli tehokasta. Opintojen aikana tapasi uusia ihmisiä ympäri Suomen.

Työelämäjaksoja pystyi tekemään sellaisina ajankohtina, jotka koki itse hyväksi. Tuotantoeläinopintoihin sisällytin eri mittaisia työelämäjaksoja lammastilalla ja maidontuotantotiloilla. Tutuiksi tulivat robottinavetan työvaiheet, asemalypsy, ja kokemusta karttui myös parsinavetassa työskentelystä. Tuotantoeläinopintojen lisäksi valitsin maan kasvukuntoon ja peltokasvien tuottamiseen liittyviä opintoja. Työskentely koulun peltotöissä kesäaikaan oli huippu kokemus! Myös kasvinsuojelututkinto sisältyi opintoihin. Mieleen on jäänyt myös todella laadukas ruoka koulun ruokalassa.

Tulevaisuudessa haluaisin työskennellä itsenäisenä yrittäjänä tai asiantuntijana jonkin alan organisaation alaisuudessa. Toisaalta olen myös avoin mahdollisuuksille, joten en halua takertua liikaa yhteen päämäärään. Aika näyttää, mitä tulevaisuus tuo tullessaan.


Lue lisää tuotantoeläintenhoitajan opinnoista >

Lue lisää väylä- ja polkuopinnoista korkeakouluun >