Hyppää sisältöön

In English

Sonja ”Nasu” Korvela, automekaanikko

Sonja ”Nasu” Korvela, automekaanikko

Olen Sonja ja olen töissä Raahen Autohuollossa. Olen opiskellut Koulutuskeskus Brahessa autoalan perustutkinnon. Aloitin opinnot syksyllä 2020 ja valmistuin keväällä 2023.

En oikeastaan tiedä, miten päädyin alalle, valitsinpahan nyt vaan. Aiemmin oli tullut rappailtua pikkumopoja. En enää edes muista, mitä vaihtoehtoja minulla oli. Autoalan opettajani kuitenkin sanoi, että olen semmoinen tyyppi, ettei ole niin väliä, mitä teen, vaan kaikessa minun on mahdollista tulla hyväksi.

Tällä hetkellä ajattelen, että kannatti lähteä autoalalle. Alalla riittää töitä, ja tulee riittämään jatkossakin.

Nykyiseen työhöni Raahen Autohuoltoon päädyin, kun olin täällä ensin koulutussopimuksella syksyllä 2022. Kysyin sitten kesätöitä kesäksi 2023, ja sitä sitten jatkettiin toistaiseksi voimassa olevana.

Opiskeluajasta päällimmäisenä on jäänyt mieleen kilpailut. Osallistuin Taitaja 2023 -kilpailuun ajoneuvotekniikassa, ja sain sieltä pronssimitalin. Hyvällä tuurilla se tuli. Siellä oli erilaiset vehkeet kuin koululla. Kisa olisi voinut mennä paremminkin, oli melko haastavia finaalissa ne pari vika-analyysitehtävää. Kilpailutovereiden kanssa puhuttiin, että ei ne kenelläkään mennyt oikein hyvin.

Opiskeluakana olin myös opiskelijavaikuttaja ja opiskelijakunnan puheenjohtaja. Puheenjohtajaksi päädyin, kun hallituksessa ei ollut siihen tehtävään innokkaita, ja ajattelin, että jonkun pitää sekin tehdä. Opiskelijakunnan porukalla kokoustettiin ja tehtiin ainakin yksi kannanotto.

Autoalalla tarvitsee ongelmanratkaisukykyä. Se kehittyy töitä tehdessä. Asenne on tärkein. Työssä oppii koko ajan uutta. Pitää olla asenne, että haluaa tehdä töitä ja haluta oppia.

Olen tällä alalla järkipohjalta. Alalla työllistyy ja on helppo edetä. Lisäksi minulla on paras mahdollinen työporukka ja mukavat hommat.

Tulevaisuudensuunnitelmana minulla on, että töitä meinaan tehdä. Aion käydä Skoda-koulutuksia. Ammattikorkeakouluun lähteminen ei kiinnosta, kun olen kuullut, ettei se tällä alalla vaikuta työnkuvaan tai palkkaan. Mieluummin etenen töitä tehden ja hankkimalla pieniä lisäkoulutuksia.


Lue lisää automekaanikon opinnoista >

Lue lisää Taitaja-kilpailutoiminnasta >

Lue lisää opiskelijavaikuttamisesta >