Hyppää sisältöön

Konetekniikka, insinööri (AMK)

Näkymät ovat työmarkkinoilla erinomaiset! Monipuolinen ja laaja-alainen koulutus antaa eväät tuotannon asiantuntijatehtävissä työskentelyyn teollisuudessa. Opiskelupaikkoja koneinsinööreille on tarjolla 40, joista 20 ensikertalaisille (haussa mukana lisäksi Kajaani).

Hae konetekniikan insinöörikoulutukseen Opintopolussa 15.–30.3.2023

Koulutuksen sisältö

Milloin: koulutus alkaa syksyllä 2023

Missä: monimuoto-opetuksena pääosin etäopetusvälineitä hyödyntäen

Mitä: koulutuksen laajuus on 240 opintopistettä, mikä vastaa noin 4 vuoden opiskeluaikaa

Koulutus on käytännönläheistä ja perehdyt teollisuuden tuotannon prosesseihin ja käytännön toteutuksiin aina ideasta suunnittelun kautta tuotantoon ja tuotteen valmistumiseen saakka.

Verkko-opetusta on viikolla neljänä iltana ja laboratorioharjoitukset järjestetään etukäteen ilmoitettuina viikonloppuina. Osa lähitoteutuksesta järjestetään Kajaanin kampuksella. Verkko-opetuksen kautta toteutettavia oppitunteja voi seurata myös omalta tietokoneelta paikasta riippumatta. Oppituntien sähköiset tallenteet ovat myös katsottavissa jälkikäteen.

Opinnot sisältävät käytännönläheisiä laboratorioharjoituksia ja yhteistyöprojekteja alueen yritysten kanssa. Koulutukseen sisältyy myös harjoittelujakso, jonka aikana pääset testaamaan opittua teoriaa käytännössä.

Konetekniikan insinöörikoulutuksessa opit soveltamaan robotiikkaa, koneälyä ja automaatiota teollisuudessa ja perehdyt käytännönläheisesti tuotantoprosessien suunnitteluun, toimintaan ja hallintaan. Voit suuntautua robotiikkaan, koneensuunnitteluun, kunnossapitoon, prosessitekniikkaan ja tuotannon johtamiseen.

Työelämässä voit toimia mm. tuotantoinsinöörinä, kehitysinsinöörinä, laatuinsinöörinä ja osastoinsinöörinä sekä kokemuksen karttuessa esimerkiksi linjapäällikkönä, valmistuspäällikkönä, laatupäällikkönä, projektipäällikkönä tai tuotantopäällikkönä.

Haluatko tietää koneinsinöörin koulutuksesta lisää?

Ota yhteyttä:

Arja Sirviö
Puh. 044 7101 245, arja.sirvio@kamk.fi

Hakeminen koulutukseen

Voit tulla valituksi koulutukseen todistuksella tai valintakokeen kautta. Lisätietoja valintaperusteista löytyy Opintopolku-palvelusta. Hakuaika päättyy 30.3.2023 klo 15.

AMK-valintakoe järjestetään keväällä ajalla 29.5.–2.6.2023.

Valintakokeeseen valmentava kurssi

KAMK järjestää ilmaisen insinöörikoulutuksen valintakokeeseen valmentavan kurssin 15.3.–3.5.2023. Kurssin kesto on noin 24 tuntia ja se järjestetään etänä. Kurssista saa 1 opintopisteen KAMKin vapaasti valittaviin opintoihin. Luennot järjestetään 15.3.2023 alkaen keskiviikkoisin klo 18–20:30.

Ilmoittaudu valmennuskurssille viimeistään 15.3.

Askarruttaako hakemiseen liittyvät asiat?

Ota yhteyttä KAMKin hakijapalveluihin:

hakijapalvelut@kamk.fi, 040 654 8475

Katso Ammattikorkeakouluun.fi-sivustolta ohjeet ja lisätiedot.

Aiemmat opiskeluryhmät

Koulutus on käynnistynyt Raahessa aiemmin 2022 (päiväopetus), 2021 (monimuoto), 2020 (päiväopetus) ja 2019 (monimuoto).