Hyppää sisältöön

In English

Opiskelu Raahessa

Kaupunki on mukavan pieni ja kotoisa, ainutlaatuinen sekoitus uutta ja vanhaa, upean luonnon keskellä. Opiskeluilmapiiriä parhaiten kuvaavat sanat ovat välitön ja välittävä. Toiminnassa yhdistyy laaja-alainen digitaalinen tarjonta ja inhimillinen lähiopetus.

Vapaa-aika ja harrastaminen

Ahkeran opiskelun lomassa täytyy muistaa välillä vaihtaa vapaalle! Aika ei Raahessa ehdi tulla pitkäksi, sillä tekemistä riittää valita asti.

Kattavan valikoiman liikuntaharrastuksia tarjoavat urheiluseurat ja kaupungin liikuntapalvelut, unohtamatta upeita luonnossa liikkumisen mahdollisuuksia.

Raahe-opistolla on pitkästi yli 100 monipuolista kurssia. Opiskelijat saavat kursseista 30 % alennuksen.

Kulttuurinnälkää pääsee tyydyttämään Tapahtumatalo Raahessa, museoissa ja kirjastossa. Lisäksi kaupunki ja yksityiset toimijat järjestävät lukuisia tapahtumia kaupunkilaisten ja matkailijoiden iloksi.

Kaupungin nuorisopalvelut on tarkoitettu kaikille alle kolmikymppisille ja ohjaajat auttavat enemmän kuin mielellään löytämään passelia tekemistä, jos mieluista ei ole vielä löytynyt.

Nälästä ja janosta ei myöskään tarvitse kärsiä. Raahesta löytyy maankuulun Katukeittiö Take Awayn (mistä jumalatkin ostaisi kebappia) lisäksi vaihtoehtoja moneen makuun. Visit Raahen esitteestä näet osan kaupunkikeskustan tarjonnasta.

Liikkuminen kaupungissa ja kauempana

Raahessa opiskellessasi et tarvitse autoa. Näppärien välimatkojen ansiosta pääset kulkemaan kaupungilla vaivatta polkupyörällä ja kävellen kesät talvet. Mikäli neljä kumipyörää kuitenkin ovat erottamaton osa sinua, tulet ilahtumaan ilmaisesta pysäköinnistä ja ruuhkattomista teistä.

Kun haluat vaihtaa maisemaa kauemmas, pääset puolessa tunnissa juna-asemalle Raahen Vihantiin tai tunnissa Oulunsalon lentokentälle. Esimerkiksi Ouluun bussilla pyrähtää tunnissa ja Kokkolaan kahdessa. Bussien aikataulut ja hinnat näet Matkahuollon ja Onnibussinsivuilta.

Edullista ja viihtyisää asumista

Vapaita asuntoja on Raahessa hyvin tarjolla ja isompiin kaupunkeihin verrattuna vuokrat ovat halpoja. Yksiön vuokra on noin 400 euroa. Kaupungin vuokra-asuntoja tarjoavat Kiinteistö Oy Kummatti ja Raahen Seudun Asuntosäätiö. Yksityiset toimijat ilmoittavat vapaista asunnoista Vuokraovessa, Torissa ja Raahe.netin kirppiksellä.

Opiskelijan terveydenhoito

Korkeakouluopiskelijoiden terveydenhoidon järjestävät Raahessa YTHS:n kumppanit. Terveydenhoitoon kuuluvat yleis- ja mielenterveyden palvelut sekä suunterveyden palvelut.

Katso ohjeet ajanvaraukseen YTHS:n sivuilta.

Ohjeet korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksuun Kelan sivuilla.

Työ- ja harjoittelupaikat

Raahen koulutusalat on valittu vastaamaan alueen työnantajien tarpeita ja opiskelijoille on tarjolla runsaasti vaihtoehtoja. Parhaiten metalli- ja terästeollisuudesta tunnetussa kaupungissa osaajia tarvitaan myös rakentamisessa, ICT-alalla sekä kaupan, palveluiden ja hyvinvoinnin aloilla, maataloutta unohtamatta. 

Jos olet kiinnostunut yrittäjyydestä, saat ilmaista asiantuntijapalvelua Raahen seudun kehityksestä.

Esimerkkejä mahdollisista työnantajista löydät yritysyhteistyö-sivulta.

Vielä hukassa?

Jos muutat opiskelemaan kauempaa, löydät kaupungin sivuilta varta vasten uusille asukkaille koottua tietoa. Sivuilla voit myös kysyä mitä tahansa Raaheen tai muuttamiseen liittyvää asiaa jättämällä yhteydenottopyynnön ja tutustua vaikka kaupunkilaisten kertomuksiin kotikaupungistaan.

Kaupungin ytimessä oleva Praati – Palveluiden olohuone palvelee sinua myös! Praatista löydät opaskartat, esitteet ja ilmaiset coworking-tilat. Henkilökunta auttaa mielellään kysymyksissä.

Oppia ikä kaikki

Raahella on maineikas historia koulukaupunkina. Suomen ensimmäinen tietokonealan oppilaitos, legendaarinen tietoteku, elää vieläkin tekniikan osaajien muistoissa ja Suomen ensimmäinen kauppaoppilaitos Raahen Porvari- ja Kauppakoulu toimii edelleen. Tekniikan ja talouden taitajien lisäksi Raahessa koulutettiin aikoinaan opettajia 75 vuoden ajan.

Nyt koulukaupunkimaineen perintöä kasvattaa monikampusmalli. Oppimisen puitteet vaihtuvat, menetelmät kehittyvät ja tarve kasvaa. Tervetuloa oppimaan Raaheen tulevaisuudessakin!