Hyppää sisältöön

In English

Opiskele AMK-tutkinto Raahessa


Opiskele AMK-tutkinto Raahessa!

Opiskele AMK-tutkinto Raahessa!

Syksyllä 2024 Raahessa käynnistyy konetekniikan insinöörikoulutus päivämuotoisena, sekä monimuotototeutuksena rakennus- ja yhdyskuntatekniikan insinöörikoulutus ja sairaanhoitajakoulutus.

Tutkintoon johtavat koulutukset Raahessa toteuttaa Kajaanin ammattikorkeakoulu yhteistyössä Koulutuskeskus Brahen kanssa. Kevään yhteishaku syksyllä alkaviin koulutuksiin on päättynyt. Seuraavista haussa olevista koulutuksista tiedotamme tällä sivulla.

Millaista AMK-opiskelu on Raahessa? Katso opiskelijoidemme videotervehdykset!


Opiskele AMK-tutkinto Raahessa

Konetekniikka – insinööri (AMK)

Konetekniikan insinöörikoulutuksessa opit soveltamaan robotiikkaa, koneälyä ja automaatiota teollisuudessa ja perehdyt käytännönläheisesti tuotantoprosessien suunnitteluun, toimintaan ja hallintaan. Voit suuntautua kaivostekniikkaan, koneensuunnitteluun, kunnossapitoon, robotiikkaan ja tuotannon johtamiseen.

Työelämässä voit toimia mm. tuotantoinsinöörinä, kehitysinsinöörinä, laatuinsinöörinä ja osastoinsinöörinä sekä kokemuksen karttuessa esimerkiksi linjapäällikkönä, valmistuspäällikkönä, laatupäällikkönä, projektipäällikkönä tai tuotantopäällikkönä.

Tutustu koneinsinöörin koulutukseen


Opiskele AMK-tutkinto Raahessa

Rakennus- ja yhdyskuntatekniikka – insinööri (AMK)

Rakennus- ja yhdyskuntatekniikan insinöörikoulutuksessa perehdyt rakennustuotantoon, korjausrakentamiseen, rakennetekniikkaan ja kiinteistöjen kunnossapitosuunnitteluun. Voit erikoistua tuotantotekniikkaan, isännöintiin tai puurakentamiseen.

Työelämässä voit toimia alan johto-, suunnittelu- tai kehitystehtävissä tai yksityisenä yrittäjänä. Ammattinimikkeitä ovat mm. työmaainsinööri, tekninen isännöitsijä, suunnittelija tai puurakentamisen asiantuntija.

Tutustu rakennus- ja yhdyskuntatekniikan insinöörin koulutukseen

Opiskele AMK-tutkinto Raahessa

Sairaanhoitaja (AMK)

Sairaanhoitajan koulutuksessa saat valmiudet potilaan ja perheiden kohtaamiseen, hoidon suunnitteluun, terveyden edistämiseen sekä hoitotyössä tarvittavaan päätöksentekoon.

Työelämässä kykenet työskentelemään itsenäisesti alan vastuullisissa asiantuntijatehtävissä. Sairaanhoitaja suunnittelee, toteuttaa ja arvioi kokonaisvaltaisesti potilaan hoitoa yhdessä potilaan, tämän perheen ja yhteisön kanssa. Suomen lisäksi valmistuneet voivat työskennellä muissakin EU-maissa.

Tutustu sairaanhoitajan koulutukseen


Ajankohtaista

18.3.2024

Raahessa ei jääty odottamaan kun pula osaajista uhkasi – nyt paikallinen koulutusmalli kiinnostaa ympäri Suomea

Koulutuksella on Raahen elinvoimalle iso merkitys. Siksi aiemmin seudulta lakkautettu ammattikorkeakoulutus päätettiin hankkia takaisin uudenlaisella koulutusmallilla, joka rakennettiin yhteistyössä paikallisen yrityselämän kanssa. Malli on herättänyt valtakunnallista kiinnostusta.
13.3.2024

Opiskele AMK-tutkinto Raahessa! Haku koulutuksiin on avoinna 27.3.2024 asti

Syksyllä Raahessa käynnistyy kolme AMK-koulutusta. Päivämuotoisena alkaa konetekniikan insinöörikoulutus ja monimuotototeutuksina sairaanhoitajakoulutus sekä rakennus- ja yhdyskuntatekniikan insinöörikoulutus.
11.9.2023

Korkeakoulupäivä Brahessa 10.10.

Koulutuskeskus Brahe järjestää korkeakoulupäivän tiistaina 10.10.2023.
12.3.2023

Risteys-rekrymessut 21.3. Koulutuskeskus Brahessa

Tapahtumassa alueen yritykset, oppilaitokset ja muut työelämäkumppanit esittelevät opiskelijoille ja työnhakijoille työmahdollisuuksia, lopputyöpaikkoja sekä toisen asteen ja korkeakoulujen opiskelumahdollisuuksia.
9.3.2023

Korkeakoulutuksen ja työelämän tiiviissä yhteistyössä kaikki voittavat

Raahessakin toimiva SSAB tekee korkeakouluyhteistyötä monella eri tasolla ja on mukana myös Kajaanin ammattikorkeakoulun Raahen koulutusten suunnittelussa yhtenä työryhmän jäsenenä.
8.3.2023

"Kaikki pärjäävät opinnoissa, kunhan vaan sitoutuvat asiaan."

Aiemmin laboratorioalalla yli 20 vuotta eri tehtävissä työskennellyt Pia Mustakangas opiskeli Konetekniikan insinööriksi työn ohessa.
7.3.2023

"Asetelma työelämää ajatellen on hyvä, sillä osaaminen ei sido pelkästään pelialaan."

Tommi Järvinen opiskelee Raahessa pelialaa toista vuotta. Naantalista Pohjois-Pohjanmaalle muuttanut Tommi on harrastanut pelaamista ihan muksusta asti ja jossain vaiheessa kypsyikin ajatus, että pelejähän voisi tehdä joskus itsekin.
6.3.2023

Insinöörien pelikenttänä on halutessaan vaikka koko maailma

Jonna Kalermo-Poranen on toiminut Kajaanin ammattikorkeakoulun tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnassa kymmenisen vuotta. Vuoden alusta hän hyppäsi KAMKissa uuteen rooliin koulutus- ja tutkimuspäällikkönä, jonka puitteissa hän vastaa tieto- ja viestintätekniikan insinöörikoulutuksen suunnittelusta ja toimii koulutuksen yhteyshenkilönä.
5.3.2023

"Mikään koulutus ei mene koskaan hukkaan"

Marko Alakarjula (41) opiskeli rakennusalaa työn ohessa ja valmistui rakennus- ja yhdyskuntatekniikan insinööriksi Raahesta vuonna 2021.
30.1.2023

Suomen seutukaupunkien korkeakoulustrategia julkistetaan

Koulutuskeskus Brahe on koordinoi hanketta, jossa strategia on luotu.
5.1.2023

Suomen seutukaupunkien korkeakouluvision ja -strategian julkistamistilaisuus

Tervetuloa Suomen seutukaupunkien korkeakouluvision ja -strategian julkistamistilaisuuteen torstaina 2.2.2023, klo 13.00-15.00.
5.9.2022

Seutukaupungit haluavat taata korkeakoulutuksen saatavuuden

Yhteisen korkeakouluvision laatiminen on aloitettu.
29.8.2022

Lisähaku Raahen AMK-koulutuksiin 29.8.-1.9.2022

Jäikö opiskelupaikka saamatta? Kajaanin ammattikorkeakoulu järjestää lisähaun Raahessa tänä syksynä päivätoteutuksena alkaviin koulutuksiin.
27.7.2022

Väylä- ja polkuopintojen kautta korkeakouluun!

Brahessa on mahdollista suorittaa useilla eri aloilla korkeakouluopintoja ja varmistaa näin paikka jatko-opintoihin.
25.2.2022

Opiskele AMK-tutkinto Raahessa: tradenomiksi pelialalle tai insinööriksi teollisuuteen tai rakennusalalle

Kajaanin ammattikorkeakoulu käynnistää kolme uutta koulutusta Raahessa syksyllä 2022. Opiskelupaikkoja tulee hakuun noin 60 ja Raaheen rekrytoidaan lisää opetushenkilökuntaa. Koulutukset toteutetaan kumppanina toimivan Koulutuskeskus Brahen tiloissa.
10.2.2021

Future Technologies kevät 2021

Joustavat koulutusmallit yhdessä yrityselämän kanssa-hanke järjestää! Koulutukset tulevaisuuden teknologiaan: robotiikka ja virtuaalisovellukset