Hyppää sisältöön

Alueen yritykset äänessä

AMK-yhteistyö Kajaanin ammattikorkeakoulun ja koulutuskeskus Brahen kesken luo uusia mahdollisuuksia myös Raahen alueen yrityksille. Tälle sivulle on koottu alueen yritysten kommentteja AMK-opintoihin liittyviin odotuksiin, harjoitteluun ja työllistymiseen. 

Rakennus Miilukangas harjoittaa rakennustoimintaa monipuolisesti Raahen alueella. Palveluihimme kuuluvat urakointi, omatuotanto ja erilaiset rakennuspalvelut. Tällä hetkellä palveluksessamme työskentelee 40 rakennusalan ammattilaista. 

Olemme vuosien varrella voineet järjestää useammalle opiskelijalle työharjoittelupaikan ja myöskin opinnäytön paikan. Tälläkin hetkellä meillä työskentee useita henkilöitä, jotka ovat olleet työharjoittelussa meillä ja sitä kautta myöskin työllistyneet meille. 

Tarvitsemme jatkossakin rakenusalan moniosaajia.

Kalevi Niskala
Toimitusjohtaja
Rakennus Miilukangas Oy
www.rakennusmiilukangas.fi

Woodcomp on raahelainen, puunjalostukseen ja teolliseen puurakentamiseen keskittynyt yritys. Meillä työskentelee lähes 150 sitoutunutta puunjalostuksen ja rakentamisen ammattilaista eri tehtävissä suunnittelusta tuotanontehtäviin. Yhtiön tulevaisuuden kasvu tulee erityisesti puukerrosrakentamisesta.

Olemme mielellään tarjoamassa Raahen AMK-opiskelijoille harjoittelu- ja opinnäytepaikkoja. Parhaillaankin meillä työskentelee suunnittelutehtävissä yksi Raahen AMK-koulutuksessa oleva henkilö. Tarvitsemme jatkossa puurakentamisen osaajia tuotantoon ja suunnitteluun.

Haluamme osaltamme olla tukemassa Raahen AMK-koulustusta. Raahe on erinomainen paikka asua ja elää myös valmistumisen jälkeen.

Marko Paloniemi
Toimitusjohtaja
Woodcomp-yhtiöt
www.woodcomp.fi

Raahelainen ResComi Oy toteuttaa monipuolisia mobiili- ja webbiratkaisuja. Painopistealueemme ovat digitaalisten palvelujen kehitys, teknologiateollisuuden IT-ratkaisut ja dataintegraatiot. Kun opiskelet ohjelmisto-osaajaksi Raahessa, löydät ResComista mielenkiintoisia projektitehtäviä, toimeksiantoja ja AMK-opintojen päätteeksi opinnäytetyön aiheen. ResComilla on alkanut viides peräkkäinen kasvun vuosi ja palkkaamme uusia IT-osaajia jatkuvasti.

Raahessa alkava tietojenkäsittelyn tradenomikoulutus avaa sinulle ovia moniin ICT-alan työpaikkoihin. Olemme toimittaneet vuosien varrella yli 3 000 IT-projektia, joiden kohdemaita ovat olleet Suomi, Ruotsi, Saksa, Alankomaat, Brasilia, Kiina, Kanada ja Intia. ResComissa pääset siis toteuttamaan maailmanluokan ratkaisuja.

Meillä on tarvetta mobiili- ja webbisovellusten suunnittelijoille, kuten myös järjestelmäsuunnittelijoille. Raahen tietojenkäsittelyn tradenomikoulutuksesta saat menestyksen eväät myös meidän tehtäviä ajatellen. Tradenomit perehtyvät meillä tietojärjestelmien kehittämis-, suunnittelu-, ohjelmointi- ja ylläpitotehtäviin, projektityöskentelyyn, yritystoimintaan, markkinointiin ja viestintään.

Raimo Seikkala
Toimitusjohtaja
ResComi Oy
www.rescomi.com

Raahessakin toimiva Etteplan on kasvanut 30 vuodessa pienestä insinööritoimistosta globaaliksi suunnittelualan yritykseksi, jolla on huippuosaamista ja alan kilpailukykyisimmät palveluratkaisut. Pääasiassa eri teollisuudenaloilla toimiville asiakkailleen Etteplan tarjoaa esimerkiksi laitos- ja mekaniikkasuunnittelua sekä huippumodernia teknologiasuunnittelua hyödyntäen digitaalisen kaksosen ja ainetta lisäävän valmistuksen kaltaisia innovaatioita. Palveluihin kuuluvat myös tuote-, kiinteistö- ja laitostietojen hallinta, liiketoiminnan digitalisaatio erinomaisen käyttäjäkokemuksen varmistamiseksi sekä monipuoliset testaus- ja testauslaboratoriopalvelut.

Etteplan toimii yli 30 paikkakunnalla Suomessa ja lisäksi yhtiöllä on toimistoja Ruotsissa, Alankomaissa, Saksassa, Puolassa ja Kiinassa sekä myyntikonttori USA:ssa ja edustusto Venäjällä. Paikallisen Raahen toimiston asiakkaita ovat muun muassa SSAB ja Outokumpu terästeollisuudesta, Valmet paperikoneteollisuudesta, BRP sekä energiateollisuuden yrityksiä ja alueen konepajoja.

AMK-koulutuksen alkaminen Raahessa merkitsee Etteplanille osaavan työvoiman saantia paikallisesti myös tulevaisuudessa. Raahen yksikkö työllistää uusia tekijöitä joka kesä, ja heillä on hyvät mahdollisuudet jatkaa uraansa Etteplanilla. Joustavien työjärjestelyiden ansiosta voit työskennellä Raahessa vaikka tiimisi olisi eri yksikössä. Tulevaisuudessa osaajia tarvitaan erityisesti teollisten laitteiden ja kokonaisuuksien suunnitteluun.

Allan Jyrinki
Department Manager
Etteplan Finland Oy
Raahe

Markus Piippola
Site Manager
Embedded and IOT Finland
Oulu
www.etteplan.com
 

Fennovoima on vuonna 2007 perustettu Suomen tuorein ydinvoimayhtiö. Pyhäjoelle rakennettava Hanhikivi 1 -ydinvoimalaitos tuottaa valmistuttuaan noin kymmenyksen Suomen tarvitsemasta sähköstä päästöttömästi ja luotettavasti, sekä parantaa osaltaan Suomen energiaomavaraisuutta. Olemme kasvaneet jo yli 400 ammattilaisen kansainväliseksi työyhteisöksi, ja käyvällä laitoksella tulee työskentelemään yli 500 eri alojen osaajaa. Toimipisteemme sijaitsevat Helsingissä ja Pyhäjoella, ja hankkeen edetessä suurin osa organisaatiosta siirtyy työskentelemään Pyhäjoella.

Edetessämme kohti Hanhikivi 1 -laitoksen käyttövaihetta tulemme rekrytoimaan mm. AMK-taustaisia insinöörejä. Tekninen AMK-tutkinto antaa hyvän pohjan hakeutua monivuotiseen operaattorikoulutukseemme, jossa annetaan tarvittava osaaminen laitoksen turvalliseen käyttämiseen. Laitoksen käyttöikä on 60 vuotta, joten tulemme työllistämään osaajia useiden vuosikymmenien ajan merkityksellisissä ja vastuullisissa tehtävissä.

Tarjoamme vuosittain noin parikymmentä kesätyö- tai muuta harjoittelupaikkaa eri puolilla organisaatiotamme, niin Helsingissä kuin Pyhäjoella. Meille on mahdollista tehdä myös opinnäyte-/lopputyö. Lopputyön aihe syntyy usein kesätöiden aikana, eli kesätyöntekijän kannattaa aktiivisesti kysellä, keskustella ja verkostoitua organisaatiossa sekä ehdottaa esimiehelle tai suunnitelmissa olevan lopputyön aihepiirin asiantuntijalle mahdollista lopputyöaihetta. Kesätyöreitin ohella Fennovoimalle voi hakea lopputyöntekijäksi myös lähettämällä avoimen hakemuksen, jossa esittelee ytimekkäästi ideansa lopputyön aiheeksi. Olemme palkanneet vakituiseen työhön useita valmistuneita kesätyöntekijöinä aloittaneita opiskelijoita.

Tulevaisuudessa käyvällä laitoksella tarjoutuu työtä monenlaisen koulutuksen ja työkokemuksen pohjalta. Laitoksen valvomoon tarvitaan käyttöhenkilöstöä, joilla voi olla ammattiopistopohjainen koulutus esimerkiksi prosessi-, sähkö-, tai LVI-tekniikan puolelta. Laitoksen ohjaajan tehtäviin tyypillinen opintotausta on AMK-tutkinto esim. prosessi-, sähkö-, LVI- tai energiatekniikasta. Käyvän laitoksen kunnossapidon tehtäviin soveltuu monenlainen tekninen pohjakoulutus, esim. kone-, sähkö- tai LVI-tekniikan puolelta. Laitoksen tukiorganisaatiossa tarvitaan eri alojen insinöörien lisäksi mm. kemistejä, laborantteja, kauppa-, yhteiskunta- ja kasvatustieteilijöitä sekä assistentteja.

Päivikki Aarni
HRD Manager
Fennovoima
www.fennovoima.fihttp://www.fennovoima.fi

Telatek-yhtiöt on perustettu Raahessa vuonna 1977 ja alkutaipaleestaan asti yritys on hyödyntänyt edistyksellisiä tekniikoita teollisuuden kunnossapidossa ja raskaassa konepajavalmistuksessa. Telatek-yhtiöt toimii projektinjohtotehtävissä ja asennusvalvonnassa, ja huolehtii projektien läpiviennistä ja laatuvaatimusten huomioinnista koko projektin ajan.

Konepajayhtiö Telatek Works Oy Taivalkoskella valmistaa vaativia ja mittatarkkoja teräsrakenteita, mm laivojen suurten propulsiolaitteiden rungot, kuulamyllyjen vaipat ja offshore-rakenteiden komponentit.

Telatek Service Oy puolestaan on kunnossapidon, asennuksen ja On-Site-koneistuksen erikoisosaaja, joka toimii Porvoosta, Naantalista, Nokialta, Raahesta ja Kittilästä käsin. Niistä käsin palvelemme mm. voimalaitos-, kaivos-, perusmetalli-, öljynjalostus-, metsä- sekä meriteollisuusyrityksiä ympäri maailmaa. Telatek-ryhmä on myös mukana konepajojen projektivientiyhtiö SteelDone Group Oy:ssä.

Telatek-ryhmä tunnetaan edelläkävijänä usealla teollisuudenalalla. Yli 40 vuoden aikana kertynyttä kokemustamme arvostetaan laajalti. Panostamme työntekijöidemme koulutukseen ja meillä työsuhteet ovatkin tyypillisesti pitkiä. Henkilöstöä molemmissa yhtiöissä on yhteensä noin 200 ja yhteenlaskettu liikevaihto on 24 miljoonaa euroa.

Tarvitsemme tulevaisuudessa projektiosaajia ja koneinsinöörejä erilaisiin projektien johto- ja suunnittelutehtäviin kotimaahan ja ulkomaille suuntautuvissa projekteissa. Yrityksemme tarjoaa mahdollisuuksien mukaan harjoittelupaikkoja. Myös opinnäytetyöt ja kesätyöt, projektityöt ovat mahdollisia.

Mikko Reittonen
Henkilöstöpäällikkö
Telatek Service Oy & Telatek Works Oy
www.telatek.fi
 

WTF Design Oy on Raahessa päämajaa pitävä mainostoimisto. Tiimimme toimii virtuaalisesti ympäri Pohjois-Suomea ja asiakkaita palvelemme Helsinki–Karigasniemi-akselilla. Ydinliiketoimintaamme on luoda asiakkaan brändi näkyväksi visuaalisin, digitaalisin ja markkinoinnin keinoin.

Yksi päätuotteistamme on asiakkaan kohderyhmää puhuttelevat, personoidut verkkototeutukset. Tämä osa liike-toiminnastamme on vahvassa kasvussa ja panostamme verkkototeutuksien kehittämiseen sekä omien digitaalisten tuotteiden rakentamiseen jatkossa entistäkin voimakkaammin. Kasvun tueksi tarvitsemme tulevaisuudessa lisää ohjelmisto-kehittäjiä ja innovaattoreita. KAMK X Raahe -yhteistyö tarjoaa siis meille mahdollisuuksia kasvattaa liiketoimintaamme tuottamalla uusia tulevaisuuden tekijöitä niin harjoitteluun, opinnäytetyöhön kuin työpaikkaan saakka.

Sanna Paakkonen
Toimitusjohtaja
WTF Design
www.wtfdesign.fi