Hyppää sisältöön

In English

Tietoa harkinnanvaraisesta hausta Koulutuskeskus Brahessa

Harkinnanvaraisen valinnan kautta hakevien tulee täyttää lisätietolomake (HAVA-lomake). Lomakkeen täyttävät oppilas ja opinto-ohjaaja yhdessä.

Lataa tästä HAVA-lomake

Lomake ja liitteet lähetetään hakupalveluihin postitse tai turvapostilla. Yhteystiedot-sivulta löytyy linkki haku@brahe.fi. Turvasähköpostin otsikoksi tulee merkitä koulutusala, johon oppilas ensisijalla hakee.

Postitse: Koulutuskeskus Brahe / HAVA-haku, koulutusala (johon hakijalla on ensisijainen hakutoive), Tervahovinkatu 2, 91200 Raahe.

Ensisijaisesti toivotaan, että lomake ja liitteet palautetaan turvasähköpostitse.

Lisätietolomake ja sen liitteet tulee lähettää koulutuskeskukseen kahden viikon kuluessa yhteishaun päättymisestä. Jos tätä lomaketta ja sen liitteitä ei toimiteta ajoissa, valinta tapahtuu ilman harkintaan perustuvaa valintaa.

Hakija voidaan valita ainoastaan harkintaan perustuvassa valinnassa (ei pisteiden perusteella), jos hakijalta puuttuu perusopetuksen päättötodistus, hän on suorittanut koulutuksen ulkomailla tai hänellä on yksilöllistetty oppimäärä sekä äidinkielessä että matematiikassa.

Kuvallisen ilmaisun osaamisalaan (= kuvataiteen osaaja, graafinen suunnittelija, video- ja valokuvaaja, markkinointisuunnittelija) ei voi kevään 2024 yhteishaussa hakea harkinnan varaisessa haussa, koska käytössä on ennakkotehtävä.

Harkinnanvaraisessa haussa hakevien on osallistuttava oppimisvalmiuksia mittaavaan testiin. Testipäivä on tiistai 23.4.2024. Testin tarkempi aikataulu ilmoitetaan lähempänä testiajankohtaa.