Hyppää sisältöön

In English

Jatkuva haku

Koulutuskeskus Brahe tarjoaa ainakin sata syytä tarttua unelmaasi ja päästä osaksi aktiivista koulutusyhteisöämme! Jatkuva haku mahdollistaa ammatillisiin opintoihin hakeutumisen joustavasti ympäri vuoden niin nuorille kuin aikuisille. 

Miten hakeudun koulutukseen?

Etsi sinua kiinnostava koulutus ja tarkista Wilman koulutuskalenterista, milloin voit hakea. Kun haku koulutukseen on auki, klikkaa koulutus ostoskoriin koulutuksen nimen edessä olevasta rastista ja jatka hakeutumista ohjeen mukaan. Voit tutustua hakuohjeeseen tästä. Hakeutumisen jälkeen olemme sinuun yhteydessä opintojen aloituksen ja valintahaastattelun suhteen. 

Autamme mielellämme sinulle soveltuvan koulutusalan ja tutkinnon valinnassa. Lisätietoja kaikkeen hakemiseen liittyen saat opintotoimistosta.

Hae jatkuvassa haussa (Wilma)

Etsi sinulle sopiva jatkuvan haun koulutus koulutushaustamme

Ketkä voivat hakea jatkuvassa haussa oleviin koulutuksiin?

Jatkuvassa haussa voivat hakea kaikki hakijat, jotka haluavat suorittaa ammatillisen tutkinnon tai tutkinnon osia tai muutoin kehittää osaamistaan. Mikäli sinulla on aikaisempi toisen asteen tai korkea-asteen tutkinto, voit hakea ammatillisiin opintoihin jatkuvassa haussa.

Voit hakea jatkuvassa haussa, jos:

 • et saanut yhteishaussa opiskelupaikkaa tai haet opiskelupaikkaa yhteishaun ulkopuolella,
 • sinulla ei ole ammatillista tutkintoa tai haluat suorittaa loppuun aikaisemmin kesken jääneen ammatillisen koulutuksen,
 • sinulla on toinen ammatillinen tutkinto tai yo-tutkinto ja haluat jatkaa opintojasi,
 • haluat suorittaa toiselta osaamisalalta tutkinnon tai tutkinnon osia,
 • sinulla on työelämässä hankittua osaamista ja haluat kehittää osaamistasi tai
 • olet töissä ja haluat suorittaa tutkinnon tai tutkinnon osia oppisopimuskoulutuksena.

Jos olet juuri päättänyt peruskoulun, kymppiluokan tai ammatilliseen koulutukseen valmistavan koulutuksen, haet ensisijaisesti yhteishaussa. Yhteishaun lisäksi voit hakea myös jatkuvissa hauissa, jos niissä on tarjolla sinulle sopiva koulutus.

Miten jatkuvan haun opiskelijavalinta tehdään?

Ammatillisiin tutkintoihin opiskelijavalinnat tehdään koulutuskeskus Brahen yhteisten valintakriteerien mukaisesti. Valinnassa huomioidaan hakijan koulutustarve, aikaisempi osaaminen ja lähtökohdat sekä opiskelumotivaatio.

Jos äidinkielesi on muu kuin suomi eikä kielitaitoasi voida muuten todentaa, saat hakemuksen tekemisen jälkeen kutsun suomen kielen kokeeseen. Lue täältä kielitaitovaatimuksista.

Osa ammatillisista koulutuksista, kuten logistiikan perustutkinto, kuuluu SORA-lainsäädännön alaisuuteen. Sinun kannattaa etukäteen tarkistaa, ettei tutkinnossa ole sellaisia vaatimuksia, jotka voivat olla esteenä opiskelijaksi valinnalle tai tutkinnon suorittamiselle.

Media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkintoon hakevia pyydetään liittämään työnäytekansio/portfolio mukaan hakemukseen (ei koske tapahtumatekniikkaa). 

Jatkuvan haun valintaperusteet:

 • Koulutustarve
 • Aikaisemmin hankittu osaaminen
 • Opiskelu-, urakehitys- ja työskentelymahdollisuudet
 • Opiskelumotivaatio
 • Osalla aloista valinta perustuu henkilökohtaiseen haastatteluun
 • Kielitaito: mikäli äidinkieli on muu kuin suomi, kielitaito arvioidaan kielikokeella ja haastatteluin.
 • Terveydentila: joillakin aloilla on erityisiä terveyteen ja turvallisuuteen liittyviä vaatimuksia.