Hyppää sisältöön

In English

Eläintenhoidon ammattitutkinto, klinikkaeläinhoitamisen osaamisala Klinikkaeläinhoitaja

Koulutuspaikka: Siikajoki/Ruukki

Klinikkaeläinhoitamisen osaamisalan suorittanut osaa avustaa eläinlääkäriä hoitotoimenpiteissä, tehdä yleisimpiä laboratoriotutkimuksia, ottaa röntgenkuvia, toimia leikkaussalissa, tehdä välinehuoltoon liittyviä työtehtäviä ja huolehtia eläinpotilaiden hoidosta ja hyvinvoinnista. Lisäksi hän osaa toimia monipuolisissa ja vaativissa asiakaspalvelutehtävissä, huolehtia vastaanottotilojen siisteydestä ja varastojen täydennyksistä.

Klinikkaeläinhoitamisen osaamisalan suorittanut voi työskennellä eläinklinikoilla sekä pieneläin- tai hevossairaaloissa.

Tutkinnon sisältö

Pakolliset tutkinnon osat 130 osp

  • Eläinten hyvinvoinnista huolehtiminen eläinklinikalla 30 osp
  • Leikkaussalityöskentelyssä avustaminen ja välinehuolto eläinklinikalla 30 osp
  • Röntgenkuvaus eläinklinikalla 20 osp
  • Laboratoriotyöskentely eläinklinikalla 20 osp
  • Asiakaspalvelu eläinklinikalla 30 osp

Valinnaiset tutkinnon osat 20 osp

  • Eläinalan yritystoiminta 20 osp
  • Eläinlajiryhmän hoito ja hyvinvoinnista huolehtiminen 20 osp

Tutkinnon perusteisiin voit tutustua täältä.

Koulutus suunnitellaan yksilöllisesti ja sen kesto sekä sisältö riippuvat opiskelijan aiemmasta osaamisesta. Ammattitutkinnon hakijalta edellytetään maatalousalan perustutkintoa/eläintenhoitaja tai työkokemuksella hankittuja vastaavia tietoja ja taitoja.

Koulutus toteutetaan monimuoto-opetuksena. Koulutus on käytännönläheistä ja harjoitukset tehdään oikeassa klinikkaympäristössä sekä oikeilla potilaskontakteilla. Oppimisympäristönä on yhteistyöeläinlääkäriasema Kamu Oulussa ja opettajina klinikkaeläinhoitaja EAT, ammattiopettaja Suvi Keränen ja eläinlääkäri Maria Pohjolainen.

Kustannukset opiskelijalle

  • 550 € koko tutkinto, 100-150 €/ tutkinnon osa.
  • Maksua ei palauteta, jos opinnot keskeytyvät.
  • Ruokailu ja majoitus opiskelijahinnoilla: lounas 5,20 € ja majoitus 17,50 €/yö (omat petivaatteet ja lakanat mukaan).

Jatkokoulutus

Tutkinnon suorittamisen jälkeen voit hakeutua työelämään tai jatko-opiskelemaan. Perustutkinnon suoritettuasi sinulla on yleinen jatko-opintokelpoisuus. Voit siis hakea opiskelemaan ammattikorkeakouluun tai yliopistoon. Lisäksi voit kehittää osaamistasi työn ohessa esimerkiksi ammatillisen lisäkoulutuksen avulla.

Kansainvälisyys

Voit opiskella ulkomailla myös koulutus- tai oppisopimuksella. Saat kansainvälistä työkokemusta omalta alaltasi, parannat kielitaitoasi, opit elämään erilaisessa ympäristössä sekä tutustut vieraisiin kulttuureihin ja uusiin ihmisiin. Työnantajat arvostavat kansainvälistä työkokemusta ja taitoja työskennellä erilaisissa kulttuureissa.

Hakeminen

Koulutuksen haku on keväällä 2025. Seuraava koulutus alkaa syksyllä 2025.

Kysy lisää!

Pajuvesa-Korkala Riikka

Pajuvesa-Korkala Riikka
Toimialapäällikkö

riikka.pajuvesa-korkala@brahe.fi

040 834 3404