Hyppää sisältöön
Hevostalouden ammattitutkinto

Ravivalmentaja, hevospalvelujentuottaja

Hevostalouden ammattitutkinnon opinnoissa keskeistä ovat hevostalous ja hevosalan yritystoiminnassa toimiminen joko työntekijänä tai yrittäjäjä. Erikoistuessa hevosavusteisten palvelujen tuottamiseen perehdyt mm. hevosten hyvinvoinnista huolehtimiseen, yrittäjänä toimimiseen, hevosavusteisten palvelujen tuottamiseen ja hevosten kouluttamiseen.

Ravivalmentajaksi suuntautuessa opiskelet hevosten hyvinvoinnista huolehtimista, yrittäjänä toimimista, hevosten kouluttamista sekä ravihevosten valmentamista ja kilpailuttamista.

Tutkinnon sisältö

Koulutus suunnitellaan yksilöllisesti ja sen kesto sekä sisältö riippuvat opiskelijan aiemmasta osaamisesta. Ammattitutkinnon hakijalta edellytetään hevostalouden perustutkintoa tai työkokemuksella hankittuja vastaavia tietoja ja taitoja. Ratsastuksenopettajaksi hakevalta edellytetään riittävää ratsastustaitoa. Hakijalla on oltava käytettävissä oma kurssihevonen, joka on vähintään kouluratsastuksen tasolla helppo A ja 120-tasolla esteissä. Lisäksi hakijalla on oltava käytössä nuori hevonen.

Kustannukset opiskelijalle

Hevospalvelujentuottaja ja ravivalmentaja 450 €

Ratsastuksenopettaja kts hinnat http://www.hevosopisto.fi/koulutus/ammattitutkinto/ratsastuksenopettajakoulutus-yhteistyossa-ruukin-maaseutuopiston-kanssa/

Maksua ei palauteta, jos opinnot keskeytyvät. Ruokailu ja majoitus opiskelijahinnoilla. Hevosten majoitus vierastallissa opiskelijahinnoilla.

Hakeminen

Koulutukseen on jatkuva haku.

Hevospalvelujentuottajan ja ravivalmentajan haku Ruukin maaseutuopistolle.

Ratsastuksenopettajan haku Ypäjän Hevosopistolle: http://www.hevosopisto.fi/koulutus/ammattitutkinto/ratsastuksenopettajakoulutus-yhteistyossa-ruukin-maaseutuopiston-kanssa/

Lisätietoa

Ratsastuksenopettajakoulutus
Ypäjän Hevosopisto

Anu Korppoo
p. 040 8607 611
anu.korppoo@hevosopisto.fi

Kysy lisää!

Pajuvesa-Korkala Riikka

Pajuvesa-Korkala Riikka
vs. toimialapäällikkö, lehtori/hevostalous ja Hevoskeskuksen vastaava

riikka.pajuvesa-korkala​@brahe.fi

040 834 3404