Hyppää sisältöön

In English

Luontoalan ammattitutkinto, riistatalouden osaamisala Riistanhoitaja

Koulutuspaikka: Siikajoki/Ruukki

Tutkinnon suorittanut riistanhoitaja osaa riistanhoitotehtävät ja tuntee toimialueensa riistakannat. Hän osaa huolehtia riistan elinympäristöstä ja toteuttaa riistantarhausta tai metsästyspalveluita. Ammattitutkinnon suorittanut voi toimia yrittäjänä tai yritysten, järjestöjen tai julkisen sektorin palveluksessa.

Koulutus toteutetaan monimuoto-opiskeluna ja se ei vaadi paikkakunnalle muuttamista. Monimuoto-opiskelijana opiskelet teoriaopinnot etänä verkossa iltaopiskeluna, lähiopiskeluna käytännön metsästysopetuksen ja työpaikalla opiskelua omien osaamisen tavoitteiden mukaisesti. Osaaminen osoitetaan käytännön työtehtävissä työpaikalla. Tutkintotilaisuuksiin voi tulla myös suoraan työkokemuksella tai muun aikaisemmin hankitun tietopohjan perusteella. Tällöin osallistumisvalmius selvitetään ennakkoon.

Kenelle koulutus sopii?

Koulutus soveltuu hyvin luonnonvara-alan aiempia opintoja suorittaneelle ja metsästyksestä sekä riistanhoidosta vahvasti kiinnostuneelle henkilölle. Kauttamme on valmistunut useita ammattiriistanhoitajia ja meillä on erinomainen verkosto kansainvälisiä ja kotimaisia riista-alan osaajia, joiden kanssa pääset tekemään yhteistyötä opiskeluun liittyvien tarpeidesi mukaan.

Tutkinnon sisältö

Luontoalan ammattitutkinnon kaikille pakollinen tutkinnon osa on Luonnon tuotteistaminen (20 osaamispistettä).

Riistatalouden osaamisalan pakollinen tutkinnon osa on Riistanhoito (40 osaamispistettä). Valinnaisena tutkinnon osana tulee suorittaa tutkinnon osa Metsästyspalvelun toteuttaminen (30 osaamispistettä) tai Riistan tarhaus (30 osaamispistettä) tai nämä molemmat. Lisäksi tulee suorittaa muita valinnaisia tutkinnon osia siten, että koko tutkinnon laajuus on 150 osaamispistettä.

Tutustu tutkinnon perusteisiin tästä

Kustannukset opiskelijalle

570 € koko tutkinto, 100 €/ tutkinnon osa. Työllisyysrahasto myöntää ammattitutkintostipendin henkilölle, joka on suorittanut ammatillisen perustutkinnon, ammattitutkinnon tai erikoisammattitutkinnon. Tarkista ehdot: http://www.tyollisyysrahasto.fi

Maksua ei palauteta, jos opinnot keskeytyvät. Ruokailu ja majoitus opiskelijahinnoilla: lounas 5,20€ ja majoitus 17,50€/yö (omat lakanat mukaan).

Hakeminen

Koulutukseen on jatkuva haku.

Lisätietoja koulutuksesta: Teemu Keränen, 040 1425 065

Kysy lisää!

Keränen Teemu

Keränen Teemu
lehtori, luonto- ja ympäristöala

teemu.keranen@brahe.fi

040 142 5065