Hyppää sisältöön

In English

Matkailupalvelujen ammattitutkinto Matkailupalvelujen osaaja

Kiinnostavatko monipuoliset asiakaspalvelun työtehtävät ja elämysten tuottaminen? Oletko jo alalla ja tarvitset täydennystä osaamiseesi, oletko hakeutumassa alalle vai miettimässä ryhtymistä alan yrittäjäksi? Matkailu on yksi Suomen kasvualoja ja siellä on hyvät työllisyysnäkymät!

Matkailupalvelujen ammattitutkinto antaa laaja-alaisen näkemyksen matkailuelinkeinosta, sen erityispiirteistä ja vetovoimatekijöistä. Keskeisiä teemoja ovat asiakasymmärrys ja asiakaspalvelun laatu, matkailun toimintaympäristön tuntemus ja sen eri muodot, ajankohtaiset ja tulevaisuuden trendit, vaikuttava viestintä sekä alan turvallisuus ja kestävyys.

Tutkinnon suoritettuasi osaat suunnitella, tuotteistaa, myydä ja toteuttaa erilaisia asiakaslähtöisiä matkailupalveluja. Tunnet Suomen matkailun vetovoimatekijöitä ja tunnistat oman alueesi kulttuurisia ja paikallisia erityispiirteitä. Osaat käyttää työssäsi digitaalisia työvälineitä ja ohjelmia, hyödyntää erilaisia sosiaalisen median kanavia ja tuottaa asiakaslähtöistä materiaalia. Saat valmiudet työskennellä myynti- ja asiakaspalveluhenkisesti ja laatutietoisesti. Pätevöidyt erilaisiin matkailualan asiakasneuvonta-, myynti- ja markkinointitehtäviin, ohjelmapalveluihin, tapahtumatuotantoon tai majoituspalveluihin.

Tutkinto suoritetaan joustavasti verkko-opintoina. Osaaminen osoitetaan näytöin työpaikalla, jonka kanssa solmitaan joko koulutus- tai oppisopimus. Oppisopimus voidaan tehdä myös yrittäjälle. Oppisopimuskoulutus edellyttää aina työsuhdetta tai yrittäjyyttä. Koulutuksen kesto ja suorittaminen tapahtuu henkilökohtaisen osaamisen kehittämisuunnitelman eli HOKS:n mukaan.

Osoitat osaamisesi näyttöinä aidoissa työelämän tilanteissa. Huomioimme henkilökohtaisessa opiskelusuunnitelmassasi nykyisen osaamisesi. Opiskelet vain niitä asioita, joita tarvitset tutkinnon suorittamiseen ja joista on sinulle eniten hyötyä. Myös yksittäisten tutkinnon osien suorittaminen on mahdollista. Mikäli sinulla on jo tutkintoon tarvittava ammattitaito, voit suorittaa tutkinnon myös suoraan näyttöinä, ilman koulutusta.

Tutkinnon sisältö

Matkailupalvelujen ammattitutkinnon laajuus on 150 osaamispistettä.

Pakollinen tutkinnon osa | 50 OSP

  • Matkailun asiakaspalvelutehtävissä toimiminen, 50 osp,

Valinnaiset tutkinnon osat | 100 OSP

  • Hotellin puhtauspalveluissa toimiminen, 25 osp
  • Hotellin vastaanotossa toimiminen, 45 osp
  • Matkailun asiakasneuvonta- ja myyntipisteen hoitaminen, 30 osp
  • Matkailun markkinointi- ja myyntitehtävissä toimiminen, 45 osp
  • Ohjelmapalvelujen toteuttaminen, 45 osp
  • Tapahtuman tuottaminen ja toteuttaminen, 55 osp
  • Yksilöityjen matkailupalvelukokonaisuuksien koordinointi, 35 osp

Ammatillinen tutkinnon osa yrittäjän ammattitutkinnosta | 30 osp
Tutkintoon voi sisällyttää yhden ammatillisen tutkinnon osan yrittäjän ammattitutkinnosta.
Tutkinnon osan laajuus on tässä kohdassa 30 osaamispistettä.

Ammatillinen tutkinnon osa ammatillisesta perustutkinnosta, toisesta ammattitutkinnosta tai erikoisammattitutkinnosta | 5-25 osp
Tutkintoon voi sisällyttää yhden ammatillisen tutkinnon osan ammatillisesta perustutkinnosta, toisesta ammattitutkinnosta tai erikoisammattitutkinnosta.
Tutkinnon osan laajuus voi olla tässä kohdassa vähintään 5 osaamispistettä ja enintään 25 osaamispistettä.

Tästä pääset tutkinnon perusteisiin

Koulutuksen hinta

Opiskelijamaksu on 300€. Koulutus on mahdollista suorittaa myös oppisopimuksella. Työllisyysrahasto myöntää ammattitutkintostipendin henkilölle, joka on suorittanut ammatillisen perustutkinnon, ammattitutkinnon tai erikoisammattitutkinnon. Tarkista ehdot https://www.tyollisyysrahasto.fi/

Hakeminen

Koulutukseen hakeutuminen ei edellytä Wilma-tunnuksia. Valitse kohta hae koulutukseen ja sen jälkeen valitse listasta oikea koulutus ja klikkaa koulutuksen edessä olevaa rastia, jolloin koulutus siirtyy ostoskoriin. Täydennä puuttuvat tiedot ja lähetä hakemus. Otamme yhteyttä hakemuksen saapumisen jälkeen.

Hakuaika: non-stop haku Wilman kautta.
 

Kysy lisää!

Lehtoniemi Jani

Lehtoniemi Jani
toimialapäällikkö (palvelualat), kiinteistö- ja työsuojelupäällikkö

jani.lehtoniemi@brahe.fi

0400 667 379