Dieettikokin erikoisammattitutkinnon suorittaneena osaat suunnitella ja valmistaa aterioita erityisruokavaliota noudattaville erilaisissa keittiöissä ja ravintoloissa. Dieettikokki
Lisääntyneiden allergioiden ja eri kulttuurien myötä ruoanvalmistukseen on tullut enemmän haasteita. Dieettikokin erikoisammattitutkinnon suorittaneena osaat suunnitella ja valmistaa aterioita erityisruokavaliota noudattaville erilaisissa keittiöissä ja ravintoloissa. Dieettikokki työskentelee ammattitaitoisesti, itsenäisesti ja vastuullisesti toimipaikan toimintaperiaatteiden mukaisesti. Kannat vastuuta asiakkaiden terveydestä ja hyvinvoinnista. Työssä korostuu asiakaslähtöinen suunnittelu, huolellisuus ja oikean tiedon välittäminen. Dieettikokki hallitsee erityisruokavaliot ja osaa hankkia tiedot myös uusista ruokavalioista. Työssä korostuu itsenäinen tiedonhankinta ja ongelmanratkaisukyky.
Dieettikokin erikoisammattitutkintoon valmistava koulutus toteutetaan monimuoto-opiskeluna, mikä muodostuu lähi-, etä- ja verkko-oppimisesta sekä työpaikalla tapahtuvasta oppimisesta. Lähiopetusta on keskimäärin kerran kuukaudessa, iltaisin, klo 15-19. Opetuksen rinnalla hyödynnämme etätehtäviä, ryhmätöitä ja itsenäistä työskentelyä. Koulutuksen kesto on noin 1,5 vuotta.
Kenelle koulutus sopii?
Tutkinto on tarkoitettu henkilöille, jotka toimivat hotelli-, ravintola- tai catering-alalla, jotka työskentelevät erityisruoanvalmistuksen parissa ja joilta puuttuu dieettikokin tutkinto. Työpaikalla tapahtuva oppiminen suoritetaan dieettikokin työtehtävissä.
Valintaperusteet:
- soveltuva alan koulutus, kuten esimerkiksi hotelli-, ravintola- tai catering-alan perustutkinto tai ravintola-/suurtalouskokin ammattitutkinto
- 2-3 vuoden työkokemus monipuolisissa ruoanvalmistustehtävissä
- sitoutuminen tutkinnon suorittamiseen oman työn ohessa
Tutkinnon sisältö
Pakolliset tutkinnon osat:
- Erityisruokavalioiden toteuttaminen ammattikeittiössä
Valinnaiset tutkinnon osat:
- Päiväkoti-ja kouluikäisten erityisruokavalioiden valmistaminen
- Ikääntyvien erityisruokavalioiden toteuttaminen
- Ravitsemushoidon toteuttaminen
- Erityisruokavaliotuotteiden ja palvelujen kehittäminen
- Tutkinnon osa lähiesimiehen tutkinnosta
- Tutkinnon osa majoitus-ja ravitsemusalan esimiehen erikoisammattitutkinnosta
Erikoisammattitutkinto muodostuu yhdestä pakollisesta ja kahdesta valinnaisesta tutkinnon osasta.
Kysy lisää!
Orava Juha
lehtori, ravintola-ala
0400 561 855
Kansainvälisyysyhteyshenkilö, ravintola- ja cateringalaNoponen Eveliina
työelämävastaava, oppisopimus, Brahe Luotsi -uraohjaaja
040 663 8815