Hyppää sisältöön

Tuotantotekniikan erikoisammattitutkinto Hitsauskoordinaattori

Koulutuspaikka: Raahe

Tuotantotekniikan erikoisammattitutkinnon suorittaneella hitsauskoordinoijalla on työssä tarvittava hitsausosaaminen. Hän ylläpitää ja kehittää hitsauksen laatujärjestelmää ja varmistaa sen mukaisen toiminnan tuotannossa. Hän noudattaa työssään käytettäviä standardeja ja työssä vaadittavia dokumentteja sekä huolehtii työympäristön turvallisuudesta. Tutkinnon suorittanut hitsauskoordinoija huolehtii työskentelyssä tarvittavista pätevyyksistä. Hänellä on hyvä kokonaisnäkemys hitsausprosesseista, raaka-aineista sekä loppukäytön asettamista vaatimuksista tuotteelle.

Tuotantotekniikan erikoisammattitutkinnon suorittanut voi toimia hitsauksen laadunvalvonnan tehtävissä ja tuotannossa hitsauksen kehitystehtävissä, kuten hitsauksen esimiestehtävissä tai laadun tarkastajana.

 

Kenelle koulutus sopii?

Tuotantotekniikan erikoisammattitutkinto soveltuu henkilöille, joilla on jo ennestään hitsausosaamista ja työkokemusta alalta. Koulutus soveltuu erinomaisesti myös alalla työskenteleville oppisopimuskoulutuksena. Tutkinto suoritetaan alan työtehtävissä.

Tutkinnon sisältö

Tuotantotekniikan erikoisammattitutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä. Tuotantotekniikan erikoisammattitutkintoon sisältyy pakollisia tutkinnon osia 150 osaamispistettä ja valinnaisia tutkinnon osia 30 osaamispistettä. Tutkinnon suorittaneen tutkintonimike on hitsauskoordinoija.

Pakolliset tutkinnon osat 150 osp

  • hitsaukset 60 osp
  • hitsauksen koordinointi ja laadunvarmitus 90 osp

Valinnaiset tutkinnon osat 30 osp

  • Määritelty tutkinnon osa Tuotantotekniikan ammattitutkinnosta | 30 osp Tutkintoon voi sisällyttää yhden seuraavista tuotantotekniikan ammattitutkinnon tutkinnon osista : Teollisuuden hankintatoimi, Tuotantoteknisen projektin ja sen riskien hallinta, Työturvallisuuden, työhyvinvoinnin ja työympäristön suojelun kehittäminen tuotantoteollisuudessa ja Robotiikan hyödyntäminen tuotannossa.
  • Tutkinnon osa toisesta erikoisammattitutkinnosta | 30 osp Tutkintoon voi sisällyttää tutkinnon osan tai osia toisesta erikoisammattitutkinnosta vähintään 30 osaamispisteen laajuisesti.
  • Korkeakouluopintoja | 5-30 osp Tutkinnon osa sisältää ammatillista osaamista tukevia korkeakouluopintoja.

Jatkokoulutus

Tutkinnon suorittamisen jälkeen voit hakeutua työelämään tai jatko-opiskelemaan. Perustutkinnon suoritettuasi sinulla on yleinen jatko-opintokelpoisuus. Voit siis hakea opiskelemaan ammattikorkeakouluun tai yliopistoon. Lisäksi voit kehittää osaamistasi työn ohessa esimerkiksi ammatillisen lisäkoulutuksen avulla.

Hakeminen

Tutustu tutkinnon sisältöön ePerusteissa

 

Tutkintokoulutus ei ole tällä hetkellä jatkuvassa haussa.

Lisätietoa

Tutkinto ei oikeuta suoraan hitsauskoordinoijan pätevyyteen. Hitsauskoordinoijan pätevyyttä voi anoa kolmannen osapuolen suorittamalla arvioinnilla. Pätevyysvaatimukset pohjautuvat pääosin standardien asettamiin vaatimuksiin.

Kysy lisää!

Uotila Pekka

Uotila Pekka
opettaja, metalliala

pekka.uotila@brahe.fi

044 439 3457

Kaivola Markku

Kaivola Markku
lehtori, metalliala

markku.kaivola@brahe.fi

040 353 2201