Hyppää sisältöön
Pintakäsittelyalan erikoisammattitutkinto, rakennusmaalauksen osaamisala

Pintakäsittelijä

Koulutuspaikka: Oulu

Maalarimestari
Maalarimestarin opinnoissa erikoistut korjaus- ja uudisrakennusmaalaustöihin. Opintojen myötä hallitset myös tapetoinnin, tasoitetöiden ja ruiskumaalauksen perusteet siten, että kykenee johtamaan maalareiden työskentelyä. Lisäksi sinulla on mahdollisuus hankkia erikoisosaamista esimerkiksi tasoitetyöstä tai julkisivujen pintakäsittelystä. Tai voit syventää osaamistasi julkisivujen pintakäsittelyn sekä kalusteiden ja rakennusosien maalaustöiden opintojen myötä. Opinnot suoritetaan pääosin joustavasti alan työelämästä käsin.  Opintojen myötä voit toimia itsenäisenä yrittäjänä tai rakennustyömailla vastuullisissa työ- ja esimiestehtävissä sekä erilaisissa opetus-, konsultointi- ja valvontatehtävissä.

Lattiamestari
Lattiamestarin opintojen myötä osaat tehdä alalle tyypillisiä työsuunnitelmia ja kustannuslaskelmia ja johtaa lattianpäällystäjien työskentelyä. Voit erikoistua opinnoissasi esimerkiksi hankkimalla työelämäyhteyksien myötä erikoisosaamista laatoituksista, parkettitöistä tai betonilattioiden pinnoituksista. Opinnot suoritetaan pääosin joustavasti alan työelämästä käsin.  Opintojen myötä voit toimia itsenäisenä yrittäjänä tai rakennustyömailla uudis- tai korjausrakentamiskohteissa vastuullisissa työ- ja esimiestehtävissä sekä erilaisissa opetus-, konsultointi- ja valvontatehtävissä.

Kenelle koulutus sopii?

Koulutus soveltuu erityisesti alalla toimiville yrittäjille sekä ammatillisen peruskoulutuksen ja pitkän työkokemuksen ja hyvän terveyden omaaville henkilöille.

Tutkinnon sisältö

Tutustu tutkinnon perusteisiin ePerusteissa.

Maalarimestari

Pakollisen tutkinnon osat

  • Rakennusmaalauksen menekki- ja kustannuslaskenta 40 osp

Valinnaiset tutkinnon osat voivat olla valinnastasi riippuen

  • Maalausalan erikoistehtävissä toimiminen
  • Maalausalan työnjohtotehtävissä toimiminen

Lattiamestari

Pakollisen tutkinnon osat

  • Lattianpäällystyksen menekki- ja kustannuslaskenta 40 osp
  • Tuotannonohjaus lattianpäällystyksessä 35 osp

Valinnaiset tutkinnon osat mm.

  • Lattianpäällystysalan yrittäjänä toimiminen 35 osp
  • Erikoislattioiden asennus 35 osp

Lisätietoa

Koulutuksen toteutus Oulun toimipisteessä.

Kysy lisää!

Rantakari Pekka

Rantakari Pekka
opettaja, rakennusala

pekka.rantakari​@brahe.fi

044 439 3460