Hyppää sisältöön

In English

Talonrakennusalan erikoisammattitutkinto Talonrakennusalan ammattilainen

Koulutuspaikka: RaaheOulu

Talonrakennusalan erikoisammattitutkinnon suorittanut on erittäin kokenut talonrakennusalan ammattilainen. Erikoisammattitutkinnon suorittanut tekee muuttuvissa toimintaympäristöissä uudis- tai korjausrakennustyömaalla töitä, jotka vaativat erityistä ammatti-, suunnittelu- ja soveltamistaitoa ja joihin liittyy suuri vastuu.

Tutkinnon suorittaja on suuntautunut työryhmän- ja ammatinohjaukseen tai hänen työtehtävät ovat spesialisoituneet oman ammatin syvälliseen hallintaan tai työtehtävät edellyttävät vahvaa laaja-alaista ja monitaitoista talonrakentamisen osaamista tai hän on erikoistunut kosteus- ja homevauriokorjauksiin.

Kenelle koulutus sopii?

Koulutus sopii sinulle, jos olet suorittanut alan ammattitutkinnon tai sitä vastaavat tiedot ja taidot sekä omaat vahvaa ja monipuolista osaamista rakennusalalta. Esimerkiksi kirvesmiehet, muurarit, laattamiehet, sementtimiehet, elementtiasentajat, torninosturinkuljettajat, telineasentajat, monipuoliset rakennusmiehet, kosteus- ja homevaurioiden korjaajat.

Tutkinnon sisältö

Tutkinto suoritetaan monimuoto-opiskeluna, jossa vaihtelevat lähi- ja etäopiskelu sekä työpaikalla tapahtuva oppiminen. Tutkinto on mahdollista suorittaa työn ohessa opiskellen oppisopimuskoulutuksena. Koulutus kestää noin vuoden/henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti. Voit suorittaa myös tutkinnon osia ja keskittyä niihin sisältöihin, joihin kaipaat lisää osaamista.

Talorakennusalan erikoisammattitutkinto on laajuudeltaan 180 osp ja se muodostuu kahdesta pakollisesta tutkinnon osasta ja neljästä valinnaisesta tutkinnon osasta.

Pakolliset tutkinnon osat:

  • Talonrakennusalan ammattityöt, 60 osp
  • Rakentamisen turvallisuuden ja talouden hallinta, 60 osp

Valinnaiset tutkinnon osat:

  • Työryhmän- ja ammatinohjaus, 60 osp
  • Oman ammatin syvällinen hallinta, 60 osp
  • Kosteus- ja homevaurioiden korjaaminen, 60 osp
  • Rakentamisen laaja-alainen hallinta, 60 osp

Lisätietoa tutkinnosta ePerusteissa

Jatkokoulutus

Tutkinnon suorittamisen jälkeen voit hakeutua työelämään tai jatko-opiskelemaan. Perustutkinnon suoritettuasi sinulla on yleinen jatko-opintokelpoisuus. Voit siis hakea opiskelemaan ammattikorkeakouluun tai yliopistoon. Lisäksi voit kehittää osaamistasi työn ohessa esimerkiksi ammatillisen lisäkoulutuksen avulla.

Hakeminen

Hakeutuminen koulutukseen tapahtuu jatkuvan haun kautta. 

Kysy lisää!

Mustonen Matti

Mustonen Matti
opettaja, pintakäsittely, talonrakennus, Oulu

matti.mustonen@brahe.fi

040 135 7173

Kansainvälisyysyhteyshenkilö, Oulun toimipiste
Värttö Pekka

Värttö Pekka
opettaja, rakennusala, Raahe

pekka.vartto@brahe.fi

044 439 3448

Kansainvälisyysyhteyshenkilö, rakennusala
Hyväri Anni

Hyväri Anni
opettaja, pintakäsittelyala, Oulu

anni.hyvari@brahe.fi

040 135 9153