Hyppää sisältöön

In English

Ravintolan asiakaspalvelun ammattitutkinto Tarjoilija

Koulutuspaikka: Raahe

Kiinnostavatko monipuoliset tarjoilijan työtehtävät? Oletko jo alalla ja tarvitset täydennystä osaamiseesi vai oletko hakeutumassa alalle tai miettimässä ryhtymistä alan yrittäjäksi? Ravintolan asiakaspalvelun ammattitutkinnossa voit opiskella baarimestariksi tai tarjoilijaksi.

Ammattitutkinnon suorittanut tarjoilija osaa palvella asiakkaita myynti- ja asiakaspalveluhenkisesti, laatutietoisesti, kannattavasti, kielitaitoisesti ja vastuullisesti. Hän osaa käsitellä maksuvälineitä ja tehdä myyntitilitykset sekä tuntee alan lainsäädännön.

Baarimestari esittelee, suosittelee ja myy baarin alkoholittomia ja alkoholipitoisia juomatuotteita sekä kotimaisia ja kansainvälisiä juomasekoituksia. Hän käyttää baarin koneita, laitteita ja perustyövälineitä sekä tekee inventointiin, varastokirjanpitoon ja varaston kiertoon liittyvät tehtävät. Baarimestari työskentelee erityyppisten ravintoloiden baarin asiakaspalvelutehtävissä.

Tarjoilija esittelee, myy ja tarjoilee ravintolan ruoka- ja juomatuotteita. Hän tuntee myytävien ruoka-annosten raaka-aineet ja valmistustavat, osaa palvella erikoisruokavalioita tarvitsevia asiakkaita sekä käyttää tarkoituksenmukaisia työmenetelmiä, koneita ja laitteita. Tarjoilija työskentelee erilaisin liikeideoin toimivien ravintoloiden asiakaspalvelutehtävissä.

Tutkinnon sisältö

Ravintolan asiakaspalvelun ammattitutkinto 120 osp. 

Tutkinnossa on kaksi osaamisalaa:

  • baarin asiakaspalvelun osaamisala, baarimestari
  • ravintolan asiakaspalvelun osaamisala, tarjoilija.

Tutkinto muodostuu:

Tutkinnon pakollisesta tutkinnon osasta:

  • ravintolan tarjoilutyössä toimiminen (40 osaamispistettä)

Osaamisalan pakollisesta tutkinnon osasta:

  • baarityössä toimiminen (45 osaamispistettä) tai
  • ruokaravintolassa toimiminen (45 osaamispistettä).

Valinnaiset tutkinnon osat ovat (35 osaamispistettä). 
Tutkinto suoritetaan yksilöllisesti laaditun suunnitelman (HOKS) mukaisesti pääasiassa työpaikalla opiskellen.

 

Kansainvälisyys

Voit opiskella ulkomailla myös koulutus- tai oppisopimuksella. Saat kansainvälistä työkokemusta omalta alaltasi, parannat kielitaitoasi, opit elämään erilaisessa ympäristössä sekä tutustut vieraisiin kulttuureihin ja uusiin ihmisiin. Työnantajat arvostavat kansainvälistä työkokemusta ja taitoja työskennellä erilaisissa kulttuureissa.

Kysy lisää!

Krook Mari

Krook Mari
opinto-ohjaaja, OPVA-hanke

mari.krook@brahe.fi

0400 916 263