Hyppää sisältöön

Työvoimakoulutukset

Hanki osaamista aloille, joissa tekijöitä tarvitaan! Koulutuskeskus Brahen koulutuksissa parannat mahdollisuuksiasi työllistyä tai vaihtaa alaa. Koulutusten tavoitteena on osaamisen täydentäminen yritysten ja työmarkkinoiden vaatimusten mukaisesti. Työvoimakoulutuksessa sinulla on mahdollisuus suorittaa alan tutkinto tai tutkinnon osia. 

Kenelle työvoimakoulutus sopii?

Koulutuksen kohderyhmänä ovat TE-toimiston asiakkaat, joilla on halu työskennellä alan tehtävissä. Koulutukseen valittavalla tulee olla terveydelliset valmiudet työskennellä alalla, soveltuvuus arvioidaan hakuvaiheen haastattelussa.

Miten työvoimakoulutukseen haetaan?

Hae koulutukseen Oma asiointi -verkkopalvelussa täytettävällä sähköisellä lomakkeella tai jätä paperihakemus Työ- ja elinkeinotoimistoon. Sähköiseen lomakkeeseen kirjaudutaan henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksilla tai sirullisella henkilökortilla. Mikäli täytät sähköisen hakemuksen ilman kirjautumista, sinun tulee vahvistaa hakemuksesi TE-toimistossa ennen hakuajan päättymistä. Paperihakemuksen löydät osoitteesta www.suomi.fi hakusanalla TEM601.

Täytäthän hakemuksesi huolellisesti, erityisesti kohdan ”tarkemmat perustelut”, sillä haastatteluun kutsuttavat valitaan hakemuksen perusteella.

Voit seurata hakemuksesi käsittelyä Oma asiointi -verkkopalvelusta kohdasta Työvoimakoulutus > Hakemusteni tilanne. Koulutusvalinnasta ilmoitetaan aina henkilökohtaisesti. Kouluttaja kutsuu koulutukseen.

Huomaathan, että koulutushakemus on sitova eikä sitä voi perua ilman pätevää syytä. Päteviä syitä ovat esimerkiksi työllistyminen tai muun koulutuspaikan saaminen. Työnhakusi tulee olla voimassa hakiessasi koulutukseen.

Lisätietoja työvoimakoulutuksista

  • Lisätietoja koulutukseen hakeutumisesta ja koulutuksen aikaisista etuuksista saat valtakunnallisesta TE-puhelinpalvelun koulutusneuvonnasta: puh. 0295 020 702 tai koulutusneuvonta@te-toimisto.fi
  • Tarkempaa tietoa eri alojen koulutusista ja niiden sisällöistä saat Hakijan palveluista.

Haussa olevat työvoimakoulutukset

Tutustu haussa oleviin koulutuksiin TE-palvelujen sivulla, mistä saat tietoa myös hakuajoista. Huomioithan, että koulutuksen toteutus tai ajankohta saattavat muuttua vallitsevan koronavirustilanteen vuoksi. Toteuttamista kokonaan tai osittain etänä selvitetään ja asiasta tiedotetaan asiakkaita tarvittaessa myöhemmin.