Hyppää sisältöön

Työvoimakoulutukset

Koulutuskeskus Brahen Uraboosti-koulutuksissa voit syventää tai täydentää ammatillista osaamista ja parantaa mahdollisuuksia työllistymiseen tai alan vaihtoon. Uraboosti-koulutus on käytännönläheinen tapa opiskella uusi ammatti, vaihtaa alaa, saada todistus osaamisesta, jatkaa loppuun kesken jääneet opinnot tai hankkia lisäkoulutusta. Jokaiselle opiskelijalle suunnitellaan hänen työllistymismahdollisuuksien ja kiinnostuksen mukaisesti parhaiten soveltuva opintopolku.​​​​​​​

Työvoimakoulutuksessa sinulla on mahdollisuus suorittaa alan tutkinto tai tutkinnon osia. Koulutus toteutetaan pääsääntöisesti lähiopetuksena päivämuotoisesti. Koulutus voi sisältää työpaikalla oppimista, joka toteutetaan yrityksissä koulutus-tai oppisopimuksella. Mikäli opiskelija työllistyy lyhytaikaiseen työsuhteeseen opiskelun aikana, opintoja ei tarvitse keskeyttää, vaan niitä voi jatkaa oppisopimuksella. Ammattitutkinto tai sen osia voidaan toteuttaa myös työelämälähtöisesti, jolloin oppilaitoksessa toteutettavien lähi- tai verkko-opetuspäivien lukumäärä on keskimäärin 2-4 pv/kk.

Kenelle työvoimakoulutus sopii?

Koulutuksen kohderyhmänä ovat TE-toimiston asiakkaat, joilla on halu työskennellä alan tehtävissä. Koulutukseen valittavalla tulee olla terveydelliset valmiudet työskennellä alalla, soveltuvuus arvioidaan hakuvaiheen haastattelussa.

Miten työvoimakoulutukseen haetaan?

Hae koulutukseen Oma asiointi -verkkopalvelussa täytettävällä sähköisellä lomakkeella tai jätä paperihakemus Työ- ja elinkeinotoimistoon. Sähköiseen lomakkeeseen kirjaudutaan henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksilla tai sirullisella henkilökortilla. Mikäli täytät sähköisen hakemuksen ilman kirjautumista, sinun tulee vahvistaa hakemuksesi TE-toimistossa ennen hakuajan päättymistä. Paperihakemuksen löydät osoitteesta www.suomi.fi hakusanalla TEM601.

Täytäthän hakemuksesi huolellisesti, erityisesti kohdan ”tarkemmat perustelut”, sillä haastatteluun kutsuttavat valitaan hakemuksen perusteella. Voit seurata hakemuksesi käsittelyä Oma asiointi -verkkopalvelusta kohdasta Työvoimakoulutus > Hakemusteni tilanne.
Koulutusvalinnasta ilmoitetaan aina henkilökohtaisesti.

Huomaathan, että koulutushakemus on sitova eikä sitä voi perua ilman pätevää syytä. Päteviä syitä ovat esimerkiksi työllistyminen tai muun koulutuspaikan saaminen. Työnhakusi tulee olla voimassa hakiessasi koulutukseen.

Lisätietoja työvoimakoulutuksista

Lisätietoja koulutukseen hakeutumisesta ja koulutuksen aikaisista etuuksista saat valtakunnallisesta TE-puhelinpalvelun koulutusneuvonnasta: puh. 0295 020 702 tai koulutusneuvonta@te-toimisto.fi 
Tarkempaa tietoa eri alojen koulutusista ja niiden sisällöistä saat Brahen sivuilta Hakijan palveluista.

Eri alojen yhteyshenkilöt Brahessa:

Kone-ja tuotantotekniikka
Markku Kaivola p. 040 353 2201
Leo Aho p. 044 439 4332

Puhtaus-ja kiinteistöpalvelut
Jari Suorsa p. 044 439 4341
Elsa Luoto p. 044 439 4343

Rakennus- ja pintakäsittely
Jari Kauro p. 050 514 4495 (rakennusala)
Juho Kostekivi p. 040 135 7154 (pintakäsittely)

Ravintola- ja catering
Anne Blikst p. 040 091 6264

Taideteollisuus
Sari Huttunen p. 040 135 7164 (sisustus)

sähköpostit: etunimi.sukunimi@brahe.fi

Haussa olevat työvoimakoulutukset

Tutustu haussa oleviin koulutuksiin TE-palvelujen sivulla, mistä saat tietoa myös hakuajoista. Huomioithan, että koulutuksen toteutus tai ajankohta saattavat muuttua vallitsevan koronavirustilanteen vuoksi. Toteuttamista kokonaan tai osittain etänä selvitetään ja asiasta tiedotetaan asiakkaita tarvittaessa myöhemmin.