Hyppää sisältöön

Kone- ja tuotantotekniikan koulutus

Koulutus alkaa: 13.9.2021

Koulutusaika: 13.09.2021-29.04.2022
 

Koulutuskeskus Brahen Uraboosti-koulutuksissa voit syventää tai täydentää ammatillista osaamista ja parantaa mahdollisuuksia työllistymiseen tai alan vaihtoon. Uraboosti-koulutuksia on tekniikan alalla kone-ja tuotantotekniikan perustutkintoon, tuotantotekniikan ammattitutkintoon (levy- ja hitsaustekniikan osaamisala sekä koneistuksen osaamisala) tai tutkinnon osiin. Mikäli opiskelijalla ei ole aikaisempaa alan koulutusta, on perustutkinto sopiva vaihtoehto. Jos opiskelija omaa alan koulutusta tai työkokemusta, voi hän syventää osaamistaan ammattitutkinnon avulla.

Uraboosti-koulutus on käytännönläheinen tapa opiskella uusi ammatti, vaihtaa alaa, saada todistus osaamisesta, jatkaa loppuun kesken jääneet opinnot tai hankkia lisäkoulutusta. Jokaiselle opiskelijalle suunnitellaan hänen työllistymismahdollisuuksien ja kiinnostuksen mukaisesti parhaiten soveltuva opintopolku. Koulutus toteutetaan lähiopetuksena päivämuotoisesti. Koulutus voi sisältää työpaikalla oppimista, joka toteutetaan yrityksissä koulutus-tai oppisopimuksella. Mikäli opiskelija työllistyy lyhytaikaiseen työsuhteeseen opiskelun aikana, opintoja ei tarvitse keskeyttää, vaan niitä voi jatkaa oppisopimuksella. Ammattitutkinto tai sen osia voidaan toteuttaa myös työelämälähtöisesti, jolloin oppilaitoksessa toteutettavien lähi- tai verkko-opetuspäivien lukumäärä on keskimäärin 2-4 pv/kk.

Uraboosti-koulutuksen aikana suoritetaan seuraavia tutkintoja/tutkinnon osia:

Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto

TAI

Tuotantotekniikan ammattitutkinto (levy- ja hitsaustekniikan tai koneistuksen osaamisala)

  • Korttikoulutukset (tulityö- ja työturvakortit)
  • Koulutuksen ammatillinen osa perustuu opiskelijan henkilökohtaisen suunnitelmaan ja työelämän tarpeisiin opiskelijan osaamisesta.
  • Koulutus voi sisältää esimerkiksi seuraavia aihealueita: IW-tentti, hitsaajan yleistaidot, levytyökoneiden käyttö, liitosten ja levytöiden esivalmistelu ja jälkikäsittely, puikkohitsaus, MIG/MAG-hitsaus, TIG-hitsaus ja hitsaajan ammattitekniikka.
  • Tuotantotekninen toiminta ja valmistuksen suunnittelu, 3D CAM -ohjelmointi ja CNC valmistus, 3D- koordinaattimittaus ja manuaalikoneistukset sekä 2D-laserleikkaus ja 3D-vesileikkaus.

Kysy lisää!

Kaivola Markku

Kaivola Markku
lehtori, metalliala

markku.kaivola@brahe.fi

040 353 2201

Uotila Pekka

Uotila Pekka
opettaja, metalliala

pekka.uotila@brahe.fi

044 439 3457

Aho Leo

Aho Leo
Projektipäällikkö

leo.aho@brahe.fi

044 439 4332