Hyppää sisältöön

Ravintola- ja catering-alan koulutus

Koulutus alkaa: 2.2.2021

Haku päättyy: 31.12.2020

  • Ravintola- ja catering-alan perustutkinto tai ruokapalvelujen ammattitutkinto.
  • Mahdollisuus suorittaa koko tutkinto tai tutkinnon osia em. tutkinnoista henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti.
  • Mikäli opiskelijalla ei ole aikaisempaa alan koulutusta, on perustutkinto hänelle paremmin soveltuva vaihtoehto. Jos opiskelija omaa jo alan koulutusta tai työkokemusta, voi hän syventää osaamistaan ammattitutkinnon avulla ja näin parantaa omaa työllistymismahdollisuuttaan.
  • Koulutuksen ammatillinen osa perustuu opiskelijan henkilökohtaisen opiskelusuunnitelmaan ja työelämän toiveisiin opiskelijan osaamisesta.
  • Työpaikalla oppiminen suunnitellaan hoksissa ja toteutetaan tiiviissä yhteistyössä yritysten kanssa koulutus-tai oppisopimuksella.

Tutkinnon sisältö

Korttikoulutukset (hygienia ja anniskelupassit)

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto
Pakollinen tutkinnonosa: ravitsemispalveluissa toimiminen ja opiskelijan suuntautumisen mukaan asiakaspalvelu ja myynti, annosruokien ja juomien tarjoilu tai lounasruokien ja annosruokien valmistus.
Valinnaiset tutkinnon osat: esim. A’la carte – ruoanvalmistus, A’la carte –tarjoilu, juomien myynti ja tarjoilu, katu- ja pikaruokapalvelut, kahvilapalvelut, palvelu- ja jakelukeittiön toiminnot ja suurkeittiön ruokatuotanto.
Valinnaiset tutkinnonosat tarkentuvat opiskelun aikana opiskelijan mielenkiinnon, osaamistarpeiden ja työllisyysnäkymien mukaisesti.

Ruokapalvelujen ammattitutkinto
Pakollinen tutkinnonosa: suuntautumisen mukaan joko ruoanvalmistus ravintolakeittiössä tai ruoanvalmistus suurtaloudessa.
Valinnaiset tutkinnonosat: erityisruokavalioaterioiden valmistaminen, kasvisruokien valmistaminen, kylmänä tarjottavien ruokien valmistaminen, ruoanvalmistus eri tuotantomenetelmillä ja ruoanvalmistus tilauspalvelussa.