Hyppää sisältöön

Ravintola- ja catering-alan koulutus

Haku päättyy: 29.9.2021
Koulutus alkaa: 18.10.2021

Koulutusaika: 18.10.2021-28.3.2023

Koulutuskeskus Brahen Uraboosti-koulutuksissa voit syventää tai täydentää ammatillista osaamista ja parantaa mahdollisuuksia työllistymiseen tai alan vaihtoon. Uraboosti-koulutuksia on ravintola-ja catering-alalla koko tutkintoon tai tutkinnon osiin. Mikäli opiskelijalla ei ole aikaisempaa alan koulutusta, on perustutkinto sopiva vaihtoehto. Jos opiskelija omaa alan koulutusta tai työkokemusta, voi hän syventää osaamistaan ammattitutkinnon avulla.

Koulutus toteutetaan lähiopetuksena päivämuotoisesti. Koulutus voi sisältää työpaikalla oppimista, joka toteutetaan yrityksissä koulutus-tai oppisopimuksella. Mikäli opiskelija työllistyy lyhytaikaiseen työsuhteeseen opiskelun aikana, opintoja ei tarvitse keskeyttää, vaan niitä voi jatkaa oppisopimuksella. Ammattitutkinto tai sen osia voidaan toteuttaa myös työelämälähtöisesti, jolloin oppilaitoksessa toteutettavien lähi- tai verkko-opetuspäivien lukumäärä on keskimäärin 2-4 pv/kk.

Tutkinnon sisältö

Korttikoulutukset (hygienia ja anniskelupassit)

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto
Pakollinen tutkinnonosa: ravitsemispalveluissa toimiminen ja opiskelijan suuntautumisen mukaan asiakaspalvelu ja myynti, annosruokien ja juomien tarjoilu tai lounasruokien ja annosruokien valmistus.
Valinnaiset tutkinnon osat: esim. A’la carte – ruoanvalmistus, A’la carte –tarjoilu, juomien myynti ja tarjoilu, katu- ja pikaruokapalvelut, kahvilapalvelut, palvelu- ja jakelukeittiön toiminnot ja suurkeittiön ruokatuotanto.
Valinnaiset tutkinnonosat tarkentuvat opiskelun aikana opiskelijan mielenkiinnon, osaamistarpeiden ja työllisyysnäkymien mukaisesti.

Ruokapalvelujen ammattitutkinto
Pakollinen tutkinnonosa: suuntautumisen mukaan joko ruoanvalmistus ravintolakeittiössä tai ruoanvalmistus suurtaloudessa.
Valinnaiset tutkinnonosat: erityisruokavalioaterioiden valmistaminen, kasvisruokien valmistaminen, kylmänä tarjottavien ruokien valmistaminen, ruoanvalmistus eri tuotantomenetelmillä ja ruoanvalmistus tilauspalvelussa.

Koulutuksessa on mahdollisuus suorittaa koko tutkinto tai tutkinnon osia em. tutkinnoista henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti. Koulutuksen ammatillinen osa perustuu opiskelijan henkilökohtaisen opiskelusuunnitelmaan ja työelämän toiveisiin opiskelijan osaamisesta. Työpaikalla oppiminen suunnitellaan hoksissa ja toteutetaan tiiviissä yhteistyössä yritysten kanssa koulutus-tai oppisopimuksella.

Kysy lisää!

Blikst Anne

Blikst Anne
pt.tuntiopettaja, ravintola-ala

anne.blikst@brahe.fi

040 091 6264

Aho Leo

Aho Leo
Projektipäällikkö

leo.aho@brahe.fi

044 439 4332