Hyppää sisältöön

Valma-koulutus valmentaa ammatilliseen peruskoulutukseen

Onko oma ala vielä vähän mietinnässä etkä oikein tiedä mihin ammattiin haluat opiskella? Koulutuskeskus Brahen Valma-koulutus voisi olla sinulle sopiva valinta. Ammatilliseen peruskoulutukseen valmentava koulutus Valma on hyvä paikka tutustua rauhassa ammatillisiin perustutkintoihin ja punnita eri vaihtoehtoja. Oman alan löytyessä Valmassa on mahdollista suorittaa jo ammatillisia opintoja tai mahdollisuuksien mukaan siirtyä tutkintotavoitteiseen koulutukseen jo kesken lukuvuoden. Opinnot suunnitellaan opettajan kanssa omien tavoitteiden mukaan.

Valma on ammatilliseen peruskoulutukseen valmentavaa koulutusta. Voit hakeutua Valmalle:
•    jos et vielä peruskoulun jälkeen tiedä mitä tekisit
•    jos kaipaat lisää tietoa jatko-opintomahdollisuuksista
•    jos tarvitset opiskeluvalmiuksien vahvistamista
•    jos haluat parantaa peruskoulun todistustasi.

Valmaan kannattaa myös hakeutua aina, jos opiskelu toisen asteen koulutuksessa jostain syystä keskeytyy lukuvuoden aikana. Koulutuksesta saa 6 lisäpistettä yhteishakua varten.

Haku Valmaan tapahtuu yhteishaussa Opintopolun tai myöhemmin jatkuvan haun kautta. Valma-koulutuksessa vahvistetaan opiskeluvalmiuksia sekä tutustutaan käytännössä erilaisiin opintomahdollisuuksiin ja ammattialoihin. Kiinnostavan koulutuksen löytyessä voi siirtyminen tutkintotavoitteiseen koulutukseen olla mahdollista jo kesken lukuvuoden.

Jatkuva haku Valmaan

Jatkuva haku on käynnissä läpi vuoden. Hae Valmaan opintopolkuhaun ulkopuolisena aikana Wilman kautta (ammatilliseen koulutukseen valmentava koulutus). Valmasta voi kysellä vapaita opiskelupaikkoja myös puhelimitse. Opiskelun voit aloittaa heti kun olet varmistanut opiskelupaikkasi, tai voit sopia aloituksen itsellesi sopivaksi ajankohdaksi.

Jatkuva haku

Yhteishaku

  • Hakuaika on 23.2.–23.3.2021. Saat tiedon valinnoista aikaisintaan 17.6.2021. Jos olet antanut s-postiosoitteesi hakulomakkeella, saat tulokset myös s-postiisi. Ota paikka vastaan viimeistään 1.7.2021.

Haku Valma-koulutukseen Opintopolussa