Hyppää sisältöön

In English

Yhteishaku

Aloita polkusi kohti unelmiesi ammattia Koulutuskeskus Brahessa! Ammatillisen koulutuksen yhteishaku toteutetaan valtakunnallisesti. Seuraava yhteishaku alkaa helmikuussa 2024.

Yhteishaussa hakevat peruskoulun suorittaneet. Henkilö ei voi hakeutua yhteishaussa, jos hän on perusopetuksen jälkeen suorittanut ammatillisen tutkinnon, lukion oppimäärän tai korkeakoulututkinnon.

Jos sinulla on jo ammatillinen tutkinto, voit hakea opiskelemaan jatkuvassa haussa suoraan oppilaitokseen. Ulkomaisella todistuksella voit hakea yhteishaun harkintaan perustuvassa valinnassa.

Ammatillinen koulutus antaa jatko-opintokelpoisuuden. Perustutkinnon jälkeen voi hakea ammattikorkeakouluun tai yliopistoon. Ammatillista osaamista voi syventää myös ammattitutkinnon ja erikoisammattitutkinnon kautta.

Tutustu hakuun Opintopolku.fi. Yhteishakusivuiltamme löydät lisätietoa: brahe.fi/yhteishaku.

Yhteishaku Opintopolku-palvelussa

Hakuaika kaikkiin perusopetuksen jälkeisiin koulutuksiin tulee jälleen alkuvuodesta 2024. Opintopolku-palvelussa Brahen koulutukset löytyvät TÄSTÄ. Täytä hakulomake huolellisesti ja valitse maksimissaan viisi hakukohdetta. Laita hakukohteet toivejärjestykseen ensisijaisesta aloittaen.

Hakujen valintojen tulokset julkaistaan hakijoille kesäkuussa. Yhteisten hakujen lisäksi hakijat voivat edelleen hakea vielä kesällä opiskelemaan jatkuvien hakujen kautta. 

Hakuohje Opintopolku-palvelussa 

Tunnusten luominen ja Oma Opintopolku -palvelun käyttäminen

Oma Opintopolku on Opintopolun lisäpalvelu. Hakija kirjautuu palveluun Opintopolun etusivun linkin kautta. Hakijan ei pidä kirjautua Oma Opintopolku -palveluun hakulomakkeen täyttämistä varten. Hän voi kuitenkin myöhemmin kirjautua Omaan Opintopolkuun ja esimerkiksi seurata hakemuksensa etenemistä tai muokata sitä. Omaan Opintopolkuun voi kirjautua tunnistautumalla verkkopankkitunnuksin, mobiilivarmenteella tai sähköisellä henkilökortilla.

Omassa Opintopolussa hakija voi

  • lisätä ja poistaa hakutoiveita hakuaikana,
  • vaihtaa hakutoiveiden järjestystä yhteishaussa hakuaikana,
  • vastata hakutoiveisiin liittyviin kysymyksiin,
  • muokata hakutoiveisiin liittyvien kysymysten aiempia vastauksia,
  • muokata henkilötietoja myös hakuajan päätyttyä,
  • katsella omaa hakemusta ja tulostaa sen,
  • nähdä valintojen tulokset sekä
  • ottaa opiskelupaikan vastaan.

Yhteishaun opiskelijavalinnasta tiedottaminen

Tiedotamme opiskelijavalinnasta kirjeitse, missä ovat ohjeet opiskelupaikan vastaanottamiseen. Mikäli et saa yhteishaussa opiskelupaikkaa, Opetushallitus lähettää sinulle ohjauskirjeen, missä kerrotaan pistemäärä ja varasijat eri hakukohteisiin.

Muista, että jatkuvan haun kautta voit hakea suoraan oppilaitokseen ympäri vuoden, mikäli sinulla ei ole opiskelupaikkaa. Opintotoimistomme auttaa sinua kaikissa hakemiseen tai koulutusvalintoihin liittyvissä asioissa. 

Katso opintotoimiston yhteystiedot