Hyppää sisältöön

In English

Ruokapalvelujen ammattitutkinto Ravintolakokki tai suurtalouskokki

Koulutuspaikka: Raahe

Meillä Brahessa voit jatkaa ravintola-ja catering-alan opintoja myös ammattitutkinnossa. Tutkintokoulutuksessa voi erikoistua ravintolan tai suurtalouden ruoanvalmistustehtäviin. Ammattitutkinnon suorittanut kokki osaa työskennellä ammattitaitoisesti, vastuullisesti, laadukkaasti sekä taloudellisesti työpaikan liikeidean mukaisesti ruoanvalmistus- ja asiakaspalvelutehtävissä.

Ravintolakokki on ravintola-alan ammattilainen, joka hallitsee ravintolaruoan valmistuksen. Työskentely on asiakaslähtöistä, laatutietoista, kannattavaa ja hygieniavaatimusten sekä kestävän toimintatavan mukaista. Kokkina valmistat alku-, pää- ja jälkiruoka-annoksia ja ateriakokonaisuuksia sekä hallitset viimeistelyt ja esillepanot sekä asiakaspalvelun.

Suurtalouskokki työskentelee ammattikeittiöllä erilaisissa ruoanvalmistus- ja asiakaspalvelutehtävissä. Hän valmistaa erilaisia ruokalajeja ja ateriakokonaisuuksia sekä käyttää ammattimaisesti ja tehokkaasti ammattikeittiön koneita ja laitteita. 

Ravintolakokin työpaikkoja ovat erityyppiset ruokaravintolat, tilaus- ja juhlapalveluyritykset ja matkustajalaivojen ruokaravintolat. Suurtalousruoanvalmistuksen osaamisalan suorittanut suurtalouskokki työskentelee ammattikeittiössä kokin työtehtävissä. Alalla toimiminen vaatii joustavuutta, innostusta, hyviä käden taitoja sekä halua tulla toimeen erilaisten asiakkaiden kanssa. Hyvät työllistymis- ja etenemismahdollisuudet sekä kansainvälisyys ovat alalle luontaista. 

Brahessa alan opinnot ovat työpainotteisia. Opiskelu tapahtuu aidoissa ja nykyaikaisissa työympäristöissä, kuten koulun kahvila-ravintola Meritähdessä sekä opiskelijaravintolassa. Opintoja voi suorittaa yksilöllisesti ja joustavasti, myös koulutus- tai oppisopimuksella alan työpaikoilla. Voit hakeutua opintoihin ympäri vuoden jatkuvassa haussa. Saat yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluun ja yliopistoon.

Tutkinnon sisältö

Tutkinto on laajuudeltaan 150 osaamispistettä.  

Tutkinnossa on kaksi osaamisalaa:

  • ravintolaruoanvalmistuksen osaamisala, ravintolakokki
  • suurtalousruoanvalmistuksen osaamisala, suurtalouskokki.

Osaamisalan pakolliset tutkinnon osat ovat ruoanvalmistus ravintolakeittiössä tai ruoanvalmistus suurtaloudessa (60 osaamispistettä).
Valinnaiset tutkinnon osat ovat (90 osaamispistettä). Ammatillista osaamistasi harjaannutetaan monipuolisissa käytännön työtehtävissä asiakastöissä. Tutkinto suoritetaan yksilöllisesti laaditun suunnitelman (HOKS) mukaisesti.

Lisätietoja ePerusteissa

Kansainvälisyys

Voit opiskella ulkomailla myös koulutus- tai oppisopimuksella. Saat kansainvälistä työkokemusta omalta alaltasi, parannat kielitaitoasi, opit elämään erilaisessa ympäristössä sekä tutustut vieraisiin kulttuureihin ja uusiin ihmisiin. Työnantajat arvostavat kansainvälistä työkokemusta ja taitoja työskennellä erilaisissa kulttuureissa.

Lisätietoa

 

 

 

Kysy lisää!

Krook Mari

Krook Mari
opinto-ohjaaja, OPVA-hanke

mari.krook@brahe.fi

0400 916 263