Uraboostilla uutta suuntaa – hae puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan koulutukseen!
Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualalla riittää tekevälle töitä! Alalla on siis erittäin hyvät näkymät ihan koko Suomessa, myös Raahessa. Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan koulutuksessa sinulla on mahdollisuus hankkia alalla tarvittavaa osaamista työllistymisen edistämiseksi ja suorittaa tutkinnon osia. Tutustu siis koulutukseen ja hae mukaan!
Koulutuksen tavoitteena on suorittaa puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinto ja/tai ammattitutkinto. Opiskelijalla on koulutuksen jälkeen kiinteistö- ja puhtauspalvelualan perustiedot ja -taidot, jotka parantavat opiskelijan opiskelu- ja työelämävalmiuksia. Kohderyhmänä ovat alasta kiinnostuneet TE-toimiston ja työllisyyden kuntakokeilun asiakkaat. Alan työkokemusta ei tarvita, ja voit olla myös alan vaihtaja. Toimitila-laitoshuoltajan ammattitutkintoon edellytetään alan työkokemusta. Pääsyvaatimuksena on alalla vaadittava terveys. Alalla vaadittavan terveyden voit tarkistaa kouluttajalta (allergiat, tuki- ja liikuntaelimet).
Hae puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan koulutukseen TE-toimiston sivuilla 14.11.2024 mennessä
Hakuaika 14.11.024. Koulutusaika on 13.1.2025-13.1.2027. tai 10.2.2025-10.2.2027.
Koulutuksen sisältö
Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan ammattitutkintoon voi sisällyttää ammatillisen tutkinnon osan tai osia ammatillisesta perustutkinnosta, toisesta ammattitutkinnosta tai erikoisammattitutkinnosta vähintään 30 osaamispisteen laajuisesti.
Tutkinnon rakenne:
- Orientaatio
- Koulutuksen ammatillinen osa perustuu opiskelijan henkilökohtaisen opiskelusuunnitelmaan ja työelämän toiveisiin opiskelijan osaamisesta.
- Työnhakuvalmennus
- Työssäoppiminen suunnitellaan HOKSsissa ja toteutetaan tiiviissä yhteistyössä yritysten kanssa. Opiskeluun voi sisältyä työpaikalla järjestettävää koulutusta myös oppisopimuksella, jolloin opiskelijalla on mahdollisuus saada työstä palkkaa.
Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinto (180 osp)
Pakolliset tutkinnonosat:
- Asiakaslähtöisten kiinteistöpalvelujen tuottaminen, 15 osp
- Kiinteistön yleishoito ja valvonta, 30 osp
- Kiinteistöteknisten järjestelmien hoitaminen, 30 osp
Valinnaiset osat, valitaan 4 kpl:
- Ilmanvaihtokoneiden toimintakunnon ylläpito, 20 osp
- Kiinteistöautomaation käyttäminen, 20 osp
- LVI- järjestelmien toimintakunnon ylläpito, 20 osp
- Piha- ja ulkoalueiden hoitaminen, 20 osp
- Muu soveltuva tutkinnonosa kiinteistöpalvelujen perustutkinnosta, muusta perus-, ammatti- tai erikoisammattitutkinnosta.
Yhteiset tutkinnon osat:
- Viestintä- ja vuorovaikutusosaaminen, 11 osp
- Matemaattis-luonnontieteellinen osaaminen, 6 osp
- Yhteiskunta- ja työelämäosaaminen, 9 osp
Toimitila-laitoshuoltajan ammattitutkinto 150 osp
Pakollinen tutkinnonosa:
- Asiakaslähtöisten puhtaus- ja kiinteistöpalvelujen tuottaminen, 15 osp,
Valinnaiset osat 1, 45–90 osp
- Laitoshuoltaja valitsee valinnaiseksi tutkinnon osat ryhmästä laitoshygieniapalvelut-osan Laitoshygieniapalvelut, 45 osp .
- Toimitilahuoltaja (AT) valitsee valinnaiseksi tutkinnon osat ryhmästä ylläpitosiivous-osan
- Ylläpitosiivouspalvelut, 45 osp.
- Kodinhuoltaja (AT) valitsee valinnaiseksi tutkinnon osat ryhmästä kotisiivouspalvelut-osan
- Kotisiivouspalvelut, 45 osp.
Valinnaiset tutkinnon osat 2, 45–90 osp, esim:
- Avustaminen ja huolenpito, 30 osp
- Perussiivouspalvelut, 30 osp
- Työpaikkaohjaajana toimiminen, 30 osp
- Avustamis- ja asiointipalvelujen tuottaminen, 30 osp
Koulutuksen toteutus
Koulutus toteutetaan 13.1.2025-/ 10.2.2025 alkaen päivä- ja iltamuotoisesti lähiopetuksena. Koulutus sisältää työssäoppimista, joka toteutetaan alueen yrityksissä joko koulutus- tai oppisopimuksella. Oppisopimus on määräaikainen työsuhde, josta opiskelija saa palkkaa. Mikäli opiskelija työllistyy, vaikka lyhytaikaiseen työsuhteeseen (esim. lomitus) opiskelun aikana, hänen ei tarvitse keskeyttää opiskeluaan vaan voi jatkaa sitä oppisopimuksella. Koulutuksen kesto tarkentuu jokaiselle opiskelijalle tehtävässä henkilökohtaisessa opintosuunnitelmassa (HOKS) ja koulutus voi olla kestoltaan myös lyhyempi kuin ilmoituksessa mainittu päättymisajankohta.
Tutkinnon tai tutkinnon osan suorittamiseen tarvittava aika vaihtelee opiskelijasta toiseen. Tähän vaikuttavat useat tekijät, kuten opiskelijan aiemmin hankkima osaaminen, oppimisvalmiudet ja mahdollisuudet opiskella myös koulujen loma-aikoina. Opiskelijoilla on erilaisia tavoitteita: osa opiskelijoista suorittaa vain tutkinnon osan tai osia ja toisella tavoitteena voi olla koko tutkinnon suorittaminen. Koulutuksen järjestäjän velvollisuutena on seurata, että opiskelija etenee suunnitelman mukaisesti. Suunnitelmia tulee päivittää joustavasti opiskelijan tilanteen muuttuessa.
Hae koulutukseen
Hae puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan koulutukseen 14.11.2024 mennessä
Koulutukseen haetaan TE-toimiston Oma asiointi -verkkopalvelussa täytettävällä sähköisellä lomakkeella tai jättämällä paperihakemuksen työ- ja elinkeinotoimistoon. TE-toimiston palveluun kirjaudutaan henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksilla tai sirullisella henkilökortilla. Mikäli täytät sähköisen hakemuksen ilman kirjautumista, Sinun tulee vahvistaa hakemuksesi TE-toimistossa ennen hakuajan päättymistä. Paperihakemuksen löydät osoitteesta www.suomi.fi hakusanalla TEM601. Voit seurata hakemuksesi käsittelyä TE-toimiston Oma asiointi -verkkopalvelusta kohdasta Työvoimakoulutus > Hakemusteni tilanne. Koulutusvalinnasta ilmoitetaan aina henkilökohtaisesti. Kouluttaja kutsuu koulutukseen.
Huomaathan, että koulutushakemus on sitova eikä sitä voi perua ilman pätevää syytä. Päteviä syitä ovat esimerkiksi työllistyminen tai muun koulutuspaikan saaminen. Työnhakusi tulee olla voimassa hakiessasi koulutukseen.
Lisätietoja koulutukseen hakeutumisesta ja koulutuksen aikaisista etuuksista saat valtakunnallisesta TE-puhelinpalvelun Koulutusneuvonnasta, p. 0295 020 702. Lue lisää koulutusneuvonnan palvelukanavista.
Kysy lisää!
Suorsa Jari
kiinteistö- ja tiimivastaava, opettaja
044 439 4341
Kansainvälisyysyhteyshenkilö, KIPALuoto Elsa
opettaja, kiinteistöpalveluala