Hyppää sisältöön

In English

Eläintenhoidon ammattitutkinto, eläinten kouluttamisen osaamisala Eläintenhoitaja

Koulutuspaikka: Siikajoki/Ruukki

Eläinten kouluttamisen osaamisalan suorittanut osaa kouluttaa eläimiä. Hän osaa ohjata asiakkaita parantamaan eläinten hyvinvointia esimerkiksi kouluttamisen avulla. Hän osaa huomioida laji- ja rotutyypillisen käyttäytymisen ja hyödyntää tietoaan kouluttaessaan eläimille esimerkiksi arkitaitoja, tottelevaisuutta tai omistajan avustamista. Lisäksi valitsemalla Eläintarhaeläinten hoitaminen ja lajien suojelu -tutkinnon osan opiskelija syventää osaamistaan eläintarhaeläinten erityispiirteisiin ja niiden hyvinvoinnista huolehtimiseen.

Eläinten kouluttamisen osaamisalan suorittanut voi toimia itsenäisenä yrittäjänä tai työntekijänä eläinten kouluttamiseen tai käyttäytymiseen liittyviä palveluja tarjoavassa yrityksessä tai työskennellä eläintarhassa.

Tutkinnon sisältö

Pakolliset tutkinnon osat 110 osp

  • Eläinten kouluttaminen ja hyvinvoinnista huolehtiminen 70 osp
  • Asiakaspalvelu eläinten kouluttamisessa 40 osp

Valinnaiset tutkinnon osat 40 osp

  • Eläinalan yritystoiminta 20 osp
  • Eläintarhaeläinten hoitaminen ja lajien suojelu 40 osp
  • Eläinavusteisissa palveluissa käytettävien eläinten kouluttaminen ja hyvinvoinnista huolehtiminen 20 osp

Tutkinnon perusteisiin voit tutustua täältä.

Koulutus suunnitellaan yksilöllisesti ja sen kesto sekä sisältö riippuvat opiskelijan aiemmasta osaamisesta. Ammattitutkinnon hakijalta edellytetään maatalousalan perustutkintoa/eläintenhoitaja tai työkokemuksella tai pitkällä harrastuneisuudella hankittuja vastaavia tietoja ja taitoja.

Koulutus toteutetaan monimuoto-opetuksena ja siinä vaihtelevat teoria- ja käytännönopetus, harjoittelu työelämässä sekä valittujen eläinlajien kouluttaminen. Opetusta on myös verkossa. Koulutuksessa koulutetaan eri eläinlajeja, mm. koiria, kissoja, hevosia ja lehmiä. Näytössä osaaminen osoitetaan kahdella eri eläinlajilla.

Koulutuksen opettajina toimivat Sevil Ilter, Kimmo Kielenniva, Saila Kytömäki-Kosonen, Nina Petäsnoro, Kaisa Raudaskoski ja Heta Rautiainen.

Kustannukset opiskelijalle

  • 550 € koko tutkinto, 100-150 €/ tutkinnon osa.
  • Maksua ei palauteta, jos opinnot keskeytyvät.
  • Ruokailu ja majoitus opiskelijahinnoilla: lounas 5,20 € ja majoitus 17,50 €/yö (omat petivaatteet ja lakanat mukaan).

Jatkokoulutus

Tutkinnon suorittamisen jälkeen voit hakeutua työelämään tai jatko-opiskelemaan. Perustutkinnon suoritettuasi sinulla on yleinen jatko-opintokelpoisuus. Voit siis hakea opiskelemaan ammattikorkeakouluun tai yliopistoon. Lisäksi voit kehittää osaamistasi työn ohessa esimerkiksi ammatillisen lisäkoulutuksen avulla.

Kansainvälisyys

Voit opiskella ulkomailla myös koulutus- tai oppisopimuksella. Saat kansainvälistä työkokemusta omalta alaltasi, parannat kielitaitoasi, opit elämään erilaisessa ympäristössä sekä tutustut vieraisiin kulttuureihin ja uusiin ihmisiin. Työnantajat arvostavat kansainvälistä työkokemusta ja taitoja työskennellä erilaisissa kulttuureissa.

Hakeminen

Haku vuoden 2024 koulutukseen on auki 24.3.2024 asti jatkuvassa haussa. Kaikille hakijoille henkilökohtainen pääsykoe. Koulutus alkaa huhtikuussa 2024.

Kysy lisää!

Pajuvesa-Korkala Riikka

Pajuvesa-Korkala Riikka
Toimialapäällikkö

riikka.pajuvesa-korkala@brahe.fi

040 834 3404