Hyppää sisältöön

In English

Hevostalouden perustutkinto Hevostenhoitaja, hevospalveluohjaaja, ratsastuksenohjaaja

Koulutuspaikka: Siikajoki/Ruukki

Tutkinnon suorittanut osaa tehdä tallin, talliympäristön ja hevosten hoitoon liittyvät työt ja huolehtia hevosten liikunnasta. Hän osaa tehdä keskeiset hevostenhoitoon liittyvät huoltotyöt, kuten kavionhoidon ja varustehuollon. Hän työskentelee noudattaen kestävän kehityksen periaatteita sekä noudattaa alan säädöksiä ja sopimuksia. Hän seuraa alan kehitystä ja kehittää omaa osaamistaan. Alan perusvalmiuksien lisäksi perustutkinnon suorittaneella on erikoistunut osaaminen joko hevostenhoitajanahevospalveluohjaajana tai ratsastuksenohjaajana hevostalouden eri sektoreilla.

Hevostalouden perustutkinnon suorittanut hevostenhoitaja osaa valinnaisten tutkinnon osien kautta saavutetun osaamisen mukaisesti hoitaa ravi- tai ratsuhevosia ja toimia monipuolisissa ympäristöissä hevostenhoitajana.

Hevostalouden perustutkinnon suorittanut hevospalveluohjaaja osaa toimia ohjaajana erilaisissa hevosharrastepalveluissa, joissa hän vastaa hevosten hoidosta, ohjaa asiakkaita ja opettaa hevostaitoja. Voit suorittaa hevospalveluohjaajan opinnot myös erikoistuen lännenratsastukseen tai maastotaitoon.

Hevostalouden perustutkinnon suorittanut ratsastuksenohjaaja pystyy vastaamaan ratsastuskoulun hevosten hoidosta. Hänen ratsastustaitonsa on Helppo A -tasolla, ja hän kehittää taitoaan jatkuvasti harjoittelemalla ja valmentautumalla. Hevostalouden perustutkinnon suorittanut ratsastuksenohjaaja saa SRL:n myöntämän kansainvälisen ratsastuksenopettajan työpassin (kansainvälinen taso I).

Hevostalouden perustutkinnon suorittanut hevostenhoitaja työskentelee itsenäisenä työntekijänä tai yrittäjänä ravitallilla, ratsutallilla, hevoskasvatusta harjoittavalla tallilla tai hevospalveluja tuottavassa yrityksessä.

Hevostalouden perustutkinnon suorittanut hevospalveluohjaaja tai ratsastuksenohjaaja työskentelee itsenäisenä työntekijänä tai yrittäjänä ratsutallilla, hevoskasvatusta harjoittavalla tallilla tai hevospalveluja tuottavassa yrityksessä. Hevospalveluohjaaja ohjaa asiakkaita erikoistumisensa mukaisessa lajissa ja opettaa heille hevostaitoja. Ratsastuksenohjaaja opettaa ratsastusta ja hevostaitoja.

Tutkinnon sisältö

 

Ammatilliseen perustutkintoon kuuluu teoriaopintoja, yhteisten aineiden opiskelua sekä käytännön harjoittelua oppilaitoksen hevoskeskuksessa sekä työelämässä. Ammatillisten opintojen ohella voi suorittaa myös ylioppilastutkinnon.

Tutustu hevoskeskukseen täältä.

Hevostenhoitaja

Pakolliset tutkinnon osat 65 osp

Valinnaiset tutkinnon osat, 80 osp

Valinnaisena tutkinnon osan 5-15 osp voi valita myös Ruukin omasta paikallisesta tarjonnasta esim. hevosen kuntouttaminen, koiran hyvinvointia ja koulutusta, eläinavusteista työskentelyä, eräkokkailua.

Yhteiset tutkinnon osat ammatillisessa peruskoulutuksessa, 35 osp


Hevospalveluohjaaja

Pakolliset tutkinnon osat 105 osp

Voit suorittaa hevospalveluohjaajan opinnot myös erikoistuen lännenratsastukseen tai maastotaitoon.

Valinnaiset tutkinnon osat 40 osp

Yhteiset tutkinnon osat ammatillisessa peruskoulutuksessa 35 osp

Ratsastuksenohjaaja

Pakolliset tutkinnon osat 125 osp

Valinnaiset tutkinnon osat 20 osp

Yhteiset tutkinnon osat ammatillisessa peruskoulutuksessa 35 osp

Lue lisää tutkinnosta ePerusteissa

Jatkokoulutus

Tutkinnon suorittamisen jälkeen voit hakeutua työelämään tai jatko-opiskelemaan. Perustutkinnon suoritettuasi sinulla on yleinen jatko-opintokelpoisuus. Voit siis hakea opiskelemaan ammattikorkeakouluun tai yliopistoon. Lisäksi voit kehittää osaamistasi työn ohessa esimerkiksi ammatillisen lisäkoulutuksen avulla.

Kansainvälisyys

Voit opiskella ulkomailla myös koulutus- tai oppisopimuksella. Saat kansainvälistä työkokemusta omalta alaltasi, parannat kielitaitoasi, opit elämään erilaisessa ympäristössä sekä tutustut vieraisiin kulttuureihin ja uusiin ihmisiin. Työnantajat arvostavat kansainvälistä työkokemusta ja taitoja työskennellä erilaisissa kulttuureissa.

Hakeminen

Koulutukseen hakeudutaan yhteishaussa tai jatkuvan haun kautta.

Jos hakijan äidinkieli ei ole suomi, päästäkseen hevostalouden perustutkinto-opiskelijaksi pitää todentaa suomen kielen osaaminen vähintään tasolla B1.1. Lue lisää kielitaidon arvionnista.

Kysy lisää!

Pajuvesa-Korkala Riikka

Pajuvesa-Korkala Riikka
Toimialapäällikkö

riikka.pajuvesa-korkala@brahe.fi

040 834 3404