Hyppää sisältöön

In English

Taideteollisuusalan ammattitutkinto, sisustaja Sisustaja

Sisustusalan ammattitutkinnossa syvennät sisustusalan tietämystäsi ja osaamistasi suunnittelun ja asiakaslähtöisyyden näkökulmasta käsin. Opinnoissa vahvistat visuaalista osaamistasi sekä suunnittelutyötä ohjaavien alan määräysten ja säädösten tuntemusta. Rakentamisen ja sisustuksen kulttuuriset ja historialliset arvot sekä kestävä kehitys ovat tietoteknisten taitojen ohella keskiössä. Opinnoissa korostuvat myös alan yrittäjyys ja verkostoituminen. Opinnot vahvistavat asiantuntemustasi toimiessasi työryhmässä sisustusalan asiantuntijana. Opinnot suunnitellaan yksilöllisesti juuri sinulle sopiviksi ja suoritat ne joustavasti alan työelämästä käsin.

Taideteollisuusalan ammattitutkinnon suorittanut hallitsee vaativan työnkuvansa mukaisen ammattitaitonsa työskentelemällä yrittäjänä, ammatinharjoittajana tai toimimalla työntekijänä tai esimiestehtävissä toisen palveluksessa tai teollisuudessa. Alan yritystoiminnassa korostuu vastuullisuus, verkostot ja työhyvinvointi sekä jatkuva oppiminen ja itsensä kehittäminen.

Tutkinnon sisältö

Pakollinen tutkinnon osa

  • Moniammatillisessa toimintaympäristössä työskentely 10 osp
  • Sisustuskohteen alkukartoitus ja työn suunnittelu 30 osp

Valinnaisia tutkinnon osia mm.

  • Julkisen tai yksityisen tilan sisustuksen toteuttaminen 30 osp
  • Sisustusalan asiakaspalvelu ja myyntityö 30 osp

Lisäksi sinulla on mahdollisuus valita 25 osp opintoja toisesta ammatillisesta perustutkinnosta. Koko ammattitutkinnon laajuus on 150 osaamispistettä.

Koulutuksen kesto: Henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman mukaan, jokaiselle laaditaan opintojen alussa HOKS.

Lisätietoja tutkinnosta ePerusteissa

Kysy lisää!

Huttunen Sari

Huttunen Sari
pt. tuntiopettaja sisustus-ja kalusteala

sari.huttunen@brahe.fi

040 135 7164

Kansainvälisyysyhteyshenkilö (sisustus, sisärakentaminen, verhoilu)