Hyppää sisältöön

In English

Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto, tuotantotekniikan osaamisala Levyseppähitsaaja

Koulutuspaikka: Raahe

Metallialan ammattilaisia tarvitaan monilla erilaisilla teollisuuden aloilla tuotteiden valmistajina, erilaisten koneiden ja laitteiden asentajina ja kunnossapitohenkilöstönä. Työmarkkinoilla on pulaa alan osaajista eli erinomaiset työnäkymät!

Levyseppähitsaaja osaa suunnitella sekä valmistaa piirustusten mukaisia levytöitä, hitsaustöitä sekä metallirakennetöitä hyödyntäen nykyaikaisia valmistusmenetelmiä. Hän osaa suunnitella valmistuksen eri työvaiheiden keskinäisen järjestyksen sekä käyttää alan materiaaleja, koneita- ja laitteita sekä menetelmiä työn kannalta tarkoituksenmukaisesti ja turvallisesti. Hänellä on ammatissaan vaadittavat pätevyydet ja kokeet suoritettuna. Hän vastaa myös valmistamansa tuotteen laadusta sekä käyttämiensä koneiden oikeista säädöistä ja toiminnasta.

Kenelle koulutus sopii?

Tutkinnon kohderyhmänä ovat metallialan ammattia uutena ammattina tai ilman alan aikaisempaa koulutusta opiskelevat.  Henkilö, jolla on laaja ja monipuolinen ammatillinen osaaminen, voi osoittaa ammattitaitonsa näytöissä osallistumatta koulutukseen.

Jos hakijan äidinkieli ei ole suomi, kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto-opiskelijaksi päästäkseen pitää todentaa suomen kielen osaaminen vähintään tasolla B1.1. Lue lisää kielitaidon arvionnista.

Kone- ja metalliala on voimakkaasti kansainvälistyvä ja tuotteista suurin osa menee ulkomaan vientiin. Alan opiskelijoilla on mahdollisuus suorittaa osa työpaikalla oppimisesta ulkomailla. Metallialan opiskelijoita on ollut vaihdossa mm. Maltalla, Saksassa, Unkarissa ja Sloveniassa.

 

Tutkinnon sisältö

Kaikki perustutkinnot ovat laajuudeltaan 180 osaamispistettä.

Pakolliset tutkinnon osat

  • valmistustehtävissä toimiminen 25 osp
  • asennus- ja automaatiotyöt 25 osp
  • hitsaus-ja levytyöt 30 osp

Valinnaiset osat mm.

  • hitsaus 20 osp
  • levyjen CNC-leikkaus 20 osp
  • teräsrakennetyöt 20 osp

 

Lue lisää tutkinnosta ePerusteissa

Jatkokoulutus

Tutkinnon suorittamisen jälkeen voit hakeutua työelämään tai jatko-opiskelemaan. Perustutkinnon suoritettuasi sinulla on yleinen jatko-opintokelpoisuus. Voit siis hakea opiskelemaan ammattikorkeakouluun tai yliopistoon. Lisäksi voit kehittää osaamistasi työn ohessa esimerkiksi ammatillisen lisäkoulutuksen avulla.

Kansainvälisyys

Voit opiskella ulkomailla myös koulutus- tai oppisopimuksella. Saat kansainvälistä työkokemusta omalta alaltasi, parannat kielitaitoasi, opit elämään erilaisessa ympäristössä sekä tutustut vieraisiin kulttuureihin ja uusiin ihmisiin. Työnantajat arvostavat kansainvälistä työkokemusta ja taitoja työskennellä erilaisissa kulttuureissa.

Kysy lisää!

Kaivola Markku

Kaivola Markku
lehtori, metalliala

markku.kaivola@brahe.fi

040 353 2201