Hyppää sisältöön
23.1.2023
Sanna Niemi,

Kolmas viikko Espanjassa

Tämä viikko oli aiempia lyhyempi, sillä toimistolla pyörinyt flunssa tarttui myös minuun. Viikon aikana kävin kuitenkin tekemässä juttua junilla kulkemisesta. Junalipun saa nyt kymmenellä eurolla ja senkin summan saa takaisin, jos matkoja kertyy muutamassa kuukaudessa 16. Kävin siis hankkimassa itselleni lipun ja tein pienimuotoiset ohjeet sen hankintaan.
fuengirolanasema.jpg
Fuengirolan asemalla oli henkilökuntaa, jolta pystyi kysymään neuvoa lipun ostoon,
lippuautomaatti.jpg
Lippua varten automaattiin piti näpytellä passinumero tai paikallinen henkilötunnus.
maamerkki.jpg
Fuengirolan maamerkki näkyi hyvin Torreblancan-asemalta.

Viikon aikana kävin kuvaamassa kansalaisopiston tilat. Sofia-opistolla oli ollut suuri remontti ja nyt sali, luentotilat ja kokoushuoneet oli uusittu. Otin kuvat kaikista huoneista ja respasta.

Kuva luentosalista

Tein viikon aikana tuttuun tapaan koosteita vanhoista lehdistä. Itselleni jäi mieleen uutinen Bitcoineista 10-vuoden takaa.

”Kymmenen vuotta sitten virtuaalivaluutta Bitcoin koki hurjan hinnan nousun. Helmikuussa Bitcoin ylitti aiemman kurssihuippunsa 32 dollaria. Maaliskuun alussa hinta oli jo 47 dollaria. Huhtikuussa 9.4 Bitcoinin hinta nousi jo 210 dollariin. Onko Bitcoin todellinen turvasatama, vai pelkkä spekulatiivinen kupla? Aika näyttää mutta yhä useampi asiantuntijakin uskoo että se voi olla todellinen uusi vaihdonväline kun luottamus instituutioihin ja päättäjiin on murentunut, lehdessä kerrotaan.”

Vapaa-ajalla tuli käytyä tällä viikolla Malagan Picasso-museossa. Kuvataitelija Pablo Picasso syntyi Malagassa v. 1881. Esillä oli paljon hänen töitään maalauksista grafiikkavedoksiin sekä veistoksiin.

picasso1.jpg

picasso2.jpg

picasso3.jpg