Hyppää sisältöön

In English

2.3.2023
Niko Korkala,

Prahassa – The Laboratory of Innovation and Creativity

Tosiaan, tuli käytyä kaksi viikkoa koulureissussa Prahassa. Itselle tämä sattui olemaan ensimmäinen kerta ulkomailla.

Suurempia odotuksia ei itselläni ollut. Aamulla lähdettiin lentokentälle, ja illalla oltiin Prahassa hotellilla. Alkutuntumat tuntui kaikilla olevan vähän, että missä, mihin ja milloin mennään, mutta nopeaa siihen sopeutui.

Heti ensimmäisenä aamuna lähdimme metrolla koululla, tutustuttiin siihen, mitä tullaan seuraavan kahden viikon aikana tekemään, ja käytiin läpi koulun tiloja. Koululla teimme mm. logon animointia, julisteen ja valokuvausta. Nämä annetut tehtävät oli ainakin itselle vähän turhankin helppoja, eli enimmät tunneista meni istuskeluksi. Mutta nämä kouluhommat ei varmasti ollut kenenkään mielestä reissun kohokohta, vaan juurikin kaikki se mitä sen ulkopuolella tehtiin.

Itse kiersin aikalailla kaiken keskeisen kaupungista läpi, kävin läpi mieleiset ja kiinnostavat kaupat, sekä valokuvasin liikaa. Hotellin baari tuli myöskin tutuksi. Kävimme myös Prahan eläintarhassa porukalla, tämä oli ehkä mielestäni mukavin asia koko reissussa. Vieläkin vain harmittaa, että kengurut päättivät laiskotella vain sisällä. Kaiken kaikkiaan reissu tuntui kyllä enemmän lomareissulta, kuin joltain koulureissulta.

Tässä kuvia Prahasta.

Katunäkymää Prahasta

Kuvauspuuhia, näkymä kameran kautta

Kuvaamassa Prahassa

Kuvausmatka

Näkymä Prahasta

Historiallista Prahaa

Yksityiskohta rakennuksesta iltavalossa Prahassa

Astronominen kello Prahassa

Opettaja Sassa ja graffitit

Liikennettä Prahan kaduilla