Hyppää sisältöön

In English

23.4.2024
Venla Karsikas,

Vaihtojakso Belgiassa, viikko 1

Taideopiskelijat Venla, Ellen, Iikka ja Jatta viettävät neljä viikkoa vaihdossa Belgian Oostendessa. Tämä on Venlan raportti ensimmäisestä vaihtoviikosta.

Maanantai 15.4.

Maanantai oli matkustuspäivä. Matkustimme noin kolmesta yöllä keskipäivään. Lennot olivat aika hyvin ajallaan. Meillä oli vähän vaikeuksia löytää asunnon ovea, mutta sitten paikallinen kv-koordinaattori tuli auttamaan. Kävimme syömässä pizzaa ja pastaa, jonka jälkeen menimme asuntoon asettumaan ja ruokakauppaan.

Tiistai 16.4.

Meitä kierrätettiin koulurakennuksilla ja saimme pyörät. Itse en oikein pidä täällä pyöräilystä, koska liikenne on kiireisempää, mutta osa meistä pyöräilee kouluun.

Keskiviikko 17.4.

Täällä on taiteilija James Ensorin juhlavuosi, joten kaikki liittyy häneen. Kävimme Ensor House -museossa tutustumassa hänen taiteeseensa ja historiaansa. Paikallinen kv-koordinaattori kierrätti meitä myös kaupungilla ja kävimme syömässä jossain ravintolassa. Minä söin belgialaista tomaattikeittoa lihapullilla, joka oli hyvää. Voisin syödä sitä uudestaan vaikka heti.

tomaattikeitto
Tomaattikeitto.

Torstai 18.4.

Ensimmäiset tunnit koulussa. Ihmiset täällä ovat äänekkäämpiä kuin Suomessa. Piirsimme asetelmaa, joka tottakai liittyy Ensoriin. Koulun jälkeen kävimme syömässä vohvelia ja isommassa ruokakaupassa keskustassa.

asetelma
Asetelma.

Perjantai 19.4.

Koulupäivämme alkoi aikaisin. Kävimme lounastamassa kanapaikassa. Minä söin tortillan, joka oli hyvä, vaikka majoneesia tippuikin housuille. Kolmelta piti palata takaisin koululle, koska menimme käymään luokan kanssa taiteilija Mieke Drossaertin ateljeessa.

Lauantai 20.4.

Pitkälti olimme vain kotona lepäämässä. Kun liikkuu jalan, tulee käveltyä aika paljon. Minä kävelin ehkä 40 kilometriä tällä viikolla. Oostendessa on kyllä ihan kiva kävellä, koska kävelyteitä on paljon, joka puolella on jotain näkemistä ja aina joku auto pysähtyy, jotta pääsee suojatien yli. Täällä kannattaa kuitenkin olla varovaisempi liikenteessä, kuin Suomessa. Kaikki autot eivät pysähdy. Kävimme myös videopelikaupassa, josta en itse ostanut vielä mitään.

oostendessa kirkko
Kirkko Oostendessa.

Sunnuntai 21.4.

Menimme Gentiin junalla. Gent on hieno kaupunki, jossa on paljon mielenkiintoista arkkitehtuuria. Paikallinen juna on aika helppo, ostimme vain asemalta liput automaateista, joissa on myös englanninkieliset opastukset ja sitten menimme junaan. Gentissä söimme taas vohvelia ja ensimmäistä kertaa ranskalaisia.

kanaali Gentissä