Hyppää sisältöön

In English

6.5.2024
Jatta Honkala,

Vaihtojakso Belgiassa, viikko 3

Taideopiskelijat Venla, Ellen, Iikka ja Jatta viettävät neljä viikkoa vaihdossa Belgian Oostendessa. Tämä on Jatan raportti kolmannesta vaihtoviikosta.

Maanantai 29.4.

Lähdettiin kouluun 8:40, aamulla tosi hyvä kävelysää. Koulussa maalattiin merimaisemia. Syötiin eväät ulkona ja löydettiin puhtaammat vessat. Tauoilla mentiin ulos saamaan D-vitamiinia, kun väsytti niin paljon. Pidettiin myös omia taukoja. Mä piirsin, Venla maalas muitten lemmikkejä. Illalla käytiin vielä rannalla kattomassa auringonlaskua ja keräämässä simpukoita.

Jatan kuvakollaasi

Tiistai 30.4.

Aamulla meni asunnon ohi miljoona hälytysajoneuvoa. Kouluun päästyämme lähettiin heti kävelemään katsomaan Crystal Ship -maalauksia. Matka vei meidät lähelle asuntoa, joten mä ja Ellen mentiin sinne syömään ja leputtamaan jalkoja ennen kouluun paluuta. Koulussa mulla ei ollut mitään tekemistä niin oli vähän tylsää, mutta selvittiin. Päästiin lähtemään vähän aikasessa. Asunnolle päästyä pelattiin vähän Skip-boa ja pestiin pyykkiä huomisen reissua varten. Lähdemme koulun viimeisen vuoden oppilaiden kanssa Saksaan Europa-parkkiin. 

Keskiviikko 1.5.

Heräsin 5:45 ja just ja just sain kaikki aamujutut ja viimeiset pakkaukset tehtyä ennen lähtöä. Bussi oli yli 15 minuuttia myöhässä. Pysähdyttiin 9:30 huoltoasemalle käymään vessassa yms. Vessa makso 80 senttiä. Monet ryömi sen portin ali, olisi pitänyt itekkin.

Päästiin Luxemburgiin ja saatiin vähän omaa aikaa. Käytiin jätskillä ja matkamuisto-ostoksilla. Sitten lähdettiin tuskalliselle kierrokselle kaupungissa. Oli tosi kuumaa ja paljon portaita ja ylämäkiä. Onneksi opas päätti lyhentää matkaa kuumuuden takia. Palattiin bussille ja lähdettiin Strasbourgia kohti. Suunnitelmat muuttui ja skipattiin Strasbourg, mentiin suoraan Europa-parkkiin. Päästiin mökkiimme ja käytiin syömässä. Nukkumaan meneminen on ihan mahdotonta kun tänne mökkiin kuuluu kaikkien muiden melu. Hiljaisuus pitäisi olla klo 12, mutta monet ei noudattanut sitä.

Torstai 2.5.

Aamulla väsytti taas yllä mainituista syistä. Vessassa ei yllättäen ollut ruuhkaa aamulla. Aamupalalle olis pitänyt olla jotain "aamupalakortteja" mutta me ei oltu saatu. Kysyttiin aamupalasalissa opettajilta, ja ne käski meidän mennä vaivihkaa syömään vaikka ei ollutkaan kortteja.

8:30 lähdettiin bussilla Strasbourgiin Euroopan Parlamenttiin. Opas kertoi arkkitehtuurista ja parlamentin toiminnasta. Käytiin istuntosalissa ja lopuksi katsottiin lyhyt video Euroopan Parlamentin toiminnasta. Aikataulu meni taas jotenkin sekaisin niin piti ootella aika kauan, ennen kuin pääsi takas bussiin. Jatkettiin matkaa ja pysähdyttiin kaupalle ostamaan syötävää. Sitten lähdettiin kävelemään Alsace-Moselle Memorial -museoon. Kävely ei ollut pitkä, mutta matkalla oli jyrkkä ylämäki.

Museo oli ihan kiinnostava, mutta kuvia ei saanut ottaa. Museon jälkeen kävelimme takaisin bussille ja lähdimme katsomaan keskitysleiriä. Satoi ihan kauheesti ja vaatteet ja kengät kastu ihan litimäräks. Illalla piti grillata, mutta se peruttiin sään takia. Sen sijaan saatiin kasata omat leivät ja syödä ne. Opettajat tarjos kaikille kaljaa, en ottanut. Syömisen jälkeen hengattiin nuotiolla, mutta mä en kestänyt savua joten menin omin päin mökkiin piirtämään.

Perjantai 3.5.

Herättiin 6:50 ja mentiin aikaisin aamupalalle, jotta ehkä ehdittäisiin suihkuun ruuhkattomana aikana.
Vähän ennen kymmentä lähdettiin huvipuistoon. Ensin ajeltiin pikkujunalla "Espanjaan" (puisto on jaettu eri osiin, joilla kaikilla on jonkun maan teema) ja käytiin parissa pienessä laitteessa. Sen jälkeen haettiin opettajilta yllärilahjat, eli 15 € lahjakortit puistoon. Käytiin syömässä venäläisessä pikaruokaravintolassa. Syönnin jälkeen muut menivät hurjaan vuoristorataan, ja mä menin kiertelemään itsekseni. Kävin Coca-Cola -kaupassa ostamassa tuliaisen siskolleni ja sitten löysin Ellenin. Käytiin jossain oudossa laitteessa, jonka teemana oli kai venäläinen talvi. Sen jälkeen löydettiin loput porukasta. Käytiin muissa laitteissa, syötiin hollantilaisia pannukakkuja ja ostettiin matkamuistoja. Päivän lopuksi Venla ja Ellen menivät vuoristorataan, ja mä ja Iikka etsittiin kartalla näkyvää kristallikauppaa. Oli vaikeaa löytää se, mentiin ihan hukkaan. Lopulta se löytyi ja tuhlattiin tietenkin liikaa rahaa sinne. Ei katumuksia (vielä). Illalla oli parempi sää kuin torstaina, joten opettajat grillasi. Mä ja Iikka ei jaksettu odottaa makkaroiden paistumista, syötiin siis kuivaa leipää. Eipä siinä, en mä muutenkaan tykkää makkarasta. Huomenna lähdetään takaisin Oostendeen.

Jatan kuvakollaasi matkasta

Jatan kuvakollaasi reissun päältä

Lauantai 4.5.

Syötiin aamupala, jonka jälkeen tajuttiin että jätettiin kaikki avaimet mökkiin. Opettajat oli kuitenkin valmistautunut tähän ja päästiin takaisin mökkiin ennen pitkää. Pakattiin loput kamat ja siivottiin mökki. Sitten lähdettiin bussilla Strasbourgiin. Omaa aikaa oli 13:45 asti. Lähdettiin kävelemään taidetarvikekaupalle ja pysähdyimme muihin kauppoihin matkan varrella. Tuli liian nälkä joten pysähdyimme myös pitsalle ennen kaupalle menoa. Tuli käytettyä taas järkyttävän paljon rahaa, hups. Kaupassa käytyä lähdettiin takaisin bussiasemalle. Noin klo 14 lähdettiin bussilla Oostendeen. Oltiin vähän yli yhdeksän perillä ja väsytti yllättävän vähän. Oli mukava olla taas "kotona".

Sunnuntai 5.5.

Herättiin myöhään ja loikoiltiin asunnolla suurimman osan päivästä. Mentiin Cappucinoon syömään klo 17 ja sen jälkeen käveltiin vähän kaupungilla ja rannalla. Nähtiin rannalla hylkeitä.

Jatan koostama kuvakollaasi