Hyppää sisältöön

In English

Yrittäjyys

Meillä Brahessa kannustetaan yrittäjyyteen ja yrittäjämäiseen asenteeseen! Voit suuntautua opinnoissasi yrittäjyyteen. Opit yrittäjämäisiä taitoja, joista on hyötyä työelämässä.  

Kaikkien perustutkintojen opiskelijoille ovat valittavina seuraavat ammatilliset tutkinnon osat:  

  • Yritystoiminnan suunnittelu 15 osp  
  • Yrityksessä toimiminen 15 osp  

Yhteisten tutkinnon osien yrittäjyysopinnot:  

  • Yrittäjyys ja yrittäjämäinen toiminta 1 osp (pakollinen)  
  • Yrittäjyys ja yrittäjämäinen toiminta 3 osp (valinnainen)  

Lisäksi osaan tutkinnoista kuuluu myös muita yrittäjyysvalmiuksia antavia tutkinnon osia. Yrittäjyysopintoja voi tehdä osana ammatillisia opintoja.   

NYT-yrittäjyys  

Koulutuskeskus Brahen kaikilla toimialoilla voit opiskella yrittäjyyttä perustamalla NYT-harjoitusyrityksen. Opiskelet yrittäjyyttä käytännönläheisesti Nuorten yrittäjyys ja talous NYT:n Vuosi yrittäjänä -ohjelman mukaan. Vuosi yrittäjänä -ohjelmassa perustetaan oikealla rahalla toimiva miniyritys. Käyt läpi yrityksen vaiheet perustamisesta lopettamiseen käytännössä. Saat luoda itse yritysidean omien mielenkiinnon kohteidesi pohjalta. Pääset samalla ansaitsemaan rahaa.  

Kiinnostaako NYT-yrittäjyys? Ota yhteyttä yrittäjyysopettajaan.  

Heli Leskelä, puh, 040 135 7199, heli.leskela@brahe.fi.  

Jos koet, että NYT-yrittäjyys kiinnostaa opintojen aikana, asia kannattaa ottaa puheeksi oman vastuuopettajan kanssa HOKS-keskustelussa.

Brahen opiskelijoiden kommentteja Vuosi yrittäjänä -ohjelmasta

"Olen oppinut paljon lisää yrittäjyydestä käytännössä. Olen oppinut ymmärtämään paremmin yrityksen taloutta ja pyörittämistä. Tulevaisuudessa yrittäminen voi olla omalla kohdallani mahdollista, joten on hyvä, että pääsin kokeilemaan yrittäjyyttä vuoden verran jo nuorena. Suosittelen NYT-vuotta myös niille, jotka eivät tulevaisuudessa suunnittele toimivansa yrittäjinä."  

"NYT-toiminta on opettanut yrityselämän taitoja, kuten verkostoitumista, markkinointia, tiimityöskentelyä ja tuumasta toimeen ryhtymistä."  

"NYT-vuoden aikana oppi puhumaan omasta yritystoiminnasta ja yritysideasta. NYT-yrittäjänä toimiminen avasi silmiä, kuinka paljon eri asioista pitää yrittäjän tietää ja hallita. Vaikka oli hetkiä, jotka olivat jännittäviä, niin kun oppi niiden kanssa toimimaan, se oli myös innostavaa."