Sesonkityöntekijä 5 osp
Kesäksi töihin kahvilaan, ravintolaan tai hotelliin!
Koulutusaika: 26.4.–22.5.2023. Hakuaika: 24.2.–31.3.2023.
Suorita sesonkityöntekijän 5 osp opinnot yhdistäen teorian ja käytännön opiskelua Brahessa keväällä ja työpaikalla kesällä. Kesän lopulla näytät osaamisesi työpaikalla. Saat todistuksen tutkinnon osasta, jonka voit hyväksi lukea omaan tutkintoosi. Opinnoista voi saada myös pelkän osallistumistodistuksen.
Kenelle koulutus sopii?
Koulutus sopii kaikille, joita sesonkityöt kiinnostavat. Koulutukseen voivat hakeutua esimerkiksi opiskelijat, jotka haluavat kesätöihin ravintolaan, kahvilaan tai hotelliin. Myös yritykset, jotka ovat jo valinneet kesätyöntekijöitä, voivat ohjata kesätyöntekijänsä hankkimaan työssä tarvittavaa osaamista tähän koulutukseen.
Ammattitaitovaatimukset
Opiskelija osaa
-
hyvän asiakaspalvelun perusteet
-
keittiötyöskentelyn avustavat tehtävät
-
kassatyöskentelyn perusteet
-
tarjoilun perusteet
-
hygienian ja siivouksen perusteet
-
toimia työyhteisön jäsenenä
Koulutuksen toteutus
Lyhytkoulutus 24 tuntia lähiopetusta, lisäksi itsenäisiä oppimistehtäviä.
Lähiopetus 26.4.–22.5.2023 Koulutuskeskus Brahessa (opetusravintola Meritähti ja oppimisympäristö Puunari, Tervahovinkatu 2, Raahe) ja oppimistehtävät huhti-toukokuussa, oppimispäiväkirja työssäoppimisen ajalta.
Työskentelyä kesällä vähintään 5 viikkoa. Opiskelija voi hakea työssäoppimispaikkaa itsenäisesti. Osaamisen arviointi elokuussa, viimeistään syyskuussa.
Lähiopetuspäivät
Päivä 1. ke 26.4.2023 klo 8–16 Infotilaisuus ja opintojen aloitus
Päivä 2. pe 5.5.2023 klo 8–16 Alkoholilainsäädännön koulutus ja anniskelupassi tai pelkkä tentti
Päivä 3. ma 8.5.2023 klo 8–16 Ravintola- ja catering
Päivä 4. ti 16.5.2023 klo 10–15 Hygienialainsäädännön koulutus ja hygieniapassi tai pelkkä tentti
Päivä 5. ma 22.5.2023 klo 8–16 Asiakaspalvelun perusteet ja perehdytys tulevalla työpaikalla