Hyppää sisältöön

Tulevaisuuden työelämä -verkkoseminaari 26.11.2020

Aika: 26.11.2020

Paikka: Kunta.tv

Tule kuulemaan ja keskustelemaan huippuluennoitsijoiden tähdittämään seminaariin tulevaisuuden työelämästä! 

Seminaarin on nähtävissä kunta.tv:n kautta tästä linkistä: https://www.kunta.tv/suorat-lahetykset/tulevaisuuden-tyoelama-seminaari-26-11-2020/


Futuristi ja tulevaisuudentutkija Ilkka Halava vie meidät työn murroksen ja tulevaisuuden osaamistarpeiden äärelle. Teemoina ovat työn murros ja artistiyhteiskunnan osaaminen:

  • työelämän rakennemuutos vaatii koulutukselta nopeampaa reagointia ja oppijalta vahvempaa toimijuutta  
  • kun arvon tuottamisen tavat muuttuvat, niin työ muuttuu – mistä löytyy toimiva agenda?  
  • ihmisen ja koneen yhteistyö – teknologiavapaiden alojen häviäminen  


Tulevaisuudentutkija ja tietokirjailija Elina Hiltunen raottaa tulevaisuutta megatrendien ja teknologisen kehityksen suhteen. Teemoina ovat maailma vuonna 2030 – miten megatrendit ja trendit muokkaavat tulevaisuuttamme?   

  • maailman suuria megatrendejä ja sitä, miten ne voivat vaikuttaa tulevaisuuteen 
  • miten teknologia voi muuttaa tulevaisuuttamme  
  • ilmastonmuutos ja biodiversiteetin väheneminen, kestävä kehitys 

Lopuksi kuulemme vielä yrittäjän näkökulman, miten kehittää toimintaa tulevaisuuden tekijöitä varten ja millaisia osaajia tulevaisuudessa tarvitaan. Yrittäjän puheenvuoron pitää toimitusjohtaja Jari Riihijärvi JOT-Rent Oy:stä.  

Seminaari päättyy 15:45. Ilmoittaudu tilaisuuteen oheisesta linkistä: https://bit.ly/3icfv49 

Tilaisuuden järjestää joustavat koulutusmallit yhdessä yrityselämän kanssa-hanke. Lisätietoja hankkeesta: https://www.seutukaupunkiosaajat.fi/joustavat-koulutusmallit  

Nähdään seminaarissa!  

lkka Halava (KTM, CBC) on tulevaisuustutkija, yritysvalmentaja ja Prime Frontier Oy:n sekä Future Works Oy:n toimitusjohtaja. Hän on yksi Suomen suosituimmista puhujista ja monen organisaation luottosparraaja. Sydämellinen radikaali, sovittelija, myötäajattelija. Mahdollisten tulevaisuuksien tarkkanäköinen kartoittaja ja vaikeidenkin ongelmien kärsivällinen ratkoja. Oppimisaddikti ja paremman huomisen rakentaja. Koska huomisen haasteista et selviä eilisen resepteillä.  

Elina Hiltusella (Futuristi, Keynote puhuja, kauppatieteiden tohtori, diplomi-insinööri ja tietokirjailija) on yli kahdenkymmenen vuoden kokemus ennakoinnista. Elinan puheiden aiheet liittyvät tulevaisuuden eri aihealueisiin mm. megatrendeihin, teknologia- ja kuluttajatrendeihin, heikkoihin signaaleihin ja ennakoinnin menetelmiin. Elina käy paljon puhumassa myös eri aihealueiden tulevaisuudesta mm. tulevaisuuden työstä ja koulutuksesta, teknologian tuomista mahdollisuuksista, tulevaisuuden terveydenhuollosta, asumisesta, liikenteestä, energiasta ja niin edelleen.   

 

Tulevaisuuden työelämä -verkkoseminaari 26.11.2020