Safkan jäljillä
- Ruokaketju tutuksi nuorille
Hankeaika: 1.10.2024-30.9.2026
Rahoitus: Ruokavirasto
Hallinnoija: Savonia-ammattikorkeakoulu
Osatoteuttajat: Koulutuskeskus Brahe, Jyväskylän ammattikorkeakoulu, Seinäjoen ammattikorkeakoulu
Tiivistelmä hankkeesta:
"Safkan jäljillä – Ruokaketju tutuksi nuorille” -hankkeen tavoitteena on vahvistaa ala- ja yläkouluikäisten ruokatuotannon tuntemusta, lisätä tietoisuutta ruoan alkuperästä ja tukea lähellä tuotetun ruoan roolia kestävän ja terveellisen ruokavalion osana. Hankkeen kohderyhmänä ovat alakoulun 4.–6. -luokkalaiset ja yläkoululaiset, opettajat, opinto-ohjaajat ja opettajaopiskelijat sekä viljelijät ja lähiruokayrittäjät.
Koulutuskeskus Brahesta Ruukin luonto- ja hevoskeskus osallistuu opintoretkien suunnitteluun ja pilotointiin Pohjois-Pohjanmaan sekä Lapin alueilla. Lisäksi Brahe osallistuu hankkeen viestintään sekä vastaa yhteistyöverkostojen kokoamisesta em. alueilla.
Lisätietoa:
Mira Märsy, mira.marsy@brahe.fi