Hyppää sisältöön

Tietosuoja

Tietosuojan tarkoitus on suojata henkilötietoja. Henkilötiedoilla tarkoitetaan tietoja, joista henkilö voidaan tunnistaa suoraan (esim. nimi tai henkilötunnus) tai epäsuorasti (esim. verkkotunnistetieto).

Kun käsittelemme henkilötietojasi, noudatamme lainsäädäntöä ja hyvää tiedonkäsittelytapaa.

Tietosuojavastaavan yhteystiedot
Antti Lantto
antti.lantto@brahe.fi
040 535 0032

Tietosuoja- ja rekisteriselosteet

Opiskelijahallinnon järjestelmä MultiPrimus rekiseriseloste

Brahe.fi sivuston lomakkeet

Brahe.fi sivustolla on käytössä sähköisiä lomakkeita, joiden avulla voi antaa palautetta tai ottaa yhteyttä. Lomakkeiden kautta lähetettyjen henkilötietojen käsittelyssä noudatetaan tietosuojalainsäädännön mukaisia tietosuojaperiaatteita.

Rekisterin nimi
Brahe.fi -verkkosivuston lomakelähetysten henkilötietojen rekisteri

Yhteyshenkilö rekisteriä koskevissa asioissa
Tiedot tulossa

Lomakkeista saatujen henkilötietojen tiedot perustuvat lomakkeen lähettäjän täyttämiin lomakkeisiin ja tietoihin. Lomakkeen lähettäessään lähettäjä antaa suostumuksensa tietojensa rekisteröintiin. Lomakkeilla saatuja henkilötietoja käytetään palautteeseen vastaamiseen sekä mahdolliseen muuhun yhteydenottoon. Henkilötietojen käsittelyn oikeusperusteena on rekisteröidyn suostumus.

Lomakkeilla antamiasi tietoja ei käytetä suoramarkkinointitarkoituksiin, eikä tietoja siirretä EU-alueen ulkopuolelle.

Lomakkeilla kerätyt tiedot säilytetään Koulutuskeskus Brahen käyttämässä Concrete5 -julkaisujärjestelmässä. Lomakelähetykset lähetetään myös asian käsittelijän sähköpostiin, nopeamman tiedonkulun mahdollistamiseksi. Tiedot on suojattu ulkopuolisilta tahoilta. Järjestelmän sisällä tietoja pääsevät tarkastelemaan vain henkilöt, joilla on brahe.fi verkkosivuston ylläpitoon tarkoitetut tunnukset.

Lomakelähetysten tiedot säilytetään pääsääntöisesti ainoastaan niin kauan kunnes asia on käsitelty. Tiedot poistetaan julkaisujärjestelmän lokista kuitenkin viimeistään 12 kuukauden kuluttua lomakelähetyksen lähettämisestä.

Henkilötietojasi koskien sinulla on oikeus: tarkastaa itseäsi koskevat henkilötiedot, oikaista tiedot, rajoittaa henkilötietojesi käsittelyä, vastustaa käsittelyä, peruuttaa suostumuksesi ja tehdä valitus valvontaviranomaiselle (tietosuoja.fi). Rekisteröidyn pyynnöstä teemme henkilötietoihin tarpeelliset oikaisut ja täydennykset tai poistamme käsittelyn tarkoituksen kannalta virheelliset, tarpeettomat, puutteelliset tai vanhentuneet tiedot. Pyyntö tulee lähettää rekisterin yhteyshenkilölle, ja pyynnön tulee olla kirjallinen ja allekirjoitettu.

Sivustolla käytettävät evästeet

Sivustollamme käytetään evästeitä (cookies). Eväste on pieni tekstitiedosto, jonka internetselain tallentaa kävijän laitteelle

Sivustolla käytettävät välttämättömät evästeet ovat brahe.fi sivuston omia evästeitä, joita muut palvelimet eivät voi lukea tai käyttää. Näihin evästeisiin ei tallenneta käyttäjää yksilöiviä tai profiloivia tietoja, eikä niiden tietoja välitetä kolmansille osapuolille. Välttämättömät evästeet mahdollistavat sivuston julkaisujärjestelmään liittyvien kirjautumisjärjestelmien toiminnan, sekä muita sivustolle välttämättömiä toiminnallisuuksia. Istunnon pituiset evästeet poistuvat laitteeltasi, kun suljet selaimen tai tyhjennät välimuistin.

Brahe.fi sivuston asettamat välttämättömät evästeet:

Lähde Eväste Säilytysaika
brahe.fi

ConcreteSitemapTreeID
CONCRETE5_LOGIN
CONCRETE5

istunto (session)
brahe.fi cookieconsent_status (tallentaa tiedon evästesuostumuksesta allow/deny) 1 vuosi

Tavoitteenamme on kehittää ja parantaa sivustoa käyttäjälähtöisesti, ja tavoittaa kohderyhmämme kohdennetulla mainonnalla. Tätä varten sivustolla käytetään kolmannen osapuolen evästeitä kävijäseurantaan ja mainonnan kohdentamiseen. Voit halutessasi estää näiden evästeiden käytön (katso kohta Evästeiden hallinta).

Evästeiden avulla kerätään mm. seuraavia tietoja:

  • käyttäjän IP-osoite
  • kellonaika
  • käytetyt sivut
  • selaintyyppi
  • mistä verkko-osoitteesta käyttäjä on tullut brahe.fi verkkosivulle
  • miltä palvelimelta käyttäjä on tullut brahe.fi verkkosivulle

Käytämme sivuston toiminnallisuuksiin, kävijäseurantaan ja markkinoinnin kohdentamiseen ulkopuolisia palveluita, jotka on lueteltu alla. Suosittelemme lukemaan myös näiden palveluiden tietosuojakäytännöt.

Google Analytics

Google Analytics on Googlen tarjoama verkkoanalyysipalvelu, jonka avulla seuraamme, miten verkkosivustoamme käytetään. Sivuston käyttöön liittyvät tiedot, kuten IP-osoitteesi, voidaan välittää Googlelle, joka tallentaa ne palvelimilleen. Analyticsin evästeet keräävät anonyymia tietoa esimerkiksi kävijöiden määrästä, siitä, mistä he tulivat sivustolle sekä muista heidän avaamistaan sivuista. Käytämme tätä tietoa hyödyksi kehittäessämme sivustoa, ja pyrimme näin parantamaan siitä käyttäjälähtöisemmäksi.

Lisätietoja: Googlen tietosuojakäytännöt ja Google Analyticsin datan turvaaminen

Google Analyticsin asettamat evästeet ja voimassaoloajat:

Lähde Eväste Säilytysaika

Google Analytics

_ga 26 kk
_gid 1 pv
_gat_UA-xxxxx-1 1 min

 

Facebook-pikseli

Facebook-pikseli on seurantapalvelu, jota sivustolla käytetään mainonnan kohdentamiseen sivuston käyttäjille ja tulosten seuraamiseen Facebookissa. Facebook pikseli asettaa käyttäjän laitteelle evästeen, ja tiedot voidaan välittää Facebookille.

Lisätietoja: Tietoja Facebook-pikselin evästeasetuksista ja Omien mainosasetusten hallinta Facebookissa

Facebook-pikselin asettamat evästeet ja voimassaoloajat:

Lähde Eväste Säilytysaika

facebook.com

_fbp 3 kk
facebook.com fr

3 kk

YouTube

Sivustollamme on Googlen omistaman YouTube-videopalvelun kautta upotettuja videoita. Upotuksissa käytetään NoCookie-attribuuttia, joka estää Youtubea lisäämästä omia evästeitä käyttäjän laitteelle.

Lisätietoja: YouTuben tietosuoja- ja turvallisuusperiaatteet

Ulkopuoliset linkit

Sivustolla on linkkejä mm. sosiaalisen median sivustoille, jotka ohjaavat käyttäjän pois brahe.fi-sivustolta. Emme vastaa näiden ulkopuolisten tahojen sivustojen asettamista evästeitä.

Evästeiden hallinta

Sivustolle tullessasi sivun alareunaan ilmestyy banneri, josta voit valita hyväksytkö kaikki sivuston evästeet, vai ainoastaan välttämättömät. Voit muuttaa valintaa sivun alareunasta löytyvän "Muuta evästeasetuksia" painikkeen kautta.

Voit halutessasi poistaa laitteellesi tallentuneet evästeet ja estää evästeiden käytön oman selaimen asetuksista. Tarkemmat ohjeet tähän löydät englanniksi osoitteesta aboutcookies.org. Huomioithan, että evästeiden poistaminen käytöstä saattaa estää joidenkin verkkopalvelun toimintojen käyttämisen.