Hyppää sisältöön

Logistiikka-alan koulutus

Logistiikka-alalla tarvitaan osaajia nyt ja tulevaisuudessa! Ala tarjoaa monia mielenkiintoisia kuljetusalan työtehtäviä Raahen alueella. Lähde opiskelemaan kuljetuspalveluiden pariin. Tässä koulutuksessa sinulla on mahdollisuus hankkia alalla tarvittavaa osaamista työllistymisen edistämiseksi sekä suorittaa alan perustutkinto tai sen osia. Koulutuksen ajankohta on 19.9.2023-18.9.2025. Koulutuksen kesto tarkentuu opintojen alkuvaiheessa jokaiselle opiskelijalle tehtävässä henkilökohtaisessa osaamisen kehittämissuunnitelmassa (HOKS), jossa määritellään suoritettavat opinnot.

Hae koulutukseen TE-toimiston sivuilla 11.8.2023 mennessä

Koulutuskeskus Brahen Uraboosti-koulutuksissa voit syventää tai täydentää ammatillista osaamista ja parantaa mahdollisuuksia työllistymiseen tai alan vaihtoon. Uraboosti-koulutuksia on logistiikan alalla logistiikan perustutkintoon/tutkinnon osiin. 

Koulutus toteutetaan lähiopetuksena päivämuotoisesti. Koulutus voi sisältää työpaikalla oppimista, joka toteutetaan yrityksissä koulutus-tai oppisopimuksella. Opiskeluun voi sisältyä työpaikalla järjestettävää koulutusta myös oppisopimuksella, jolloin opiskelijalla on mahdollisuus saada työstä palkkaa. Mikäli opiskelija työllistyy lyhytaikaiseen työsuhteeseen opiskelun aikana, opintoja ei tarvitse keskeyttää, vaan niitä voi jatkaa oppisopimuksella. Koulutuksen kesto tarkentuu jokaiselle opiskelijalle tehtävässä henkilökohtaisessa opintosuunnitelmassa ja koulutus voi olla kestoltaan myös lyhempi kuin ilmoituksessa mainittu päättymisajankohta.

Koulutus soveltuu kaikille Te-toimiston ja Työllisyyden kuntakokeilun asiakkaille, jotka halu ja soveltuvuus  työskennellä alalla. Pääsyvaatimukset:

 • Vähintään 21 vuoden ikä
 • B-luokan ajo-oikeus
 • Ei merkittäviä liikennerikkomuksia
 • Alalle soveltuvat terveydelliset valmiudet
 • Riittävä suomen kielen taito (kielitaitosuositus B1.1)
 • Ajokorttirekisteriote esitettävä haastattelussa.

Tutkinnon sisältö

 • Orientaatio
 • Työnhakuvalmennus
 • Koulutuksen ammatillinen osa perustuu opiskelijan henkilökohtaisen opiskelusuunnitelmaan ja työelämän toiveisiin opiskelijan osaamisesta
 • Työssäoppiminen suunnitellaan HOKSissa ja toteutetaan tiiviissä yhteistyössä yritysten kanssa. Opiskeluun voi sisältyä työpaikalla järjestettävää koulutusta myös oppisopimuksella, jolloin opiskelijalla on mahdollisuus saada työstä palkkaa.

Logistiikan perustutkinto
Logistiikan perustutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä (osp). Tutkinto muodostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osp) sekä yhteisistä tutkinnon osista (35 osp).  

 • Yhdistelmäajoneuvonkuljettaja, kuljetetaan niin täys- kuin puoliperävaunulla tavaroita kotimaan ja ulkomaiden liikenteessä. Opintojen aikana suoritetaan CE-luokan ajokorttitutkinnon ja saat ammatissa tarvittavat osaamisen ja luvat.
 • Kuorma-autonkuljettaja, työtehtäviin liittyy erilaiset tehtävät paketti- ja kuorma-autolla. Toimitaan jakeluautonkuljettajana, massatavarakuljetuksissa autonkuljettajana lyhyemmillä matkoilla. Työhön voi liittyä kiinteästi kuorma-auton päälle asennetun koneen käyttäminen auton kuljettamisen lisäksi. Myös ympäristönhuollon toimialalla on erilaisia työtehtäviä autonkuljettajille.

Koulutus on maksuton. Opiskelijalle syntyy opiskelussa kustannuksia ajokorttiin liittyvistä viranomaismaksuihin (ajokokeet, adr-ajolupa, digipiirturikortti yms.) ja lääkärintarkastuksiin liittyvistä maksuista. Arvioitu summa on noin 610 euroa.

HUOM! Hakijalla on oltava haastattelutilaisuudessa mukanaan Trafin verkkosivuilta tulostettavissa oleva ajokorttiote. Otteen voi tulostaa osoitteesta:

https://asiointi.trafi.fi/web/asiointi/henkiloasiakkaat/tieliikenne/kuljettajatietopalvelut


Tunnistautuminen tapahtuu verkkopankkitunnuksilla.

Hae koulutukseen TE-toimiston sivuilla 11.8.2023 mennessä

Kysy lisää!

Aho Leo

Aho Leo
Projektipäällikkö

leo.aho@brahe.fi

044 439 4332

Mikkonen Seppo

Mikkonen Seppo
lehtori, logistiikka-ala

seppo.mikkonen@brahe.fi

040 135 7153

kansainvälisyysyhteyshenkilö, logistiikka
Ojantakanen Rauno

Ojantakanen Rauno
lehtori, logistiikka-ala

rauno.ojantakanen@brahe.fi

044 439 3444