Hyppää sisältöön

In English

Uraboostilla uudelle alalle metallialan koulutuksessa!

Metallialalla menee nyt lujaa! Metalliala tarjoaa monia mielenkiintoisia kone- ja tuotantotekniikan työtehtäviä Raahen alueella. Tartu siis Brahen uraboostiin ja ota uusi suunta metallialalle!Hae metallialan koulutukseen TE-toimiston sivuilla 12.2.2024 mennessä

Koulutuksen kuvaus ja kohderyhmä

Koulutuksen tavoitteena on suorittaa kone- ja tuotantotekniikan pt tai tuotantotekniikan at, koko tutkinto tai tutkinnon osia ja työllistyä alalle.  Kohderyhmänä ovat metallialalla työskentelemisestä kiinnostuneet TE-toimiston asiakkaat, jotka soveltuvat koulutukseen ja koulutuksen tavoiteammattiin. Koulutukseen valittavalla tulee olla terveydelliset valmiudet työskennellä metallialan työtehtävissä. Soveltuvuus arvioidaan hakuvaiheen haastattelussa.

Koulutusaika on 12.3.2024-12.3.2026.

Koulutuksen sisältö (tavoitetutkinto tai osatutkinto)

Tutkintovaihtoehdot:

  • Kone- ja tuotantotekniikan pt
  • Tuotantotekniikan at (levy- ja hitsaustekniikan osaamisala sekä koneistuksen osaamisala)

Koulutetaan koko tutkinto tai tutkinnon osia em. tutkinnoista henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti. 

Mikäli opiskelijalla ei ole aikaisempaa metallialan koulutusta, on perustutkinto hänelle paremmin soveltuva vaihtoehto. Jos opiskelija omaa jo alan koulutusta tai työkokemusta, voi hän syventää osaamistaan ammattitutkintojen avulla ja näin parantaa omia työllistymismahdollisuuksiaan.

Koulutuksen rakenne

  • Orientaatio
  • Korttikoulutukset (tulityö- ja työturvakortit)
  • Koulutuksen ammatillinen osa perustuu opiskelijan henkilökohtaisen opiskelusuunnitelmaan ja työelämän toiveisiin opiskelijan osaamisesta. Koulutus voi sisältää esimerkiksi seuraavia aihealueita: IW-tentti, hitsaajan yleistaidot, levytyökoneiden käyttö, liitosten ja levytöiden esivalmistelu ja jälkikäsittely, puikkohitsaus, MIG/MAG-hitsaus, TIG-hitsaus ja hitsaajan ammattitekniikka. Tuotantotekninen toiminta ja valmistuksen suunnittelu, 3D CAM -ohjelmointi ja CNC-valmistus, 3D-koordinaattimittaus ja manuaalikoneistukset sekä 2D-laserleikkaus ja 3D-vesileikkaus.
  • Työnhakuvalmennus
  • Työssäoppiminen suunnitellaan HOKS:ssa ja toteutetaan tiiviissä yhteistyössä yritysten kanssa. Jokaiselle opiskelijalle suunnitellaan hänen työllistymismahdollisuuksien ja kiinnostuksen mukaisesti parhaiten soveltuva opintopolku.

Koulutuksen toteutus

Koulutus toteutetaan 12.3.2024 alkaen päivämuotoisesti lähiopetuksena. Koulutus voi sisältää työssäoppimista, joka toteutetaan alueen yrityksissä joko koulutus- tai oppisopimuksella. Oppisopimus on määräaikainen työsuhde, josta opiskelija saa palkkaa. Mikäli opiskelija työllistyy, vaikka lyhytaikaiseen työsuhteeseen (esim. lomitus) opiskelun aikana, hänen ei tarvitse keskeyttää opiskeluaan vaan voi jatkaa sitä oppisopimuksella. Koulutuksen kesto tarkentuu jokaiselle opiskelijalle tehtävässä henkilökohtaisessa osaamisen kehittämissuunnitelmassa, jolloin koulutus voi olla kestoltaan myös lyhempi kuin ilmoituksessa mainittu päättymisajankohta.

Koulutukseen hakeutuminen

Hae koulutukseen TE-toimiston Oma asiointi -verkkopalvelussa täytettävällä sähköisellä lomakkeella tai jätä paperihakemus työ- ja elinkeinotoimistoon. Palveluun kirjaudutaan henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksilla tai sirullisella henkilökortilla. Mikäli täytät sähköisen hakemuksen ilman kirjautumista, Sinun tulee vahvistaa hakemuksesi TE-toimistossa ennen hakuajan päättymistä. Paperihakemuksen löydät osoitteesta www.suomi.fi hakusanalla TEM601. Täytäthän hakemuksesi huolellisesti, erityisesti kohdan ”Tarkemmat perustelut”, sillä haastatteluun kutsuttavat valitaan hakemuksen perusteella. Voit seurata hakemuksesi käsittelyä Oma asiointi -verkkopalvelusta kohdasta Työvoimakoulutus > Hakemusteni tilanne. Koulutusvalinnasta ilmoitetaan aina henkilökohtaisesti. Kouluttaja kutsuu koulutukseen.

Huomaathan, että koulutushakemus on sitova eikä sitä voi perua ilman pätevää syytä. Päteviä syitä ovat esimerkiksi työllistyminen tai muun koulutuspaikan saaminen. Työnhakusi tulee olla voimassa hakiessasi koulutukseen.

Lisätietoja koulutukseen hakeutumisesta ja koulutuksen aikaisista etuuksista saat valtakunnallisesta TE-puhelinpalvelun Koulutusneuvonnasta, p. 0295 020 702. Lue lisää koulutusneuvonnan palvelukanavista.

Hae metallialan koulutukseen 12.2.2024 mennessä

Kysy lisää!

Kaivola Markku

Kaivola Markku
lehtori, metalliala

markku.kaivola@brahe.fi

040 353 2201

Aho Leo

Aho Leo
Projektipäällikkö

leo.aho@brahe.fi

044 439 4332