Hyppää sisältöön

In English

Rakenna uusi ura rakennus- tai pintakäsittelyalalle!

Kouluttaudu alalle jolla on vetovoimaa! Rakennusalalle tarvitaan tekijöitä, joten olethan yksi osaajista! Ala tarjoaa monia mielenkiintoisia työtehtäviä koko maakuntamme alueella. Tässä koulutuksessa sinulla on mahdollisuus hankkia alalla tarvittavaa osaamista työllistymisen edistämiseksi sekä suorittaa alan tutkinto tai sen osia. Koulutuksen tavoitteena on tutkinnon tai tutkinnon osan suorittamisen lisäksi työllistymisen tukeminen rakennusalalle. Koulutus alkaa 29.10.2024 ja päättyy henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman mukaisesti, viimeistään 29.10.2026.

Hae rakennus- tai pintakäsittelyalalle Ouluun TE-toimiston sivuilla 4.11.2024 mennessä

Kenelle

Kohderyhmänä ovat rakennus- tai pintakäsittelyalan työtehtävistä kiinnostuneet TE-toimiston ja kuntakokeilun asiakkaat, jotka soveltuvat koulutukseen ja koulutuksen tavoiteammattiin. Koulutukseen valittavilta edellytetään alalle soveltuvaa fyysistä terveyttä. Hakijoiden soveltuvuutta koulutukseen arvioidaan haastattelussa.

Tavoitetutkinto tai osatutkinto

Rakennusalan perustutkinto (talonrakennuksen osaamisala)
Talonrakennusalan ammattitutkinto
Pintakäsittelyalan perustutkinto
Pintakäsittelyalan ammattitutkinto


Koulutetaan koko tutkinto tai tutkinnon osia em. tutkinnoista henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti. Mikäli opiskelijalla ei ole aikaisempaa rakennus- tai pintakäsittelyalan koulutusta, ovat perustutkinnot hänelle paremmin soveltuvia vaihtoehtoja. Jos opiskelija omaa jo alan koulutusta tai työkokemusta, voi hän syventää osaamistaan ammattitutkintojen avulla ja näin parantaa omia työllistymismahdollisuuksiaan.

Koulutuksen sisältö

Orientaatio
Korttikoulutukset (tulityö- ja työturvakortit)
Koulutuksen ammatillinen osa perustuu opiskelijan henkilökohtaisen opiskelusuunnitelmaan ja työelämän toiveisiin opiskelijan osaamisesta.

Koulutus sisältää seuraavia aihealueita:
Rakennusalan perustutkinto: Pakollisina tutkinnon osina perustustyöt ja runkovaiheen työt. Valinnaiset tutkinnonosat valitaan seuraavista: sisävalmistusvaiheen työt, ulkoverhous- ja kattotyöt, muuraus, laatoitus, raudoitus ja betonointi, rappaus, muottityöt, teräsrakentaminen korjausrakentaminen.

Talonrakennuksen ammattitutkinto: Pakollinen tutkinnon osa on talouden, työn ja työympäristön hallinta. Valinnaiset tutkinnon osat valitaan seuraavista: betonirakenteet, puurakenteet, muuratut rakenteet, metallirakenteet, korjausrakentaminen ja eristykset sekä tekniset työt.

Pintakäsittelyalan perustutkinto: Pakollisia tutkinnon osia ovat: rakennusten korjausmaalaus ja uudisrakennusmaalaus. Valinnaisiset tutkinnon osat voivat olla esim. betonipintojen etuoikaisut, rakennuspintojen ruiskumaalaus, ruiskutasoitetyöt, tapetointi, vedeneristyksen perustyöt, lattiapäällysteiden uusiminen tai lattiapäällystyksen perustyöt.

Pintakäsittelyalan ammattitutkinto: Pakollisena tutkinnon osana ensimaalaus sekä huoltomaalaus tai tasoitetyöt tai julkisivumaalaus. Valinnaisina tutkinnon osina esim. seinäpintojen päällystys, ruiskumaalaus, julkisivujen pinnoitus, julkisivujen rappaus, märkätilojen laatoitus, märkätilojen tasoitetyöt tai betonilattioiden pinnoitus.

Työnhakuvalmennus
Työssäoppiminen suunnitellaan HOKSissa ja toteutetaan tiiviissä yhteistyössä yritysten kanssa. Jokaiselle opiskelijalle suunnitellaan hänen työllistymismahdollisuuksien ja kiinnostuksen mukaisesti parhaiten soveltuva opintopolku.

Toteutus
Koulutus voi sisältää työpaikalla oppimista, joka toteutetaan alueen yrityksissä joko koulutus- tai oppisopimuksella. Oppisopimus on määräaikainen työsuhde, josta opiskelija saa palkkaa. Mikäli opiskelija työllistyy, vaikka lyhytaikaiseen työsuhteeseen (esim. lomitus) opiskelun aikana, hänen ei tarvitse keskeyttää opiskeluaan vaan voi jatkaa sitä oppisopimuksella. Koulutuksen kesto tarkentuu jokaiselle opiskelijalle tehtävässä henkilökohtaisessa osaamisen kehittämissuunnitelmassa ja koulutus voi olla kestoltaan myös lyhempi kuin ilmoituksessa mainittu päättymisajankohta.
 

Hakeutuminen

Hae koulutukseen TE-toimiston Oma asiointi -verkkopalvelussa täytettävällä sähköisellä lomakkeella tai jätä paperihakemus työ- ja elinkeinotoimistoon. Mikäli täytät sähköisen hakemuksen ilman kirjautumista, Sinun tulee vahvistaa hakemuksesi TE-toimistossa ennen hakuajan päättymistä. Paperihakemuksen löydät osoitteesta www.suomi.fi hakusanalla TEM601.

Täytäthän hakemuksesi huolellisesti, erityisesti kohdan ”Tarkemmat perustelut”, sillä haastatteluun kutsuttavat valitaan hakemuksen perusteella. Voit seurata hakemuksesi käsittelyä Oma asiointi -verkkopalvelusta kohdasta Työvoimakoulutus > Hakemusteni tilanne. Koulutusvalinnasta ilmoitetaan aina henkilökohtaisesti. Kouluttaja kutsuu koulutukseen.

Huomaathan, että koulutushakemus on sitova eikä sitä voi perua ilman pätevää syytä. Päteviä syitä ovat esimerkiksi työllistyminen tai muun koulutuspaikan saaminen. Työnhakusi tulee olla voimassa hakiessasi koulutukseen.

Lisätietoja koulutukseen hakeutumisesta ja koulutuksen aikaisista etuuksista saat valtakunnallisesta TE-puhelinpalvelun Koulutusneuvonnasta, p. 0295 020 702 tai sähköpostilla osoitteesta koulutusneuvonta@te-toimisto.fi.

Hae koulutukseen TE-toimiston sivuilla 4.11.2024 mennessä

Kysy lisää!

Mustonen Matti

Mustonen Matti
opettaja, pintakäsittely, talonrakennus, Oulu

matti.mustonen@brahe.fi

040 135 7173

Kansainvälisyysyhteyshenkilö, Oulun toimipiste
Aho Leo

Aho Leo
Projektipäällikkö

leo.aho@brahe.fi

044 439 4332