Sähkö- ja automaatioalan koulutus
Sähkö- ja automaatioalan Uraboosti-koulutuksella opiskelijalle aukeaa laaja-alaisen osaamisen kautta mahdollisuudet työllistyä sähköasentajaksi. Koulutus toteutetaan ajalla 13.8.2024-13.8.2026.Koulutuskeskus Brahen Uraboosti-koulutuksissa voit syventää tai täydentää ammatillista osaamista ja parantaa mahdollisuuksia työllistymiseen tai alan vaihtoon. Sähkö- ja automaatioalan Uraboosti-koulutuksen tavoitteena on työllistymisen tukeminen, alan tutkinnon tai tutkinnon osien suorittaminen. Koulutuksen kohderyhmänä ovat koulutukseen ja alalle soveltuvat TE-toimiston ja työllisyyden kuntakokeilujen asiakkaat, joilla on halu työskennellä sähkö- ja automaatioalan tehtävissä. Koulutukseen valittavalla tulee olla terveydelliset valmiudet työskennellä alan työtehtävissä. Soveltuvuus arvioidaan hakuvaiheen haastattelussa. Värisokeus voi olla este työllistyä sähkö- ja automaatioalalle, mutta ei estä opiskelua, eikä ole este esim. jatko-opiskeluun.
Kenelle
Uraboosti-koulutus on käytännönläheinen tapa opiskella uusi ammatti, vaihtaa alaa, saada todistus osaamisesta, jatkaa loppuun kesken jääneet opinnot tai hankkia lisäkoulutusta. Valmistuttuasi voit työllistyä sähköasennusyritysten, teollisuuden ja sähkölaitosten palvelukseen. Myös tuulivoimateollisuus kouluttaa ja työllistää huoltotehtäviin sähköasentajia. Koulutus toteutetaan monimuotoisin menetelmin oppilaitosympäristöissä päiväopintoina. Koulutus voi sisältää työpaikalla oppimista, joka toteutetaan yrityksissä koulutus- tai oppisopimuksella. Mikäli opiskelija työllistyy lyhytaikaiseen työsuhteeseen opiskelun aikana, opintoja ei tarvitse keskeyttää, vaan niitä voi jatkaa oppisopimuksella.
Hae sähkö- ja automaatioalan koulutukseen 9.6. mennessä TE-toimiston sivuilla
Tutkinnon sisältö
Sähkö- ja automaatioalan perustutkinto
Pakolliset tutkinnon osat 105 osp:
- Sähkö- ja automaatiotekniikan perusosaaminen, 45 osp
- Sähkö- ja automaatioasennukset, 30 osp
- Sähkö- ja energiatekniikka 30 osp
Valinnaiset tutkinnon osat 40 osp
Yhteiset tutkinnon osat 35 osp
Koulutus toteutetaan päivämuotoisesti lähiopetuksena. Koulutus voi sisältää työssäoppimista, joka toteutetaan alueen yrityksissä joko koulutus- tai oppisopimuksella. Opiskeluun voi sisältyä työpaikalla järjestettävää koulutusta myös oppisopimuksella, jolloin opiskelijalla on mahdollisuus saada työstä palkkaa. Mikäli opiskelija työllistyy, vaikka lyhytaikaiseen työsuhteeseen (esim. lomitus) opiskelun aikana, hänen ei tarvitse keskeyttää opiskeluaan vaan voi jatkaa sitä oppisopimuksella. Koulutuksen kesto tarkentuu jokaiselle opiskelijalle tehtävässä henkilökohtaisessa opintosuunnitelmassa ja koulutus voi olla kestoltaan myös lyhempi kuin ilmoituksessa mainittu päättymisajankohta.