Hyppää sisältöön

In English

Sähkö- ja automaatioalan koulutus

Sähkö- ja automaatioalan Uraboosti-koulutuksella opiskelijalle aukeaa laaja-alaisen osaamisen kautta mahdollisuudet työllistyä sähköasentajaksi. Koulutus toteutetaan ajalla 13.8.2024-13.8.2026.Koulutuskeskus Brahen Uraboosti-koulutuksissa voit syventää tai täydentää ammatillista osaamista ja parantaa mahdollisuuksia työllistymiseen tai alan vaihtoon. Sähkö- ja automaatioalan Uraboosti-koulutuksen tavoitteena on työllistymisen tukeminen, alan tutkinnon tai tutkinnon osien suorittaminen. Koulutuksen kohderyhmänä ovat koulutukseen ja alalle soveltuvat TE-toimiston ja työllisyyden kuntakokeilujen asiakkaat, joilla on halu työskennellä sähkö- ja automaatioalan tehtävissä. Koulutukseen valittavalla tulee olla terveydelliset valmiudet työskennellä alan työtehtävissä. Soveltuvuus arvioidaan hakuvaiheen haastattelussa. Värisokeus voi olla este työllistyä sähkö- ja automaatioalalle, mutta ei estä opiskelua, eikä ole este esim. jatko-opiskeluun.

Kenelle

Uraboosti-koulutus on käytännönläheinen tapa opiskella uusi ammatti, vaihtaa alaa, saada todistus osaamisesta, jatkaa loppuun kesken jääneet opinnot tai hankkia lisäkoulutusta. Valmistuttuasi voit työllistyä sähköasennusyritysten, teollisuuden ja sähkölaitosten palvelukseen. Myös tuulivoimateollisuus kouluttaa ja työllistää huoltotehtäviin sähköasentajia. Koulutus toteutetaan monimuotoisin menetelmin oppilaitosympäristöissä päiväopintoina. Koulutus voi sisältää työpaikalla oppimista, joka toteutetaan yrityksissä koulutus- tai oppisopimuksella. Mikäli opiskelija työllistyy lyhytaikaiseen työsuhteeseen opiskelun aikana, opintoja ei tarvitse keskeyttää, vaan niitä voi jatkaa oppisopimuksella.

Hae sähkö- ja automaatioalan koulutukseen 9.6. mennessä TE-toimiston sivuilla

Tutkinnon sisältö

Sähkö- ja automaatioalan perustutkinto
Pakolliset tutkinnon osat 105 osp:

  • Sähkö- ja automaatiotekniikan perusosaaminen, 45 osp
  • Sähkö- ja automaatioasennukset, 30 osp
  • Sähkö- ja energiatekniikka 30 osp

Valinnaiset tutkinnon osat 40 osp

Yhteiset tutkinnon osat 35 osp

Koulutus toteutetaan päivämuotoisesti lähiopetuksena. Koulutus voi sisältää työssäoppimista, joka toteutetaan alueen yrityksissä joko koulutus- tai oppisopimuksella. Opiskeluun voi sisältyä työpaikalla järjestettävää koulutusta myös oppisopimuksella, jolloin opiskelijalla on mahdollisuus saada työstä palkkaa. Mikäli opiskelija työllistyy, vaikka lyhytaikaiseen työsuhteeseen (esim. lomitus) opiskelun aikana, hänen ei tarvitse keskeyttää opiskeluaan vaan voi jatkaa sitä oppisopimuksella. Koulutuksen kesto tarkentuu jokaiselle opiskelijalle tehtävässä henkilökohtaisessa opintosuunnitelmassa ja koulutus voi olla kestoltaan myös lyhempi kuin ilmoituksessa mainittu päättymisajankohta.

Hae sähköalan koulutukseen

Kysy lisää!

Mämmelä Matti

Mämmelä Matti
lehtori, sähköala

matti.mammela@brahe.fi

050 576 6664

Aho Leo

Aho Leo
Projektipäällikkö

leo.aho@brahe.fi

044 439 4332