Hyppää sisältöön

In English

Taideteollisuusalan ammattitutkinto/sisustaja

Taideteollisuusalalla voit opiskella koko ammattitutkinnon tai tutkinnon osia. Ammattitutkinto syventää sisustusalalla työskentelevän henkilön ammatillista osaamista ja tarjoaa työkaluja vaativissa työtehtävissä sekä esimiesasemassa toimimiseen. Koulutus tarjoaa mahdollisuuden sisustajan ammattinimikkeeseen myös niille, joilla on pitkä kokemus alalla toimimisesta, mutta ei vielä alan tutkintoa.Koulutus voidaan toteuttaa työelämälähtöisesti. Lähipäivien määrä on keskimäärin 4-6 pv/kk (työpaikan luonteesta riippuen). Opintoja on mahdollisuus suorittaa myös verkko-opintoina. Sisustusalan tutkinnossa syvennät sisustusalan tietämystä ja osaamista suunnittelun ja asiakaslähtöisyyden näkökulmasta. Vahvistat visuaalista osaamista sekä suunnittelutyötä ohjaavien määräysten ja säädösten tuntemusta. Rakentamisen ja sisustuksen kulttuuriset ja historialliset arvot sekä kestävä kehitys ovat tietoteknisten taitojen ohella keskiössä. Opinnoissa korostuvat myös alan yrittäjyys ja verkostoituminen. Opinnot vahvistavat asiantuntemusta toimiessasi työryhmässä sisustusalan asiantuntijana. Opinnot suunnitellaan yksilöllisesti juuri sinulle sopiviksi ja suoritat ne joustavasti alan työelämästä käsin. Opintojen avulla lisäät laaja-alaista ammattitaitoasi ja edistät työllistymismahdollisuuksiasi tai parannat mahdollisuuksiasi hakeutua alan jatko-opintoihin.

Koulutus on ajalla 16.1.2023 - 15.1.2025. Koulutuksen kesto tarkentuu jokaiselle opiskelijalle tehtävässä henkilökohtaisessa opintosuunnitelmassa (HOKS) ja koulutus voi olla kestoltaan myös lyhempi.

Hae taideteollisuusalan ammattitutkintoon TE-toimiston sivuilla 7.12.2022 mennessä

Tutkinnon sisältö

Koulutuksen ammatillinen osa rakentuu kaikille pakollisista tutkinnon osista sekä opiskelijan henkilökohtaisen opiskelusuunnitelmaan ja työelämän tarpeisiin perustuvista valinnaisista tutkinnon osista.

Pakolliset tutkinnonosat
Moniammatillisessa toimintaympäristössä työskentely 10 osp
Sisustuskohteen alkukartoitus ja työn suunnittelu 30 osp

Valinnaiset tutkinnonosat 
(opiskelijan valinnan mukaan) esim.
Sisustusalan asiakaspalvelu ja myyntityö 30 osp
Julkisen tai yksityisen tilan sisustuksen toteuttaminen 30 osp
Taideteollisuusalan yrittäjänä toimiminen 25 osp

Hae koulutukseen TE-toimiston sivuilla 7.12.2022 mennessä

Kysy lisää!

Huttunen Sari

Huttunen Sari
pt. tuntiopettaja sisustus-ja kalusteala

sari.huttunen@brahe.fi

040 135 7164

Kansainvälisyysyhteyshenkilö (sisustus, sisärakentaminen, verhoilu)
Aho Leo

Aho Leo
Projektipäällikkö

leo.aho@brahe.fi

044 439 4332