Hyppää sisältöön

In English

Rakennusalan koulutus

Rakennusala tarjoaa monia mielenkiintoisia työtehtäviä koko maakuntamme alueella. Tässä koulutuksessa sinulla on mahdollisuus hankkia alalla tarvittavaa osaamista työllistymisen edistämiseksi sekä suorittaa alan tutkinto tai sen osia. Koulutus tarjoaa mahdollisuuden hankkia osaamista korjausrakentamisesta. Tässä koulutushaussa toivomme erityisesti korjausrakentamisesta kiinnostuneita hakijoita. Koulutuksen ajankohta on 29.10.2024-29.10.2026. Koulutuksen kesto tarkentuu opintojen alkuvaiheessa jokaiselle opiskelijalle tehtävässä henkilökohtaisessa osaamisen kehittämissuunnitelmassa (HOKS), jossa määritellään suoritettavat opinnot.

Hae rakennusalan koulutukseen TE-toimiston sivuilla 30.9.2024 mennessä

Koulutuskeskus Brahen Uraboosti-koulutuksissa voit syventää tai täydentää ammatillista osaamista ja parantaa mahdollisuuksia työllistymiseen tai alan vaihtoon. Uraboosti-koulutuksia on rakennusalalla talonrakennuksen tutkintoon/tutkinnon osiin. Mikäli opiskelijalla ei ole aikaisempaa alan koulutusta, ovat perustutkinnot sopiva vaihtoehto. Jos opiskelija omaa alan koulutusta tai työkokemusta, voi hän syventää osaamistaan ammattitutkintojen avulla.

Koulutus toteutetaan lähiopetuksena päivämuotoisesti. Koulutus voi sisältää työpaikalla oppimista, joka toteutetaan yrityksissä koulutus-tai oppisopimuksella. Mikäli opiskelija työllistyy lyhytaikaiseen työsuhteeseen opiskelun aikana, opintoja ei tarvitse keskeyttää, vaan niitä voi jatkaa oppisopimuksella. Ammattitutkinto tai sen osia voidaan toteuttaa myös työelämälähtöisesti, jolloin oppilaitoksessa toteutettavien lähi- tai verkko-opetuspäivien lukumäärä on keskimäärin 2-4 pv/kk. 

Koulutus soveltuu kaikille Te-toimiston ja työllisyyden kuntakokeilun asiakkaille, jotka haluavat työskennellä rakennusalan tehtävissä. Koulutukseen valittavilta edellytetään alalle soveltuvaa fyysistä terveyttä. Hakijoiden soveltuvuutta koulutukseen arvioidaan haastattelussa.

Tutkinnon sisältö

  • Orientaatio
  • Korttikoulutukset (tulityö- ja työturvakortit)
  • Koulutuksen ammatillinen osa perustuu opiskelijan henkilökohtaisen opiskelusuunnitelmaan ja työelämän toiveisiin opiskelijan osaamisesta

Rakennusalan perustutkinto
Pakolliset tutkinnonosat: perustustyöt ja runkovaiheen työt. 
Valinnaiset tutkinnonosat valitaan seuraavista: sisävalmistusvaiheen työt, ulkoverhous- ja kattotyöt, muuraus, laatoitus, raudoitus ja betonointi, rappaus, muottityöt, teräsrakentaminen korjausrakentaminen.

Korjausrakennuksen ammattitutkinto
Pakollinen tutkinnon osa: talouden, työn ja työympäristön hallinta.
Valinnaisina tutkinnon osina esim. puukorjaukset, korjausrakentaminen, kosteuseristykset tai sisätilojen palo- ja kosteusvauriokorjaukset. 

Hae koulutukseen TE-toimiston sivuilla 30.9.2024 mennessä

Kysy lisää!

Kauppila Elina

Kauppila Elina
päätoiminen tuntiopettaja, korjausrakentaminen

elina.kauppila@brahe.fi

040 135 9157

Aho Leo

Aho Leo
Projektipäällikkö

leo.aho@brahe.fi

044 439 4332