Hyppää sisältöön

Laboratorioalan koulutus

Koulutusaika 1.9.2021 - 28.8.2023
 

Koulutuskeskus Brahen Uraboosti-koulutuksissa voit syventää tai täydentää ammatillista osaamista ja parantaa mahdollisuuksia työllistymiseen tai alan vaihtoon. Uraboosti-koulutuksia on laboratorioalan perustutkintoon, missä voit opiskella koko tutkinnon tai tutkinnon osia. Laboratorioalan koulutuksen kohderyhmänä ovat alaa uutena ammattina tai ilman aikaisempaa koulutusta olevat tai aiempia opintoja täydentävät TE-toimiston ja työllisyyden kuntakokeilun asiakkaat, joilla on kiinnostus laboratorioalan tehtäviin, soveltuvuus alalle ja sitoutuminen opintoihin. 

Tutkinnon sisältö

Uraboosti-koulutus on käytännönläheinen tapa opiskella uusi ammatti, vaihtaa alaa, saada todistus osaamisesta, jatkaa loppuun kesken jääneet opinnot tai hankkia lisäkoulutusta. Jokaiselle opiskelijalle suunnitellaan hänen työllistymismahdollisuuksien ja kiinnostuksen mukaisesti parhaiten soveltuva opintopolku. Koulutus toteutetaan monimuotoisin menetelmin oppilaitosympäristöissä sekä osittain verkko-opintoina. Koulutus voi sisältää työpaikalla oppimista, joka toteutetaan yrityksissä koulutus- tai oppisopimuksella. Mikäli opiskelija työllistyy lyhytaikaiseen työsuhteeseen opiskelun aikana, opintoja ei tarvitse keskeyttää, vaan niitä voi jatkaa oppisopimuksella. 

Pakolliset tutkinnon osat

Koulutuksessa suoritetaan aluksi laboratorion perustyöt, 40 osp, mikäli niitä ei ole jo suoritettuna.

Tämän lisäksi opiskellaan jotakin seuraavista pakollisista tutkinnon osista:

Mittaukset ja laiteanalytiikka, 25 osp

Orgaaninen ja kromatografinen analytiikka, 25 osp

Bioanalytiikka, 25 osp

Jos opiskelu tapahtuu laboratorioalan työpaikassa esimerkiksi koulutussopimuksella, valitaan tutkinnon osia työpaikan mukaisesti. Alan työpaikkoja ovat laboratoriot, jotka toimivat teollisuuden tuotekehityksessä ja laadunvalvonnassa, yliopistojen ja korkeakoulujen tutkimuksessa, elintarvikevalvonnassa sekä ympäristönsuojelun, energian tuottamisen, tullivalvonnan ja terveydenhuollon alalla. Teollisuuden suurimmat työllistäjät ovat kemianteollisuus, lääke-, metalli- ja elintarviketeollisuus sekä metsä- ja paperiteollisuus.

 

Kysy lisää!

Kauro Kristiina

Kauro Kristiina
lehtori, laboratorioala

kristiina.kauro@brahe.fi

050 576 6653

Aho Leo

Aho Leo
Projektipäällikkö

leo.aho@brahe.fi

044 439 4332